Τζήλος και χαμένες ευκαιρίες «υπεύθυνοι» για την ισοπαλία

Από sdna.gr: Ο Γιώργος Τουρσουνίδης γράφει στο SDNA για το εκτός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο, για τον Χοσέ Κάνιας που ξεχώρισε αλλά και για τον Τζήλο που δεν έδωσε την παράβαση πάνω στον Ελ Καντουρί.
Πηγή: sdna.gr
Τζήλος και χαμένες ευκαιρίες «υπεύθυνοι» για την ισοπαλία

Καταρχάς, δεν θα μπορούσα να μην ξεκινήσω με το τελικό αποτέλεσμα. Το 1-1 βάσει των ευκαιριών που υπήρχαν στον αγώνα, αδικεί τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έχασε κλασικές ευκαιρίες για γκολ στο δεύτερο μέρος και ειδικά μετά την ισοφάριση του Ατρόμητου. Αν οι παίκτες του Λουτσέσκου είχαν πιο καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια θα είχαν πάρει τη νίκη...

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι ήρθε η καταστροφή για τον ΠΑΟΚ. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Θα γινόταν και αυτό. Υπάρχει αρκετός δρόμος μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Για μένα ο ΠΑΟΚ έχει το καλύτερο ρόστερ και παραμένει το φαβορί για τον φετινό τίτλο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρχει πανικός με αυτή την ισοπαλία. Ο ΠΑΟΚ σε ακόμα ένα ματς έδειξε ότι έχει την καλύτερη ομάδα.

Στα αγωνιστικά, ο Ατρόμητος έπαιξε με σχηματισμό 5-3-2 και έδειξε ότι έχει ομάδα με χαρακτήρα. Δίκαια βρίσκεται τόσο ψηλά στην βαθμολογία, έχει πολλούς και καλούς παίκτες που έβγαλαν πάθος σήμερα. Από άποψη επιπέδου, ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος, και γι'αυτό είδαμε στο τέλος τους παίκτες του Ατρόμητου να πανηγυρίζουν τόσο έντονα την χθεσινή ισοπαλία.

Από την πλευρά του, ο Λουτσέσκου έπαιξε με το γνωστό σύστημα που κατεβαίνει ο ΠΑΟΚ, ωστόσο χθες δεν ξεχώρισε κάποιος από τους παίκτες της επίθεσης. Δεν υπάρχει αυτό που λέμε ξεκάθαρα ο MVP στο παιχνίδι του. Μου άρεσε πάρα πολύ ο Χοσέ Κάνιας, είχε τρεξίματα, δεν έκανε λάθη στις μεταβιβάσεις του, όπως και οι Κρέσπο – Βαρέλα που δημιούργησαν το γκολ του ΠΑΟΚ αν και ο Ισπανός έπρεπε να καθαρίσει την φάση στο γκολ του Ουγκράι.
Το γκολ του Ατρόμητου θύμισε το τέρμα του Άρη στο Χαριλάου. Έπρεπε ο Κρέσπο να πάει πιο γρήγορα πάνω στον αντίπαλο παίκτη και να καθαρίσει την φάση. Από εκεί και πέρα, Μπίσεσβαρ – Πρίγιοβιτς και Ζαμπά δεν ήταν σε καλή βραδιά.

Όσον αφορά τον ρέφερι και τους βοηθούς, τα είπαμε από την αρχή. Οι Έλληνες διαιτητές, δυστυχώς, στερούν την προσπάθεια και των ιδρώτα των παικτών. Η φάση του πέναλτι που ζητάει ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο είναι καθαρή. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ο διαιτητής Τζήλος δεν το είδε, ήταν μπροστά του. Ήταν ξεκάθαρη η φάση, ένα καταφανέστατο πέναλτι. Επίσης στο πρώτο ημίχρονο, γίνεται η κάθετη μπαλιά από τον Ζαμπά με τον Ελ Καντουρί να καλύπτεται, όμως ο βοηθός Κούλα Χασάν... είδε οφσάιντ.

Δυστυχώς οι Έλληνες διαιτητές δεν πηγαίνουν καθόλου καλά και αυτό θα πρέπει να το δει άμεσα ο κ. Περέιρα που δεν όρισε ξένο διαιτητή στο παιχνίδι των δυο πρωτοπόρων.

Διαβάστε ακόμη...