«Ο ΠΑΟΚ έχει ποιότητα να διαχειριστεί το προβάδισμά του στο πρωτάθλημα»

Από arenafm.gr: Στον ARENA FM 89.4 μίλησε ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ και νυν της Καβάλας, Παύλος Δερμιτζάκης,
Πηγή: arenafm.gr
«Ο ΠΑΟΚ έχει ποιότητα να διαχειριστεί το προβάδισμά του στο πρωτάθλημα»

αναλύοντας την πορεία του «Δικεφάλου» φέτος, την σεζόν του με την Καβάλα αλλά και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Ελλάδας από τον Άγγελο Αναστασιάδη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το προβάδισμα που έχει πάρει ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: «Ο ΠΑΟΚ έχει έναν ξεκάθαρο στόχο, την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όλοι δουλεύουν με σύνεση για να το καταφέρουν. Αν πραγματοποιηθεί, θα δώσει μεγάλο όραμα στην ομάδα. Το ζητάει ο οργανισμός, ο κόσμος, βαδίζουν σε ένα σωστό δρόμο, ξεκίνησε καλά ο ΠΑΟΚ, έχει κατορθώσει να είναι πρώτος στη βαθμολογία χωρίς να παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, αλλά παίζει στην ουσία, που είναι οι νίκες. Για μένα ο Ολυμπιακός είναι διεκδικητής επίσης, και η ΑΕΚ. Λιγότερο ο Ατρόμητος, παρότι είναι 2ος. Έχει την εμπειρία ο ΠΑΟΚ να το διαχειριστεί αυτό και να κατακτήσει εν τέλει το πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ σαν οργανισμός έχει μεγαλώσει πολύ. Θεωρώ ότι η μη κατάκτηση του πρωταθλήματος πέρσι, ενώ έπαιζε καλό ποδόσφαιρο και βάση εικόνας και παιχνιδιών κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ο πρωταθλητής, είναι κάτι που δεν τιμάει κανέναν. Τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ τους δυνάμωσε αυτό. Προσπαθεί η ομάδα μέσα στους αγωνιστικούς χώρους να παίρνει τις νίκες. Δείχνει πως έχει ποιότητα και με την στήριξη του κόσμου έχει τη δυνατότητα να είναι 1ος και να ελέγχει την τύχη του πρωταθλήματος».

Για την συνέχεια του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ: «Το βατό πρόγραμμα είναι κάτι που λένε, αλλά αν δεν είναι η ομάδα σοβαρή, τίποτα δεν είναι εύκολο. Ο ΠΑΟΚ έχει την τύχη στα χέρια του και όλα περνάνε από αυτόν, γιατί αν δείξει το φυσιολογικό του πρόσωπο, το καλό του πρόσωπο, πρέπει να κερδίσει τα παιχνίδια που έρχονται. Έχει πλεονέκτημα και με τον Ολυμπιακό, και με την ΑΕΚ. Όλα τα ματς έχει την ανάλογη δυσκολία και χρειάζεται πειθαρχία για να κρατηθεί 1ος. Έχει την σοβαρότητα να διαχειριστεί την συνέχεια νομίζω».

Για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη το Σάββατο: «Η Ξάνθη είναι μια πολύ καλή ομάδα, κάνει καλή πορεία και φέτος. Μπορεί να προβληματίσει τον ΠΑΟΚ και ο κ. Λουτσέσκου που ει περάσει από εκεί, θα δουλέψει πάνω σε αυτό, για να μπορέσει να πάρει το μέγιστο από τους παίκτες του στο χορτάρι, και κατ' επέκταση τη νίκη και τους τρεις βαθμούς».

Για την ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ και το επικείμενο ματς με την Τσέλσι στο Λονδίνο: «Σε αυτό τον όμιλο, δεν είχε την καλύτερη παρουσία που θα μπορούσε να έχει. Έχει γίνει μεγάλη διαφορά ποιότητας, πρέπει να συνδυάσει την ποιότητα με το αποτέλεσμα. Είχε ένα μεγαθήριο στον όμιλο, τα παιχνίδια κλειδί και ορόσημο ήταν με τη Βίντι, και δεν έδειξε την ανάλογη σοβαρότητα και την πειθαρχία. Πρέπει να πάει στο Λονδίνο και να κερδίσει την Τσέλσι. Ο ΠΑΟΚ έχει το μέταλλο, το έχει ξανακάνει με την Τότεναμ. Είναι παιχνίδια που το κλαμπ μεταμορφώνεται, οι ποδοσφαιριστές θέλουν τέτοια ματς. Θα προσπαθήσουν να κάνουν τα αδύνατα-δυνατά και να μπορέσουν να πάρουν το αποτέλεσμα. Πιστεύω όλα μπορούν να γίνουν και να περάσει στην επόμενη φάση. Είναι μια διαφήμιση για όλους να προσχωρήσει».

Για τα δυο παιχνίδια του ΠΑΟΚ κόντρα στη Βίντι: «Δεν θέλω να τα αναλύσω αλλά προφανώς έγιναν λάθη. Όταν έρχονται δυο στραβά αποτελέσματα με αυτήν την ομάδα, είναι φανερό πως κάτι πήγε λάθος».

Για την φετινή του σεζόν στην Καβάλα: «Αναλάβαμε να τρέξουμε μια ομάδα όπως η Καβάλα. Είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης, έχω αναλάβει το τεχνικό κομμάτι και στόχος μας είναι να ανέβει κατηγορίες. Μέσα από τη συσπείρωση του κόσμου νομίζω είμαστε σε σωστό δρόμο. Ο νομός Καβάλας έβγαζε ποδοσφαιριστές που διακρίθηκαν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Υπάρχει ταλέντο, το ζητούμενο είναι να υπάρχει ομάδα που θα είναι σημείο αναφοράς. Θα είναι σε μια κατηγορία που θα μπορεί να εκπαιδεύει όλα αυτά τα παιδιά, κάτι τέτοιο δεν ισχύει τώρα. Η Καβάλα είναι στην Γ' Εθνική και δεν είναι κίνητρο για τους παίκτες. Πιστεύω ότι όλοι που έχουν ασχοληθεί με την Καβάλα, το ζητούμενο είναι μέσα από υγεία η ομάδα να αλλάξει επίπεδο. Εκτός από το ότι θα εκπροσωπείται σαν νομός, θα έχουν έναν οδηγό να κάνουν κάτι που τους αρέσει στην πόλη τους, στην ομάδα που αγαπούν.

Για τον Άγγελο Αναστασιάδη και την Εθνική Ελλάδας: «Μετά από πολλά χρόνια ξένων προπονητών και ικανών προπονητών, ανέλαβε ένας Έλληνας προπονητής. Ανέκαθεν εγώ ήθελα Έλληνα προπονητή στην Εθνική μας ομάδα. Δυστυχώς δεν υπάρχει αυτήν η νοοτροπία, αλλιώς κρίνεται ο ξένος προπονητής από τον Έλληνα, αλλά φταίμε κι εμείς σε αυτό. Θεωρώ σωστή την απόφαση να αναλάβει ο κ. Αναστασιάδης, και αν η ΕΠΟ τον προστατέψει, μπορεί να πετύχει πράγματα. Αυτό που προέχει είναι η συσπείρωση των παικτών και να καταλάβουν ότι η Εθνική είναι κάτι το ξεχωριστό».

Διαβάστε ακόμη...