Τι έκαναν οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ: Θρίαμβος της Iberostar Tenerife

Από paokbc.gr: Λίγο πριν από την 7η αγωνιστική της regular season του Basketball Champions League, το www.paokbc.gr σας παρουσιάζει τι έκαναν οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στον 2ο όμιλο της διοργάνωσης στα εθνικά πρωταθλήματα που συμμετέχουν.
Πηγή: paokbc.gr
Τι έκαναν οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ: Θρίαμβος της Iberostar Tenerife

Τη ευρύτερη νίκη της 9ης αγωνιστικής της ACB πέτυχε η Iberostar Tenerife, η οποία διέλυσε τη Valencia με 100-66, πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση της σεζόν! Μετά το αμφίρροπο πρώτο δεκάλεπτο, η προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο παρκέ και έχοντας ως «όπλο» την εξωπραγματική της ευστοχία (72% στα δίποντα, 47% στα τρίποντα και 86% στις βολές) και την εξαιρετική δημιουργία της (22 ασίστ), παίρνοντας τη νίκη και βελτιώνοντας το ρεκόρ της στο 6-3. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Javier Beiran με 21 πόντους και ο Tim Abromaitis με 19, ενώ την επανεμφάνισή του έκανε μετά από πολύ καιρό ο Nicholas Richotti.

Την πρώτη της φετινή ήττα στο ιταλικό πρωτάθλημα γνώρισε η Reyer Venezia, η οποία ηττήθηκε με 81-84 από την Armani Milano για την 7η αγωνιστική της Legabasket. Οι δύο ομάδες ήταν αήττητες πριν από την έναρξη του αγώνα, ο οποίος εξελίχθηκε σε πραγματικό ντέρμπι, με τους Μιλανέζους να παίρνουν τη νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα! Η Milano ξεκίνησε το παιχνίδι εξαιρετικά και προηγήθηκε με 11-31 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, ωστόσο η Venezia δεν τα παράτησε και σταδιακά μείωνε τη διαφορά, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει σε 60-60 με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Στο τελευταίο λεπτό ο Vladimir Micov έδωσε αέρα δύο πόντων στην Milano (81-83) και ο Andrea Ciciarini διαμόρφωσε το τελικό 81-84, καθώς τα τρίποντα των MarQuez Haynes και Stefano Tonut που θα έστελαν το παιχνίδι στην παράταση δεν βρήκαν στόχο. Πρώτος σκόρερ για τη Venezia ήταν ο Mitchell Watt με 24 πόντους σε μόλις 16 λεπτά, ενώ ο Stefano Tonut είχε 15.

Λίγες μέρες μετά τον θρίαμβο της επί της Venezia για την 6η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Basketball Champions League, η Nanterre γνώρισε μια εύκολη ήττα από τη Limoges με 80-62 για την 10η αγωνιστική της LNB. Η Nanterre ήταν πολύ κακή στο κομμάτι της επίθεσης, καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι είχε μονοψήφιο αριθμό πόντων τόσο στην 2η όσο και στην 3η περίοδο του αγώνα (είχε από 9). Οι μόνοι που διασώθηκαν για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ ήταν οι Adas Juskevicius και Lahaou Konate που πέτυχαν 24 και 16 πόντους αντίστοιχα, καθώς κανένας άλλος παίκτης της ομάδας του Pascal Donnadieu δεν είχε πάνω από 5 πόντους!

Την δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο γερμανικό πρωτάθλημα πέτυχε η Telekom Baskets Bonn, η οποία επιβλήθηκε της Wurzburg με 91-86 για την 8η αγωνιστική της BBL. Η Bonn βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμα και με 10 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά αντέδρασε γρήγορα και προηγήθηκε με 45-41 πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, με αποτέλεσμα να φτάσει σε μια σχετικά άνετη νίκη. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Rashad James με 20 πόντους, ενώ πολύ καλός ήταν και ο James Webb με 11 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Η Hapoel Holon χρειάστηκε την παράταση, αλλά τελικά επικράτησε της Galil Elyon με 112-106 για την 7η αγωνιστική της Super League του Ισραήλ. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με την Holon να είναι καλύτερη στο έξτρα πεντάλεπτο και να παίρνει τελικά τη νίκη. Ο Khaliff Wyatt είχε 22 πόντους, ο Shawn Jones είχε 20 πόντους και ο TJ Cline 13 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Μετά την μεγάλη σε έκταση ήττα από τον ΠΑΟΚ, η Olympic Fribourg επέστρεψε στις επιτυχίες, καθώς επιβλήθηκε εκτός έδρας της BBC Monthey-Chablais με 76-87 για την 8η αγωνιστική του ελβετικού πρωταθλήματος. Ο Justin Watts, που έκανε το ντεμπούτο του με την Fribourg στο "PAOK Sports Arena", είχε 24 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ ο Babacar Toure είχε 18 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Την 8η ήττα στα 9 τελευταία παιχνίδια γνώρισε η Opava, η οποία διασύρθηκε από την Pardubice με 100-55 για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος Τσεχίας! Η Pardubice ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά η διαφορά απέκτησε αυτές τις διαστάσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν το επί μέρους σκορ ήταν 31-3! Οι Jakub Slavik και Miroslav Kvapil είχαν από 13 πόντους.

Διαβάστε ακόμη...