«Χαρούμενος για την εμφάνισή μας κόντρα στην καλύτερη ελληνική ομάδα»

Από arenafm.gr: Ο προπονητής του Εργοτέλη, Νίκκι Παπαβασιλείου, μίλησε στον ARENA FM 89.4 με αφορμή την χθεσινή αναμέτρηση της ομάδας του κόντρα στον ΠΑΟΚ για το κύπελλο Ελλάδας,
Πηγή: arenafm.gr
«Χαρούμενος για την εμφάνισή μας κόντρα στην καλύτερη ελληνική ομάδα»

αναλύοντας την κατάσταση στην Κρητική ομάδα, τον τρόπο παιχνιδιού του «δικεφάλου» και την φετινή Φούτμπολ Λιγκ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τα καλά λόγια που ειπώθηκαν για την ομάδα του Εργοτέλη μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ: «Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίζουν όλοι την εμφάνισή μας. Αρχίσαμε εδώ και τέσσερις μήνες να δουλεύουμε την φιλοσοφία και τον τρόπο παιχνιδιού μας. Τα παιδιά το πιστεύουν και φάνηκε αυτό χθες. Το κάναμε κόντρα στην κορυφαία ελληνική ομάδα αυτή τη στιγμή, στον ΠΑΟΚ. Αυτό δείχνει πως είναι καταπληκτικό για εμάς. Αντιμετωπίσαμε τον αγώνα με τρόπο τέτοιο που αντιμετωπίζουμε και τους υπόλοιπους αγώνες μας. Είδαμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε. Είπα πριν το ματς στα παιδιά, πως πρέπει να δείξουμε στο χορτάρι ότι προπονούμε. Το παιχνίδι είχε πολλές καλές στιγμές και μομέντουμ που πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για να το διατηρήσεις. Αν ο παίκτης δεν το πιστέψει, δεν έχει κανένα νόημα. Στο δεύτερο ημίχρονο κυριαρχήσαμε, μετά την ισοφάριση είχαμε και το ψυχολογικό αβαντάζ. Δημιουργήσαμε δυο-τρεις φάσεις που θα μπορούσαμε να πάρουμε και το προβάδισμα. Αυτός ο αγώνας μας δίνει αυτοπεποίθηση, είναι χαρά να παίζεις τέτοια παιχνίδια. Και εμείς και οι παίκτες το νιώσαμε».

Για τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ: «Στο ποδόσφαιρο μπορείς να κερδίσεις παιχνίδια γιατί έχεις έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, αλλά μπορείς να κερδίσεις και λόγω κάποιων συγκεκριμένων παικτών. Ο Μπίσεσβαρ για παράδειγμα έπαιξε σημαντικό ρόλο για τον ΠΑΟΚ, ώστε να πάρει τη νίκη χθες».

Για τον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ: «Μπορεί να είχε απουσίες, όμως δεν αλλάζει η προσέγγιση, η τακτική είναι ίδια για την ομάδα με όποια πρόσωπα και να αγωνίζεται. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλή μετάβαση και με την ταχύτητα που έχει, μπορεί να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Έχει επίσης εξαιρετικά δουλεμένες στατικές φάσεις. Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι, έπρεπε να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι. Αλλάξαμε το παιχνίδι εκεί που ο αντίπαλος προσπαθεί να κλέψει τη μπάλα, δημιουργήσαμε πολλές προϋποθέσεις αλλάζοντας το παιχνίδι στις πλευρές. Ήταν ένα υπέροχο ματς για εμένα σαν προπονητή, γιατί έπρεπε να κάνω πολλά πράγματα απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα».

Για τον Ραζβάν Λουτσέσκου: «Μιλήσαμε και πριν και μετά το παιχνίδι, είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και προπονητής. Μας τιμάει ιδιαίτερα που οι όμορφες κουβέντες για εμάς δεν έρχονται από τον οποιοδήποτε, αλλά έρχονται από τον προπονητή του ΠΑΟΚ».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ: «Βάζουμε μεγάλη πίεση στα παιδιά χωρίς λόγο. Έχουμε στόχους να εξελίξουμε κάποια παιδιά, έχουν μεγάλο ταβάνι και μπορούν να παίξουν σε υψηλότερο επίπεδο. Πρέπει να δείξουμε τον δρόμο σε αυτά τα παιδιά, γιατί για να είσαι βιώσιμος σαν Εργοτέλης πρέπει να παράγεις και να μπορείς να πουλάς. Αν τώρα μέσα από αυτό μπορέσουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό, θα είναι σπουδαίο. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε και σαν ομάδα, και να βελτιώνονται και οι παίκτες ατομικά. Είναι πολύ νωρίς να πούμε για άνοδο, γιατί κάποιες ομάδες που έχουν βάλει τον στόχο της ανόδου (Κέρκυρα, Ηρακλής, Παναχαϊκή), είχαν απώλειες. Η Δόξα Δράμας, ο Βόλος, ο Πλατανιάς είναι ακόμη τρεις ομάδες που θα διεκδικήσουν την 1η θέση».

Διαβάστε ακόμη...