Η αλλαγή του Ακπόμ που άλλαξε το παιχνίδι

Από paok24.com: Η απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ
Πηγή: paok24.com
Η αλλαγή του Ακπόμ που άλλαξε το παιχνίδι


Παρά το άγχος και τις χαμένες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ κέρδισε 2-1 τον Παναιτωλικό με τον Τσούμπα Ακπόμ να σκοράρει για πρώτη φορά και να αλλάζει την εικόνα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο.
Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ ήταν καλός, αλλά του έλειπε η ουσία. Αυτή την βρήκε μέσα από τις ενέργειες του Ακπόμ στο δεύτερο ημίχρονο που ανέβασε όλη την ομάδα και έτσι ήρθε η νίκη με 2-1. Πέραν του Άγγλου στράικερ, πολύ καλή απόδοση είχε ο Στέλιος Κίτσιου που έπαιξε μετά από έναν μήνα, ο Δημήτρης Πέλκας που πήρε τις ανάσες του το περασμένο διάστημα και φυσικά ο Εβγκέν Σακχόφ που έδειξε το καλό του πρόσωπο μετά την εμφάνιση στην Ουγγαρία.

Αναλυτικά η απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ:

Πασχαλάκης: Δεν είχε την μεγάλη φάση στα καρέ του. Όσες φορές χρειάστηκε είχε σωστές εξόδους και έπαιξε σωστά και με την μπάλα στα πόδια. Στη φάση του γκολ το λάθος ήταν της άμυνας και αυτός δεν είχε καμία ευθύνη.

Τόσκα: Ο Ρουμάνος αμυντικός ήταν και πάλι αυτό που ξέρουμε. Στην επίθεση δεν πήρε πολλές επιθέσεις προσπάθειες, αλλά αμυντικά ήταν εξαιρετικός. Δεν έχασε μονομαχίες και στο τέλος είχε και καλές πάσες προς την επιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ, αλλά και συνεργασίες με τους Κάνιας και Σάκχοφ.

Βαρέλα: Ήταν καλός σε όλο το ματς, κυρίως στις φορές που προσπαθούσε να χτίσει το παιχνίδι από την πίσω ζώνη. Ο αρχηγός της άμυνας του ΠΑΟΚ παρόλα αυτά είχε ένα λάθος στην φάση του γκολ του Παναιτωλικού που έχασε τον Καμαρά και αφού πήρε την μπάλα ο επιθετικός των φιλοξενουμένων δεν μπορούσε μετά να τον σταματήσει. Παρόλα αυτά ήταν και αυτός πάνω από τον μέσο όρο.

Κρέσπο: Πλέον ο Ισπανός όταν κάνει λάθος είναι το παράξενο και εμφανίσεις όπως η σημερινή είναι στα καθιερωμένα του στάνταρ. Ένας λόγο που ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε επί της ουσίας όσο και αν ανέβηκε στο γήπεδο, ήταν και οι γρήγορες αντιδράσεις και καλύψεις από τον Κρέσπο, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

Κίτσιου: Η ευχάριστη έκπληξη της ημέρας, εάν αναλογιστεί κανείς πόσο καιρό είχε να παίξει. Ο Έλληνας αμυντικός μετά από έναν μήνα απουσίας από τα παιχνίδια και τις αποστολές του ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός. Πάτησε περιοχή, είχε γεμίσματα και πάνω από όλα κάλυψε σε κάθε περίπτωση τη θέση του. Όπως είπε και ο προπονητής του ήταν από τους καλύτερους της αναμέτρησης και θα ανταμειφθεί στη συνέχεια.

Κάνιας: Ο Ισπανός μέσος ήταν εμφανέστατα πιο φρέσκος από άλλα παιχνίδια μετά τις ανάσες που πήρε στην Ουγγαρία και αυτό φάνηκε από τις καλύψεις που είχε στον άξονα. Κάποιες φορές πήγε να βρει την δύσκολη πάσα, αλλά δεν τα κατάφερε. Σε γενικές γραμμές και αυτός ήταν πολύ καλός.

Σάκχοφ: Μετά το κάκιστο βράδυ στην Ουγγαρία σήμερα ο Ουκρανός έδειξε ότι μπορεί να παίξει και δύο παιχνίδια συνεχόμενα, αλλά ήταν πολύ καλός. Σωστές μεταβιβάσεις, σωστές καλύψεις πίσω και πάνω από όλα φάνηκε η ηγετική του φυσιογνωμία στον άξονα. Θα μπορούσε να είχε χριστεί και σκόρερ εάν ήταν λίγο πιο προσεκτικός στις δύο φάσεις στο πρώτο ημίχρονο.

Πέλκας: Του έλειπαν οι ανάσες στα προηγούμενα ματς και αυτό φάνηκε σήμερα. Είχε φρεσκάδα, πολλές σωστές επιλογές και μεταβιβάσεις και ήταν πάλι μέσα σε όλες τις φάσεις. Ο αρχηγός σήμερα του ΠΑΟΚ είχε μία μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο, αλλά θύμισε και πάλι τον παίκτη βαρόμετρο των προηγούμενων μηνών για το Δικέφαλο.

Λημνιός: Όπως πάντα σταθερός τακτικά και πιεστικός στην αντίπαλη περιοχή ο Έλληνας εξτρέμ. Ο Λημνιός σήμερα πέραν των πολλών και καλών συνεργασιών που είχε στο πρώτο ημίχρονο με τον Κίτσιου, έχει στο παιχνίδι και την ασίστ στο πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ. Μπορεί να μην χρεωθεί, μιας και ήταν αυτογκόλ, αλλά από τη δική του σέντρα ο Μαρινάκης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μπίσεσβαρ: Ο Ολλανδός δεν είναι καλά και ίσως είναι από τους παίκτες που θα χαρούν με την διακοπή του πρωταθλήματος. Παρά τη διάθεση που είχε πήρε πολλές λάθος αποφάσεις στο πρώτο ημίχρονο και παρά την καλή του ευκαιρία στις αρχές του δευτέρου, δικαίως αντικαταστάθηκε από τον Ακπόμ που ήταν και η "χρυσή" αλλαγή.

Πρίγιοβιτς: Ο Σέρβος επιθετικός του ΠΑΟΚ σήμερα ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Πίεσε ψηλά την άμυνα του Παναιτωλικού, κέρδισε μονομαχίες και το κυριότερο ήταν μέσα σε πολλές φάσεις. Η δική του προσπάθεια και κίνηση από την σέντρα του Λημνιού ανάγκασε τον Μαρινάκη να στείλει κατά λάθος την μπάλα στα δίχτυα και έτσι άνοιξε το σκορ στην Τούμπα.

Ακπόμ: Ο Άγγλος επιθετικός του ΠΑΟΚ και αυτός είχε να παίξει πολύ καιρό. Τελικά όμως πήρε την ευκαιρία του και αυτή τη φορά είδε τον διαιτητή να μην του ακυρώνει καθαρό γκολ. Έκανε το 2-0 αγκαλιάζοντας τη νίκη, αλλά το κυριότερο ήταν όλη του η εμφάνιση. Κέρδισε όλες τις μονομαχίες, σωστές κινήσεις στο χώρο και γενικότερα μία εξαιρετική παρουσία εντός και εκτός περιοχής που βάζει υποθήκη και για τις επόμενες υποχρεώσεις της ομάδας.

Μαουρίτσιο: Μπήκε στο παιχνίδι μετά το 2-1 και κράτησε σωστά την μπάλα στο κέντρο. Και αυτός είχε έναν μήνα να παίξει σε επίσημο παιχνίδι, αλλά δεν φάνηκε. Τα πράγματα που έπρεπε να κάνει τα έκανε και αυτό είναι που μετράει.

Χατσερίδης: Μπήκε στη θέση του τραυματία Κίτσιου και για τα λεπτά που ήταν στο γήπεδο δεν μπορεί να κριθεί

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...