«Περήφανοι που αγωνιζόμαστε για τον ΠΑΟΚ»

Aπό paok24.com: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη κολυμβητική γιορτή που διοργανώνεται για μία ακόμη χρονιά στη Θεσσαλονίκη με τη «σφραγίδα» του ΑΣ ΠΑΟΚ.
Πηγή: paok24.com
«Περήφανοι που αγωνιζόμαστε για τον ΠΑΟΚ»

Οι Αστέριος Δαλδογιάννης (δεξιά στη φωτογραφία) και Χρήστος Παπαδόπουλος (αριστερά στη φωτογραφία), κολυμβητές του ΑΣ ΠΑΟΚ, αναφέρθηκαν στους προσωπικούς τους στόχους, στα όσα θέλει να πετύχει το «ασπρόμαυρο» κολυμβητικό τμήμα, αλλά και στη διοργάνωση «Αλεξάνδρεια» που θα φιλοξενηθούν και φέτος στη Θεσσαλονίκη.

«Προετοιμαζόμαστε για τα Αλεξάνδρεια όπου θα γίνουν σε περίπου μία βδομάδα, σε μία διοργάνωση που κάνει ο Δικέφαλος, και θα έρθουν πολλοί αθλητές ώστε να εξελιχθεί και φέτος σε μία γιορτή. Στόχοι μας είναι να έρθουμε όσο πιο κοντά γίνεται στα ρεκόρ μας, και γιατί όχι να τα ξεπεράσουμε, αν και είναι αρχή ακόμα».

Για τα συναισθήματα τους που αγωνίζονται με τον ΠΑΟΚ:

«Το να αγωνίζεσαι στον ΠΑΟΚ είναι κάτι μοναδικό, κάθε φορά που κολυμπάμε με τον Δικέφαλο νιώθουμε περήφανοι. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και για την ποδοσφαιρική ομάδα, που πηγαίνει εξαιρετικά στο ποδόσφαιρο, ελπίζουμε και εμείς να διαγράψουμε παρόμοια πορεία και να σηκώσουμε πολλούς τίτλους σε όλα τα αθλήματα».

Για τους προσωπικούς στόχους της χρονιάς:

«Εγώ θέλω να τα πάω καλά στο παγκόσμιο που δίνει την πρόκριση και σε Ολυμπιάδα» δήλωσε ο Αστέριος Δαλδογιάννης με τον Χρήστο Παπαδόπουλο να αναφέρει πώς θέλει να βελτιώσει περισσότερο τους χρόνους του γιατί πέρσι δεν τα πήγε και τόσο καλά, ώστε να είναι έτοιμος για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ και την... απόσταση που τον χωρίζει από τα άλλα τμήματα της Βόρειας Ελλάδας:

«Φέτος έχουμε κάνει κάποιες καλές μεταγραφές αξιόλογων κολυμβητών, και στόχος είναι να πλασαριστούμε σε όσο καλύτερη θέση γίνεται στο πρωτάθλημα».

Σχετικά με το αν είναι εφικτή η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Αστέριος Δαλδογιάννης είπε:

«Μία ολυμπιάδα είναι τόσο κοντά όσο και μακριά. Σίγουρα είναι ο μεγάλος μας στόχος, ενώ μόνο 10 αθλητές καταφέρνουν να προκριθούν από το Παγκόσμιο στους Ολυμπιακούς. Την επόμενη χρονιά, προκρίνονται ακόμα 15, ώστε να συμπληρωθεί η 25αδα που θα κολυμπήσει στην Ολυμπιάδα».

Από την πλευρά του ο Χρήστος Παπαδόπουλος πρόσθεσε: «Οι χρόνοι μου δεν είναι τόσο καλοί και είναι μακριά από το ολυμπιακό όνειρο. Στόχος μου είναι να εδραιωθώ στους καλύτερους της Ελλάδας».

Ο Αστέριος Δαλδογιάννης αναφέρθηκε στα παιδιά που σταματάνε από νωρίς την κολύμβηση λόγω σπουδών, αλλά και το αν θέλει να γίνει ο ίδιος ο επόμενος Σπύρος Γιαννιώτης, μιας και ο ίδιος κολυμπάει σε μεγάλες αποστάσεις:

«Ένας αθλητής αντέχει όσο το λέει η καρδιά του. Δυστυχώς στην Ελλάδα πολλά παιδιά σταματάνε στην 3η λυκείου ώστε να ασχοληθούν με τις Πανελλήνιες, καθώς το υπάρχων σύστημα δεν τους βοηθά. Βέβαια, υπάρχουν και παραδείγματα όπως του Σπύρου Γιαννιώτη, που πήρε στα 36 του ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες! Δεν θέλω να γίνω ο επόμενος Σπύρος Γιαννιώτης, αλλά καθημερινά να γίνομαι μία καλύτερη έκδοση του εαυτού μου. Προσπαθώ συνεχώς να βελτιώνομαι, με πρωταρχικό στόχο την πρόκριση του παγκοσμίου».

Τέλος, για το πόσο εύκολο είναι να συνδυαστεί το κολύμπι με την προσωπική ζωή οι δύο αθλητές απάντησαν:

«Αναγκαστικά κόβεις τις βόλτες και τα περιττά, και ασχολείσαι στον ελεύθερό σου χρόνο με κάτι που θα σε βοηθήσει στο μέλλον. Το κολύμπι, ευτυχώς ή δυστυχώς, είναι κάτι που σε λίγα χρόνια αναγκαστικά θα σταματήσει, οπότε έχουμε κάνει τον μελλοντικό προγραμματισμό μας».

Διαβάστε ακόμη...