«Η εξέλιξη της ομάδας μας συνεχίζεται»

Από paokbc.gr: Στην πολύ καλή εμφάνιση της ομάδας, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι στάθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με την Κύμη για την 5η αγωνιστική της betshop Basket League.
Πηγή: paokbc.gr
«Η εξέλιξη της ομάδας μας συνεχίζεται»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε ξεχωριστά στους William Hatcher, Phil Goss και Αντώνη Κόνιαρη, αλλά και στην προσπάθεια της ομάδας να εξελιχθεί και να παρουσιάσει ακόμα μεγαλύτερη αγωνιστική πρόοδο.

«Σήμερα κάναμε μια καλή εμφάνιση και στις δύο πλευρές του γηπέδου, ειδικά στο κομμάτι της άμυνας μας, όπου είχαμε εξαιρετική ενέργεια, εκτελέσαμε πάρα πολύ σωστά τις καταστάσεις αντίδρασής μας απέναντι σε μια καλή και οργανωμένη ομάδα, η οποία έχει κακούς ξένους παίκτες με προσωπικότητα. Περιορίσαμε σε μεγάλο βαθμό τους αντιπάλους με προσωπικότητα και για αυτό τον λόγο καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Είχαμε υπομονή, δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο γιατί απέναντι μας είχαμε μια πολύ καλά δομημένη και οργανωμένη ομάδα με σωστή κατεύθυνση. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθειά τους από την αρχή ως το τέλος και συνεχίζουμε τη δουλειά, έχοντας μπροστά μας το ματς της Ευρώπης με αντίπαλο την Fribourg την Τετάρτη».

Για τις δυσκολίες του σημερινού αγώνα: «Είχαμε βάλει τρεις στόχους πριν το ξεκίνημα του αγώνα. Να είναι η αμυντική μας συγκέντρωση σε πολύ μεγαλύτερη διάρκεια σε σχέση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Με την ΑΕΚ παίξαμε καλή άμυνα για 12-13 λεπτά, με την Οπάβα για 25 και σήμερα σχεδόν στο απόλυτο από πλευρά συγκέντρωσης και οργάνωσης στην άμυνα. Δεύτερος στόχος ήταν να καταφέρουμε να διαβάσουμε κάποια πράγματα που χρησιμοποιεί στην άμυνα η Κύμη, η οποία χρησιμοποίησε σήμερα πολύ παραπάνω κάποιες αλλαγές στα pick and roll, οπότε έπρεπε να προσαρμοστούμε και να βρούμε λύσεις. Τρίτος μας στόχος ήταν να κερδίσουμε το παιχνίδι ακόμα και με έναν πόντο διαφορά και εμείς καταφέραμε να το κερδίσουμε με παραπάνω. Είμαστε ευχαριστημένοι από τη συνολική παρουσία των παιδιών και φυσικά το αποτέλεσμα».

Για το επίπεδο που βρίσκεται η ομάδα: «Η ομάδα ψάχνει να βρει την χημεία της και την καλή της λειτουργία, κυρίως μέσα από τα παιχνίδια, καθώς το πρόγραμμα μας είναι πολύ απαιτητικό με πολύ λίγες ως ελάχιστες προπονήσεις, οι οποίες είναι κυρίως αποκατάστασης. Μην ξεχνάτε ότι παίξαμε το Σάββατο με την ΑΕΚ, φύγαμε το επόμενο πρωί και γυρίσαμε τα ξημερώματα της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκης και έπρεπε να οργανώσουμε και να εκτελέσουμε ένα παιχνίδι με απαιτήσεις, που πάντα υπάρχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Βρισκόμαστε σε έναν καλό δρόμο, το δείχνουν τα αποτελέσματα και οι εμφανίσεις μας, αλλά σίγουρα χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη για να παίξει καλά».

Για τον William Hatcher και την απόδοσή του: «O Hatcher είναι πρώτος σε χρόνο συμμετοχής στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι κάνει πράγματα που είναι χρήσιμα για εμάς. Είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και πολύ χαρούμενοι που τον έχουμε στο ρόστερ μας. Θα υπάρχουν καλές και κακές στιγμές και για αυτόν, όπως και για τα υπόλοιπα παιδιά. Σήμερα ήταν απολαυστικός και του αξίζουν συγχαρητήρια για την εμφάνισή του».

Για τον Phil Goss: «Ο Goss είναι ο πρώτος μας σκόρερ στο Basketball Champions League. Έχει βάλει πάνω από 15 πόντους στα παιχνίδια που έχει παίξει και θεωρώ ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Είναι δεδομένο ότι η απουσία των τριών εβδομάδων τον πήγε λίγο πίσω και σε συνάρτηση με το γεγονός ότι έχουμε μεγάλο ρόστερ, ψάχνει κι αυτός να βρει τον ρόλο και τον ρυθμό του. Θεωρώ ότι είναι σε καλό επίπεδο και νομίζω ότι μαζί με την ομάδα, θα βελτιώνει και αυτός την απόδοσή του. Είναι πολύ σημαντικό που έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε παιδιά με δυνατότητες, που μπορούν να πάρουν ευθύνες. Μιας και μιλάμε ατομικά για παίκτες, ο Αντώνης Κόνιαρης έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι δεν σκόραρε. Είχε πολλές δημιουργίες, καλές αποφάσεις και καταπληκτική απόδοση στην άμυνα, καθώς κράτησε έναν από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος, τον Demarius Bolds στο μηδέν. Αν υπάρχει αυτή η προσέγγιση στους περισσότερους αθλητές μας, θα βγούμε όλοι κερδισμένοι».

Για το γεγονός ότι οι νίκες ήρθαν γρηγορότερα σε σχέση με πέρυσι: «Παίζει ρόλο και το πρόγραμμα πολλές φορές. Θα έλεγα ότι περάσαμε πιο ανώδυνα σε σχέση με πέρυσι τα προβλήματα που είχαμε, έχουμε κάνει κάποιες συνεχόμενες νίκες, αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος. Η εξέλιξη της ομάδας συνεχίζεται, η πρόοδος πρέπει να συνεχιστεί για να καταφέρουμε να παίξουμε το μπάσκετ που θέλουμε και να παίξουμε το μπάσκετ που πρέπει, όταν πρέπει».

O προπονητής της Κύμης, Γιάννης Καστρίτης, τόνισε από την πλευρά του: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον προπονητή του ΠΑΟΚ και στην ομάδα του για τη σημερινή δίκαιη νίκη, Μετά από ένα σημείο στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εμφανές πως μείναμε από δυνάμεις και λύσεις. Ήταν φυσιολογικό να πάρει το παιχνίδι αυτή την τροπή. Παρά την ήττα δίνω συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Είχαμε απουσίες. Κάνουμε προπόνηση με 10 ή ακόμη και 9 άτομα. Θέλαμε να φανούμε ανταγωνιστικοί στο παιχνίδι, να μην εγκαταλείψουμε την προσπάθεια και να πιέσουμε ως το τέλος. Θα κοιτάξουμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε και θα προετοιμαστούμε για το δύσκολο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Συγχαρητήρια και πάλι στον ΠΑΟΚ για τη σημερινή νίκη, όπως και για την πρόκριση εις βάρος της ΑΕΚ».

Διαβάστε ακόμη...