Σε ποια μία μόνο φάση κρίθηκε το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Από sdna.gr: Αν και νωρίς ακόμα στη χρονιά, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, κλήθηκαν να παίξουν τα ρέστα τους, για τον μοναδικό τίτλο που έχουν ελπίδες να κερδίσουν στην Ελλάδα, το Κύπελλο.
Πηγή: sdna.gr
Σε ποια μία μόνο φάση κρίθηκε το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Οι δύο ομάδες ακόμα δεν έχουν αποκτήσει ταυτότητα, και είναι άδικο και για τους δύο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλύτερο τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ξεκίνησε με κοντό σχήμα, με 3αρι τον Τέπιτς, κατάφερε να προηγείται στο σκορ στα 5 πρώτα λεπτά του δεκαλέπτου. Η ΑΕΚ, άλλαξε τα 4/5 της 5αδας της και βρήκε τον ρυθμό στην επίθεση και πέρασε και μπροστά στο σκορ, με 19-24, αλλά ένα 6-0 σε 20'' του ΠΑΟΚ, το 1ο δεκάλεπτο, έκλεισε με 25-24.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, είχαμε τρίποντα και από τις 2 ομάδες, αλλά και αρκετά φάουλ. Ο ΠΑΟΚ, κράταγε με διαφορά 3-5 πόντων, στο πρώτο μισό του δεκαλέπτου.

Η ΑΕΚ, εκμεταλλεύτηκε τα πολλά φάουλ, που κάνανε οι παίκτες του ΠΑΟΚ και σκόραρε μόνο με βολές και έτσι έκλεισε το πρώτο ημίχρονο, με 44-45.

Ένα γρήγορο 6-0 της ΑΕΚ, μέσα σε 1 λεπτό, αρχίζει να χτίζει μία καλή διαφορά, με 5 εως 7 πόντους.

Με ένα ξέσπασμα του Γκος, να παίρνει αρκετές πρωτοβουλίες, ο ΠΑΟΚ, μείωσε στον πόντο, και ξανά παίρνει φωτιά το ματς. Αθηναίου πήρε την σκυτάλη από τον Γκος, και με καλές επιθέσεις, σκόραρε και πέρασε μπροστά.

Αδικία η αποβολή του Παπαθεοδώρου, που λες και αφύπνισε όμως τον ΠΑΟΚ, και ειδικά στην άμυνα, που δεν μπορούσε η ΑΕΚ, ούτε να πασάρει. Και με τέτοια άμυνα από τον ΠΑΟΚ, βγήκαν εύκολα καλάθια στην επίθεση και έτσι έκλεισε 67-58.

Ένα ξέσπασμα της ΑΕΚ και ένα 0-6, μπαίνει ξανά στο παιχνίδι αλλά ένα τρίποντο, και δύο βολές από Λίνο και Ζάρα, και ξανά σε 10 πόντους η διαφορά.

Η ΑΕΚ, πίεζε σε όλο το γήπεδο και με δύο κλεψίματα και καλές άμυνες, μείωσε σε 74-72, και ξανά έχουμε παιχνίδι στο Παλατάκι, ενώ ήθελε, 3:30, για να λήξει.

Βολές ο ΠΑΟΚ, βολές και η ΑΕΚ και για 2:30 λεπτά, αυτό γίνεται, μία από τον έναν και μία, από τον άλλον.

Μαργαρίτης στο ριμπάουντ, και ένα πολύ κακό σουτ του Γκος, σχεδόν κρίνει τον νικητή.

Ο Ματσιούλης παίρνει νταβατζιλίκι το επιθετικό ριμπάουντ και δίνει άλλη μία ευκαιρία, αλλά δεν...

P.S 1: Ματσάρα που δεν ήθελες να τελειώσει.

P.S 2: Μπράβο και στις δύο ομάδες.

P.S 3: MVP ο Αθηναίου (για όσους νιώθουν).

P.S 4: Το ριμπάουντ του Μαργαρίτη στο 39:51, ήταν το «μαργαριτάρι» του ματς!

Διαβάστε ακόμη...