Τα τετ α τετ με τον Λουτσέσκου και η ευκαιρία του Άκπομ (pics)

Απο sdna.gr : Ο Τσούμπα Άκπομ αποτέλεσε μια από τις καλοκαιρινές μεταγραφές του ΠΑΟΚ, η εντυπωσιακή παρουσίαση του από τους επιτελείς του Δικεφάλου εκτόξευσε τις προσδοκίες του κόσμου και εκείνος αρχίζει δειλά δειλά να συστήνεται στους φίλους της ομάδας.
Πηγή: sdna.gr
Τα τετ α τετ με τον Λουτσέσκου και η ευκαιρία του Άκπομ (pics)

Όσοι τον ξέρουν καλά, αρκέστηκαν να αφήσουν μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Παναιτωλικό το δικό τους μήνυμα... αποθέωσης κάτω από την φωτογραφία του 23χρονου επιθετικού. Από τον στενό του φίλο και ποδοσφαιριστή της Άρσεναλ, Άλεξ Ιβόμπι μέχρι τους Τζέιντον Σάντσο της Ντόρτμουντ και τον Ρις Νέλσον.

Τα σχόλια δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς πέρα από τον Φερνάντο Βαρέλα, ο οποίος του έγραψε πως αξίζει πολλά περισσότερα προτού ακολουθήσουν εκ νέου οι... φίλοι του από τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Μέχρι στιγμής ο Άγγλος φορ μετράει μόλις οχτώ εμφανίσεις με την φανέλα του ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις, κάτι που μεταφράζεται ως 131 αγωνιστικά λεπτά. Το αξιοσημείωτο στην περίπτωσή του είναι πως το τελευταίο διάστημα, το όνομά του βρίσκεται ολοένα και πιο συχνά στην αποστολή της ομάδας, επιλογή που αφήνει εκτός τον Νίκο Καρέλη.

Μπορεί η πρώτη του... γεύση από το ελληνικό πρωτάθλημα να μην ήταν η καλύτερη δυνατή δεδομένου πως είδε -κακώς- το γκολ του να ακυρώνεται ως οφσάιντ στην Ν.Σμύρνη, αν και καλυπτόταν... τρία μέτρα, ο Άκπομ ήταν βέβαιος πως σύντομα θα ερχόταν το επόμενο.

Μάλιστα, δεν είχε διστάσει να εκφράσει και δημοσίως την απορία του για την επίμαχη φάση, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Έκτοτε, ο Τσούμπα Άκπομ είχε να διαχειριστεί τα... σκωτσέζικα ντουζ του προπονητή του σε ένα διάστημα που δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολο για εκείνον, όπως παραδέχθηκε δημοσίως. Από την μια, ο Ραζβάν Λουτσέσκου, πιστός στην φιλοσοφία του, ήθελε να του δώσει τον απαραίτητο χρόνο προκειμένου να αφομοιώσει πλήρως τα «θέλω» του, από την άλλη, ο Άκπομ έμοιαζε θηρίο στο κλουβί, θέλοντας να δείξει την αξία του με τη νέα του φανέλα

Διαχείριση!

Η ισορροπία ανάμεσα στους δύο άνδρες επιτεύχθηκε μέσα από τις συζητήσεις και τα διάφορα τετ α τετ. Ο Ρουμάνος τεχνικός φροντίζει ακόμη και για τις λεπτομέρειες που χαρακτηρίζουν μια σχέση, μιλώντας συχνά πυκνά στον Τσούμπα Άκπομ.

Του μετέφερε πως βλέπει σε εκείνον έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή με ικανότητες και προοπτική, ωστόσο, θα πρέπει να δουλέψει σκληρά προκειμένου να εξελιχθεί και να κερδίσει τη θέση του. Με την σειρά του, ο Άκπομ του έδινε την υπόσχεση πως κάθε φορά θα προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό, καταβάλλοντας την μέγιστη προσπάθεια.

Ο ρόλος του Άκπομ σε συνδυασμό με τον Πρίγιοβιτς

Όπως στο ματς με την Βίντι, έτσι και σε αυτό κόντρα στον Παναιτωλικό, ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε να ρίξει στον αγωνιστικό χώρο τον Άκπομ ενώ μέσα βρισκόταν ήδη ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Απέναντι στην ομάδα του Αγρινίου, ο προπονητής του ΠΑΟΚ ήθελε να «ξεκλειδώσει» την καλά στημένη άμυνα των αντιπάλων του και γι΄αυτό τα έπαιξε όλα γι΄όλα με δύο επιθετικούς.

Οι οδηγίες βέβαια προς τον Τσούμπα Άκπομ ήταν συγκεκριμένες. Να κινείται γύρω από τον Πρίγιοβιτς, περιμετρικά, να ανοίγει χώρους και την κατάλληλη στιγμή να «χτυπήσει».

Εκείνος τα εκτέλεσε όλα με απόλυτη επιτυχία, δικαιώνοντας τον προπονητή του και χαμογελώντας μετά το τέλος του αγώνα, κρατώντας στο χέρι του το βραβείο του MVP.

Διαβάστε ακόμη...