«Έτσι αντιμετωπίσαμε τον ΠΑΟΚ»

Από sdna.gr: Για το πώς προετοίμασε την ομάδα του για τον επαναληπτικό με τον ΠΑΟΚ στα play off του Champions League μίλησε ο τεχνικός της Μπενφίκα, Ρούι Βιτόρια,
Πηγή: sdna.gr
«Έτσι αντιμετωπίσαμε τον ΠΑΟΚ»

όπου υπήρξαν αρκετές ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις. Τι είπε για τους Πέλκα – Πρίγιοβιτς και η εντολή στους παίκτες του ώστε να τους περιορίσουν.

Μέσα από το SDNA σημειώσαμε χθες πως ο τεχνικός των «αετών» της Λισαβόνας παρέδωσε σεμινάριο σε σχολή προπονητών στην Πορτογαλία.

Εκεί, αναφέρθηκε στο πως προετοίμασε την ομάδα του για τον επαναληπτικό με τον ΠΑΟΚ στα play off του Champions League, σε ένα γεμάτο αμφιθέατρο, κάνοντας λόγο για ένα... do or die παιχνίδι!

Πλέον έχουν δημοσιευτεί περισσότερα στοιχεία στον ξένο Τύπο από την εν λόγω ομιλία του, η οποία παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, με τον Πορτογάλο τεχνικό να τονίζει μεταξύ άλλων πώς στόχος της Μπενφίκα ήταν να περιορίσει τους Πρίγιοβιτς – Πέλκα αλλά και πιέσουν τον Πασχαλάκη και την αριστερή πλευρά του Δικεφάλου.

«Πρώτα απ' όλα ήταν ένα παιχνίδι μέσα σε μια εβδομάδα με σημαντικούς αγώνες. Υπήρχε το Σάββατο το ντέρμπι με την Σπόρτινγκ και ακολουθούσε το ταξίδι στην Ελλάδα για τη ρεβάνς ενός σημαντικού αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου είχαμε αρχίσει να το προετοιμάζουμε αρκετές μέρες νωρίτερα» υποστήριξε αρχικά ο τεχνικός της Μπενφίκα.

Πρόσθεσε ότι: «Το πιο σημαντικό βήμα ήταν η ανάλυση και το πως θα περνούσαμε όλα αυτά τα στοιχεία στους ποδοσφαιριστές μας. Αναλύσαμε τον αντίπαλο από το πρώτο παιχνίδι και όσα είχαμε αποθηκεύσει από προηγούμενους αγώνες. Γνωρίζαμε τα χαρακτηριστικά κάθε αντίπαλου ποδοσφαιριστή, τη μέθοδο παιχνιδιού τους και αυτά τα περάσαμε στους παίκτες μας για να ξέρουν τι έπρεπε να κάνουν».

Για τους Πέλκα – Πρίγιοβιτς και τον στόχο να τους περιορίσουν οι παίκτες της Μπενφίκα είπε ότι: «Στο συγκεκριμένο παιχνίδι έπρεπε να έχουμε γρήγορη ανάγνωση των καταστάσεων, να αξιοποιήσουμε το παιχνίδι μας από τα άκρα, να κοντρολάρουμε τις δεύτερες μπάλες, να χτίζουμε γρήγορα επιθέσεις και να πιέζουμε ψηλά. Στόχος μας ήταν να σταματήσουμε και να περιορίσουμε τον Πρίγιοβιτς και τον Πέλκα. Ηταν οι δύο παίκτες που είχαν τραβήξει την προσοχή μας και ήταν κρίσιμο να αντιληφθούμε την ικανότητα των αντιπάλων μας στην μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση (offensive transition) και να το σταματήσουμε».

Τέλος, αναφέρθηκε στο τρίτο σενάριο που είχαν στο μυαλό τους, αναφέροντας πως: «Εξετάσαμε όλους τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και συνειδητοποιήσαμε ότι ο τερματοφύλακας έκανε πολλά λάθη και έριχνε πολλές μπάλες μπροστά χωρίς στόχο. Κάπως έτσι ήρθε και το λάθος του στη φάση του πέναλτι. Ζήτησα από τους παίκτες μου να φορτώσουν την αριστερή πλευρά των αντιπάλων και να το κάνουμε με συχνότητα στο παιχνίδι μας».

Διαβάστε ακόμη...