«Το αξίζουμε!»

Από inpaok.com: Διανύει τον τρίτο του χρόνο στην προπονητική, χωρίς να έχει αποβάλλει ακόμα τη σκέψη του αθλητή.
Πηγή: inpaok.com
«Το αξίζουμε!»

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης κλήθηκε να διαχειριστεί ως πρώτος προπονητής τα τελευταία κρίσιμα λεπτά του αγώνα με την ΑΕΚ και τα πήγε περίφημα.

Μιλώντας στο INPAOK, ο άμεσος συνεργάτης του Ηλία Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες στιγμές του προημιτελικού, στα δικά του συναισθήματα, ενώ αναφέρθηκε και στην επιθυμία που υπάρχει για την παρουσία της ομάδας σε έναν τελικό, είκοσι χρόνια μετά την κατάκτηση του τελευταίου Κυπέλλου.

Αναλυτικά:

«Δεν είναι κλισέ ότι ήμουν απροετοίμαστος, το ακριβώς αντίθετο θα έλεγα. Η δουλειά του βοηθού προπονητή είναι να αποτελεί το άγρυπνο μάτι, κατά τη διάρκεια του αγώνα για να προσφέρει βοήθεια στον πρώτο. Η αλήθεια είναι, ότι πάντα σχεδιάζοντας το πλάνο του παιχνιδιού, έχω διάφορα πράγματα στο μυαλό μου, ιδιαίτερα όταν ο κόουτς δέχεται τεχνική ποινή. Πάντα είναι ένα πιθανό σενάριο...»

Για το κρίσιμο σημείο του αγώνα στο οποίο κλήθηκε να ηγηθεί:

«Δεν υπήρχε άγχος. Κινήθηκα στο πλάνο που είχαμε σχεδιάσει πριν από το παιχνίδι και αυτό εφάρμοσα ως το τέλος. Ότι από ένα σημείο και μετά μπήκε ο κόσμος στην εξίσωση κι ότι μετά την αποβολή τα παιδιά ενεργοποιήθηκαν ακόμα περισσότερο, είναι προς τιμήν όλης της προσπάθειας της ομάδας».

Για το κομβικό σημείο όταν η ΑΕΚ πέρασε μπροστά στο τέλος:

«Η ΑΕΚ δεν είναι μια τυχαία ομάδα, με έναν πολύ καλό προπονητή. Περιμέναμε την αντίδραση, οι παίκτες μας μετά την αποβολή του προπονητή έβγαλαν πολλή ενέργεια και σε εκείνο το σημείο αμυντικά υπερέβαλλαν εαυτό, ενώ πετύχαμε και μεγάλα σουτ. Στη συνέχεια, όπως είπα, περιμέναμε να αντιδράσει η ΑΕΚ, όμως τα παιδιά ήταν απόλυτα ψύχραιμα, κάτι που φαίνεται και από τις 22/22 βολές, κάτι που έχουμε πολλά χρόνια να δούμε. Εξαίρεση αποτελούν κάποια μικρές κακές επιλογές στην επίθεση, αλλά γενικά πιστεύω, πήγαμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε».

Για την ιδιαίτερη αναφορά του Παπαθεοδώρου στη σωστή διαχείριση των τελευταίων λεπτών:

«Με τον κόουτς έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία, όσοι είμαστε μαζί του στο γραφείο, με τον Δημήτρη Μενουδάκο και τον Μπάμπη Καραΐσκο. Συζητάμε πάρα πολύ για μπάσκετ, προετοιμάζουμε τα παιχνίδια, προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε όσο περισσότερο γίνεται, γιατί αυτή είναι η δουλειά μας, το πώς θα προσεγγίζουμε τις ομάδες που παίζουμε. Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και κάθε μέρα προσθέτουμε πράγματα για τη βελτίωσή της».

Για το γεγονός πως η χρονιά που διανύουμε, είναι η τρίτη για τον ίδιο στην προπονητική:

«Είναι η τρίτη χρονιά, αλλά χωρίς να ξέρω αν είναι καλό ή κακό, δεν έχω αποβάλλει τη σκέψη του αθλητή ακόμη. Για μένα σε αυτή τη φάση πιστεύω, είναι καλό, γιατί έχω το μάτι και την εικόνα του αθλητή, ξέρω πως σκέφτεται σε περιόδους έντασης και όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Έχω ακόμα αυτή την οπτική και προς το παρόν με θετική χροιά».

Για το απωθημένο της παρουσίας σε έναν τελικό:

«Με το σκεπτικό της 20ετούς απουσίας από έναν τελικό, υπήρχε πολλή ένταση και στον αγώνα με την ΑΕΚ. Είναι ένας θεσμός που θέλουμε να προχωρήσουμε. Παίξαμε κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο, τον προσπεράσαμε και φτάνοντας στους ημιτελικούς, δεν μπορεί να είναι άλλος ο στόχος, από την πρόκριση στον τελικό. Θα δούμε και την κλήρωση, αλλά μετά από τόσα χρόνια, η ομάδα αξίζει να προκριθεί με την υγεία που αποπνέει και το τι πρεσβεύει στο ελληνικό μπάσκετ».

Για το αν είναι η τρίτη και... φαρμακερή για τον ΠΑΟΚ μετά τους αποκλεισμούς από Φάρο και Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια:

«Όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, τα παιδιά έχουν κρίση, ξέρουν σε ποια ομάδα βρίσκονται και θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, όταν έρθει εκείνη η στιγμή».

Για την Οπάβα την οποία αντιμετωπίζει ο Δικέφαλος στην Τσεχία:

«Είναι μια πολύ ιδιαίτερη ομάδα, με πολύ ιδιαίτερο τρόπο προσέγγισης αμυντικά και επιθετικά. Δεν έχουν ξένους, παίζουν μόνο με Τσέχους και θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Στο επιθετικό τους κομμάτι χρησιμοποιούν κάποια τρικς που δεν τα έχουμε συναντήσει στα τελευταία παιχνίδια. Η αμυντική τους λειτουργία θέλει αρκετό διάβασμα για να βρούμε τις κατάλληλες επιλογές. Θεωρώ ότι είναι μέσα στις δυνατότητές μας και θα πάμε να κερδίσουμε».

Διαβάστε ακόμη...