Η... ειδική βαθμολογία με ξένους διαιτητές!

Από sdna.gr: Οι Έλληνες διαιτητές συνεχίζουν να κάνουν μπάχαλο ακόμα και εύκολα ματς, οι ξένοι δίνουν ρεσιτάλ και το SDNA παρουσιάζει την ειδική βαθμολογία που φέρνει τον ΠΑΟΚ με 5/5, την ΑΕΚ με 2 βαθμούς σε 4 ματς και τα αποτελέσματα ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, Άρη σε μικρό στατιστικό δείγμα.
Πηγή: sdna.gr
Η... ειδική βαθμολογία με ξένους διαιτητές!

Αισίως φτάσαμε τα 7 επίσημα παιχνίδια από τότε οι οι ξένοι διαιτητές σφυρίζουν τα σημαντικά ματς στις ελληνικές διοργανώσεις και ήδη υπάρχει μία τάση που θέλει τον ΠΑΟΚ να έχει μόνο νίκες με αυτούς και την ΑΕΚ ούτε μία!

Το στατιστικό δείγμα δεν είναι μεγάλο -μόλις 7 επίσημες αναμετρήσεις από τον Μάιο μέχρι σήμερα- αλλά από την άλλη δεν είναι και αμελητέο, ώστε να αγνοηθεί παντελώς.

Για την ακρίβεια το στατιστικό δείγμα είναι ανεπαρκές για τον Άρη και ελάχιστο για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό που έχουν δώσει μόλις δυο αγώνες υψηλής έντασης με ξενους διαιτητές. Έχει ενδιαφέρον όμως, ο συγκεκριμένος πίνακας κυρίως για τις ομάδες της κορυφής και αποτυπώνει μια τάση.

Σε μία πρώτη ανάγνωση, ο ορισμός ξένων διαιτητών στις αναμετρήσεις του ελληνικού πρωταθλήματος (αλλά και στον περσινό τελικό κυπέλλου) εκ του αποτελέσματος κρίνεται απολύτως επιτυχημένη.

Δεν υπάρχει κάποιο κραχτό λάθος σε αυτά τα 7 ντέρμπι που έκαιγαν, δεν υπήρχε κάποια σημαντική διαιτητική απόφαση που να αλλοίωσε το αποτέλεσμα, δεν υπήρξε καμία σφαγή, η συμπεριφορά των παικτών απέναντι τους ήταν σχεδόν άριστη και τα παράπονα ήταν μόνο για τα λεγόμενα... σπόρια.

Στην πραγματικότητα και οι 7 ξένοι ρέφερι που σφύριξαν στα μέρη μας, πέρασαν απαρατήρητοι, όσο περνάει ο χρόνος, τα ονόματα τους σχεδόν λησμονούνται από όλους.

Αλήθεια, ποια είναι η βαθμολογική σούμα σε αυτά τα παιχνίδια ιδιαίτερης επικινδυνότητας; Πως θα διαμορφωνόταν μία άτυπη ειδική βαθμολογία μόνο από τα παιχνίδια με ξένους ρέφερι; Τα ευρήματα έχουν την σημασία τους.

Μία από τις ομάδες που ζήτησε (και ζητά) ξένους ρέφερι στο ελληνικό πρωτάθλημα, πρωτοστατώντας σε αυτή την καινοτομία ήταν ο ΠΑΟΚ, ο οποίος εκ του αποτελέσματος δείχνει να δικαιώνεται.

Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει κερδίσει και τα 5 παιχνίδια που έχει δώσει με ξένους διαιτητές, έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ και έχει πετύχει 9!

Αντιθέτως, μία εντελώς διαφορετική συνθήκη πάει να διαμορφωθεί για την ΑΕΚ, η οποία δεν έχει κερδίσει ακόμα κανένα παιχνίδι με ξένο διαιτητή. Πιο συγκεκριμένα η Ένωση μετράει δύο ισοπαλίες (με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό) και άλλες δύο ήττες από τον ΠΑΟΚ, έχοντας σκοράρει μόλις μία φορά, έναντι πέντε τερμάτων εναντίον της.

Μικρότερο είναι το δείγμα για τον Ολυμπιακό που σε δύο αγώνες (με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ) έχει μία ισοπαλία στο «ΟΑΚΑ» με την Ένωση, ενώ χωρίς γκολ στο ενεργητικό του παραμένει ο Παναθηναϊκός στις δύο αναμετρήσεις με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, όπου τον αγώνα διηύθυνε αλλοδαπός ρέφερι, χωρίς πάντως να έχει παράπονα από τη διαιτησία σε κανένα από τα προαναφερόμενα ματς.

Σε ό,τι αφορά τον Άρη μπήκε σε μία τέτοια συνθήκη μόλις μία φορά στο εντός έδρας ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΟΚ, το οποίο έχασε με 1-2. Ως εκ τούτου, το στατιστικό δείγμα είναι μικρό.

Με άλλα λόγια, ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει και τους 15 διαθέσιμους πόντους στα παιχνίδια του με ξένο διαιτητή, η ΑΕΚ πήρε μόλις 2 από τους 12, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μόλις 2 από τους 6, ενώ ο Άρης δεν πήρε κανέναν πόντο.

Όλα τα αποτελέσματα με ξένους διαιτητές

Τελικός Κυπέλλου: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-2 (Διαιτητής ο Ισπανός Νταβίδ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν)

4η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-0 (Διαιτητής ο Φινλανδός Γκεστράνιους)

5η αγωνιστική: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 0-1 (Διαιτητής ο Ελβετός Σαν Φενταγί)

6η αγωνιστική: ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-1 (Διαιτητής ο Δανός Κριστόφερσεν)

7η αγωνιστική: Άρης - ΠΑΟΚ 1-2 (Διαιτητής ο Ιταλός Ντοβέρι)

8η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-0 (Διαιτητής ο Δανός Μάαε)

9η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-0 (Διαιτητής ο Αυστριακός Ντράχτα)

Η ΑΤΥΠΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣΟΜΑΔΑΜΑΤΣΒΑΘΜΟΙΝΙΚΕΣΙΣΟΠΑΛΙΕΣΗΤΤΕΣΓΚΟΛ ΥΠΕΡΓΚΟΛ ΚΑΤΑΠΑΟΚ51550091ΑΕΚ4202215ΟΣΦΠ2101112ΠΑΟ2101102ΑΡΗΣ1000112

 

Διαβάστε ακόμη...