Ο καλπασμός του Αλέξανδρου

Από novasports.gr: Λίγο πριν φύγει ο Νοέμβρης του 2017, έναν χρόνο πριν, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης είχε παίξει με τον ΠΑΟΚ -όλο κι όλο- ένα παιχνίδι Κυπέλλου. Ηταν το ματς με τον Απόλλωνα Πόντου στις 25 Οκτωβρίου του 2017.
Πηγή: novasports.gr
Ο καλπασμός του Αλέξανδρου

Από εκείνο -το ένα ματς- αυτή τη στιγμή μετράει 46 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, τα γάντια βασικού είναι δικά του ενώ έχει έρθει και η κλήση του στην Εθνική ομάδα. Το navasports.gr στέκεται στις στιγμές που είχαν βατήρα εκτόξευσης για τον καλπασμό του 29χρονου πορτιέρε.

Από το ματς στα Πηγάδια

Στις 26 Νοεμβρίου 2017, ο ΠΑΟΚ παίζει εκτός έδρας με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Τελικό σκορ, 2-2. Τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ είναι ο Ρέι που είχε αρχίσει βασικός τη σεζόν.

Ο Πασχαλάκης είναι η αναπληρωματική επιλογή, μεταγραφή του καλοκαιριού. Μέχρι τότε έχει παίξει ένα ματς Κυπέλλου. Σε όλα τα άλλα είναι ο Ρέι.

Εκ των υστέρων φάνηκε ότι ο Λουτσέσκου είχε ήδη αρχίσει να σκέφτεται την αλλαγή. Μέσα στην εβδομάδα, μετά τον αγώνα με τον Πανιώνιο, υπάρχει ένα ακόμη παιχνίδι Κυπέλλου (στις 29 Νοεμβρίου) με τον Αιγινιακό. Ο Πασχαλάκης είναι στην εντεκάδα αλλά αυτό μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα για την αλλαγή. Ετσι κι αλλιώς ήταν ματς Κυπέλλου.

Το ματς που ακολουθεί (φωτό), το εκτός έδρας με την Ξάνθη στα Πηγάδια (2/12/2017) για το Πρωτάθλημα είναι η αρχή του δικού του δρόμου προς την καθιέρωση.

Ο Λουτσέσκου τον βάζει βασικό, για πρώτη φορά σε παιχνίδι Πρωταθλήματος. Από τότε δεν θα βγει ποτέ.

Κάνει 24 ματς

Στην πρώτη του σεζόν με τον ΠΑΟΚ κάνει 24 ματς. Θα φτάσει μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, ξεκάθαρα ο Νο1 για την εστία.

Κερδίζει θέση βασικού στην ομάδα την οποία κέρδισε ως αντίπαλος (με τον ΠΑΣ Γιάννινα) σε ένα παιχνίδι που -ουσιαστικά- ήταν το εισιτήριο της μεταγραφής του. Ηταν εκείνο το παιχνίδι (φωτό) στην Τούμπα, ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα, 0-1, στις 8/1/2017.

Οι γηπεδούχοι χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και ο Πασχαλάκης κατεβάζει τα ρολά.

Πλέον μετράει 20/22

Στην τρέχουσα σεζόν μετράει 20 παιχνίδια ως βασικός, στα 22 που έχει δώσει συνολικά ο ΠΑΟΚ, από την αρχή των υποχρεώσεων του, από τις 24 Ιουλίου και το παιχνίδι με τη Βασιλεία.

Ο Ρέι έχει παίξει στα δύο ματς Κυπέλλου, με τον Αρη στην Τούμπα και στο πρόσφατο, στην Κρήτη, με τον Εργοτέλη. Σε όλα τα άλλα είναι ο Πασχαλάκης.

Συμπλήρωσε 60 ματς στην Α'

Στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα, για τη 10η αγωνιστική, συμπλήρωσε 60 ματς στην Α' Εθνική. Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα με την οποία έχει κάνει τα περισσότερα.

ΠΑΟΚ 27
ΠΑΣ Γιάννινα 30
Πανθρακικός 13

Και η Εθνική

Πλέον είναι στις κλήσεις του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού, του Αγγελου Αναστασιάδη.

Ο προκάτοχός του, ο Μίχαελ Σκίμπε δεν τον είχε καλέσει ποτέ παρά τα καλά παιχνίδια που έκανε. Σε αυτό είναι επίσης χαρακτηριστικό το σκηνικό με το βίντεο του Βιεϊρίνια, μετά τον τελικό Κυπέλλου.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ μαζί με τον Πασχαλάκη είχαν "τραβήξει" βίντεο στο οποίο ο Βιεϊρίνια έδειχνε την εκτίμησή του στον συμπαίκτη του.

Μαζί εξέφραζε την απορία του για τη μη κλήση του στην Εθνική, με χαρακτηριστικές ατάκες. "Σκίμπε, Σκίμπε, νάτος (σ.σ. δείχνοντας τον Πασχαλάκη). Τιναφτορε;". Και λίγο μετά: "Θα τον πάρεις ε; Θα τον πάρεις ε;". Για να πει ο Πασχαλάκης: "Περίμενε και θα δεις".

Οι δηλώσεις του Λουτσέσκου

Στη διάρκεια της σεζόν δύο φορές ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει δείξει με χαρακτηριστικό τρόπο, με τις δηλώσεις που έκανε, την εκτίμησή του για τον 29χρονο τερματοφύλακα.

Η πρώτη: Μετά το ματς με τον Ολυμπιακό στις 30 Σεπτεμβρίου και τη νίκη του ΠΑΟΚ, ο Ρουμάνος είπε: "Αγαπώ τον Πασχαλάκη και το ξέρει".

Η δεύτερη: Μετά το ματς με τον Αρη στις 21 Οκτωβρίου και τη νίκη του ΠΑΟΚ, είπε: "Είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ελλάδα. Μια ομάδα με υψηλούς στόχους θα πρέπει να έχει έναν τέτοιον τερματοφύλακα".

Διαβάστε ακόμη...