«Θείο δώρο ο Σαββίδης για τον ΠΑΟΚ»

Από arenafm.gr: Ο «Μεγαλέξανδρος» του ΠΑΟΚ, Γιώργος Κούδας, μίλησε στον ARENA FM 89.4 για την φετινή πορεία του «δικεφάλου» σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, για την «Νέα Τούμπα» και τον Άγγελο Αναστασιάδη.
Πηγή: arenafm.gr
«Θείο δώρο ο Σαββίδης για τον ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την «Νέα Τούμπα»: «Ονειρεύτηκα την Νέα Τούμπα για πρώτη φορά όταν ήμουν 12 ετών. Τότε χτιζόταν το γήπεδο και κάναμε προπονήσεις εμείς στην Αγία Βαρβάρα. Ονειρευόμουν τότε πως θα γίνει το γήπεδο. Εκεί, είχα υπογράψει και το πρώτο μου δελτίο. Σήμερα υπάρχουν προϋποθέσεις για να γίνει ένα υπερσύγχρονο γήπεδο για τον ΠΑΟΚ, και το θείο δώρο που ονομάζεται Ιβάν Σαββίδης, θα το κάνει, και αυτό και μια μεγάλη ομάδα. Οπωσδήποτε πρέπει να μείνει στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ. Αν γίνει ένα στάδιο που θα είναι σύγχρονο, όπως της Γιουβέντους ή της Μπάγερν πρέπει να παραμείνει Τούμπα».

Για τον Ιβάν Σαββίδη και τον χαιρετισμό στους παίκτες του ΠΑΟΚ πριν από κάθε αναμέτρηση: «Αν δεν κάνει κι αυτό, θα του λείψει κάτι. Υπεραγαπά την ομάδα ο Σαββίδης, δεν υπάρχουν λόγια. Είναι δύσκολο το ότι δεν μπορεί να μπαίνει στο γήπεδο και να βλέπει την ομάδα από την σουίτα του».

Για την απόδοση του ΠΑΟΚ φέτος: «Η ομάδα έχει δείξει το πραγματικό πρόσωπό της σε όλα τα ματς, εκτός από το παιχνίδι με την Βίντι. Έχει σταθερότητα, έχει ηρεμία, που πηγάζουν από όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στην ομάδα, αλλά θα πρέπει να ολοκληρώσει την χρονιά έτσι, σαν μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ. Έχει ποιοτικούς παίκτες, έχει λύσεις για όλες τις θέσεις, δεν ξεφεύγει ποτέ και παίζει ήρεμα. Ακούω μερικά παράπονα ότι δεν παίζει δυνατά, αλλά αυτός είναι ο τρόπος της ομάδας. Κι εμείς έτσι παίζαμε επί Λόραντ. Βλέπουμε και τον Ουάρντα, που είναι εξαιρετικός παίκτης, αλλά αν δεν αφήσει τα καπρίτσια του έξω, δεν θα προχωρήσει».

Για τον Λουτσέσκου και την διαχείριση των ποδοσφαιριστών: «Η ομάδα ξεκίνησε να κάνει εξαιρετικές πορείες από τον Ίβιτς. Ήρθε ο Λουτσέσκου πέρσι και έχτισε πάνω σε αυτό, αποκτήθηκαν παίκτες-εργαλεία που βοήθησαν και ο δρόμος που βαδίζει ο ΠΑΟΚ αυτήν την στιγμή πιστεύω είναι δρόμος ευρωπαϊκής ομάδας σε όλα τα επίπεδα. Υπάρχει πάντα τρόπος να αλλάξεις τις συμπεριφορές των ποδοσφαιριστών, λογικά κι εφόσον έχεις μυαλό και μπορείς να αξιοποιήσεις το ταλέντο, θα γίνεις ένα με το σύνολο όμως».

Για τον Δημήτρη Πέλκα και την ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ: «Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν διαστήματα που δεν τους βγαίνουν ορισμένα πράγματα. Έχει ταλέντο ο Πέλκας πιστεύω και θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Βλέπουμε ότι ομάδες που τις θεωρούμε μικρές, είναι μια ταχύτητα πάνω από εμάς στο Γιουρόπα Λιγκ και το Τσάμπιονς Λιγκ. Φανταστείτε δηλαδή τις πιο μεγάλες ομάδες. Πρέπει να έχουμε στόχο την Ευρώπη πιστεύω για να γίνουμε ένα τόσο μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ που θέλουμε».

Για τη φετινή Σούπερ Λιγκ: «Δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος, πρέπει με την ίδια σοβαρότητα να παίζεις και να κερδίζεις όλα τα παιχνίδια. Πάντα υπάρχουν οι εκπλήξεις, μην ξεγράφετε τον Πανιώνιο και τον Ατρόμητο για παράδειγμα, ή την ΑΕΚ η οποία κάποτε θα βρει τον ρυθμό της. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει ορισμένες γκέλες, αλλά δεν παύει να είναι αξιόλογος».

Για τον Άγγελο Αναστασιάδη και την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου: «Θεωρώ τον Άγγελο έναν από τους καλύτερους κόουτς αυτήν την στιγμή, μαζί με τον Ουζουνίδη και τον Δώνη. Ο Ρεχάγκελ ίσως ήταν καλός εκείνη την εποχή, αλλά μετά χάσαμε έδαφος. Θεωρώ πολύ καλή επιλογή για την εθνική ομάδα αυτήν την περίοδο, τον Άγγελο Αναστασιάδη».

Για τους ξένους διαιτητές: «Υπήρχαν πολλοί, καλοί ξένοι διαιτητές και παλιά αλλά πολλές φορές σφύριζαν 70%-30% για τους αντιπάλους μας. Προχθές ο Δανός μπορούσε να δείξει 20 κάρτες όμως δεν το έκανε. Ορισμένα φάουλ σφυρίζονται συνέχεια και διακόπτουν το παιχνίδι εδώ από τους Έλληνες. Όλοι κάνουν λάθη, και οι διαιτητές και οι ποδοσφαιριστές, αυτό μετράει».

Διαβάστε ακόμη...