Το… εντυπωσιακό του ΠΑΟΚ και το αήττητο της Ξάνθης

Από thessports.gr: Έστω και με δυσκολία, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε του Παναιτωλικού και παρέμεινε πρώτος, δύο βαθμούς μπροστά από τη μοναδική ομάδα που δεν κατάφερε να νικήσει ως τώρα, τον Ατρόμητο. Απέναντι στην πρόκληση να διατηρήσει το απόλυτο της έδρας του, θα σταθεί εμπόδιο της Ξάνθης.
Πηγή: thessports.gr
Το… εντυπωσιακό του ΠΑΟΚ και το αήττητο της Ξάνθης

Το εντυπωσιακό με τον ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο οι πέντε νίκες στην έδρα του φέτος. Έχει οκτώ επεκτείνοντας πέρσι. Και επίσης είναι αήττητος στις δέκα πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, έχοντας βγάλει όλα τα ντέρμπι και φιλοδοξεί να αλλάξει το χρόνο χωρίς ήττα.

Η Ξάνθη στο τελευταίο παιχνίδι της απογοήτευσε, όχι γιατί έχασε από τον Πανιώνιο στην έδρα της, αλλά γιατί σταμάτησε το σερί του αήττητου στα οκτώ παιχνίδια, σε ένα θεωρητικά βατό. Ωστόσο η Ξάνθη παραμένει ακόμα χωρίς ήττα εκτός έδρας, κάτι που έχουν καταφέρει μόνο οι γενικά αήττητοι ΠΑΟΚ και Ατρόμητος.

Τελευταία ομάδα που νίκησε την Ξάνθη γηπεδούχος ήταν ο... ΠΑΟΚ στις 22 Απριλίου, 2-1 σε άδεια Τούμπα και αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ για 52 αγωνιστικά λεπτά.

Ο ΠΑΟΚ έχει δυσκολευτεί αρκετές φορές στην έδρα του από την Ξάνθη έχοντας κερδίσει τα δύο τρίτα των αγώνων του στην Τούμπα. Έτσι η νίκη του περασμένου Απρίλη ήλθε μετά από τρεις αποτυχίες εντός έδρας, δύο ισοπαλίες στο πρωτάθλημα και μια ανώδυνη ήττα στο Κύπελλο. Πάντως η Ξάνθη έχει να νικήσει στην Τούμπα από τον Ιανουάριο του 2013, 1-0 με γκολ του Ονουάτσι.

Κεντρικό πρόσωπο στο παιχνίδι θα είναι ο Ράζβαν Λουτσέσκου και πάλι. Ένας προπονητής που δούλεψε τρία χρόνια στην Ξάνθη, το έργο του έγινε εφαλτήριο για τον ΠΑΟΚ, όπου είναι για δεύτερη σεζόν με επιτυχία. Ο Λουτσέσκου είναι ο δέκατος Ρουμάνος που δουλεύει στην Ελλάδα, αλλά είναι ο πιο πετυχημένος από τους συμπατριώτες του, με ένα τίτλο και ήδη 127 αγώνες Super League, ενώ ο επόμενος, ο Ντουμίτρου Ντουμίτριου έχει μόλις 82 αγώνες.

Η ιστορία

Νίκες ΠΑΟΚ: 32

Ισοπαλίες: 14

Νίκες Ξάνθη: 12

Με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ

Νίκες ΠΑΟΚ: 20

Ισοπαλίες: 6

Νίκες Ξάνθη: 3

Πηγή: superleaguegreece.net

Διαβάστε ακόμη...