Ο φοβερός Μάε και ο Διούδης

Από paok24.com: Παρασκήνιο για τον διαιτητή του αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
Πηγή: paok24.com
Ο φοβερός Μάε και ο Διούδης

Ο τρόπος που (δεν) σφύριζε ο Δανός διαιτητής Μάε στην Τούμπα, εξέπληξε τους πάντες και είναι κάτι που συζητιέται και θα συζητηθεί για μέρες. Οι περισσότεροι που τον έζησαν μάλιστα, θεωρούν ότι αυτός αποκλείεται να μην κάνει μεγάλη καριέρα.

Πέρα όμως από το πώς ο διαιτητής δεύτερης κατηγορίας στην ευρωπαϊκή λίστα άφηνε το παιχνίδι να εξελιχθεί, άριστη εντύπωση προκάλεσε και η συμπεριφορά του έξω από το γήπεδο.

Ο Δανός δεν ήταν απόλυτος και απόμακρος και μιλούσε σε όλους ευγενικά, χωρίς να έχει αυτό το απολυταρχικό ύφος που διακατέχει πολλούς «άρχοντες» αγώνων.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε ένα περιστατικό με τον Διούδη. Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ διαμαρτύρονταν για τις καθυστερήσεις του Διούδη, τις οποίες ο διαιτητής είδε, αφήνοντας το παιχνίδι να παιχθεί για άλλα τρία λεπτά μετά το 45΄. Δεν ήταν όμως μόνο αυτό...

Κατά την επιστροφή των ομάδων στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μάε περίμενε στις σκάλες τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού. Εκεί λοιπόν και σε «νεκρό» χρόνο του είπε: «Δεν έχεις άλλη ευκαιρία. Από εδώ και πέρα αν κάνεις μία φορά καθυστέρηση θα πάρεις μία κίτρινη κάρτα. Αν κάνεις και δεύτερη θα πάρεις και δεύτερη". Κοφτά και ξεκάθαρα χωρίς να τον βλέπει ο πολύς κόσμος και χωρίς να δημιουργεί εντυπώσεις.

Ο Διούδης βέβαια δεν... χρειάστηκε να δοκιμάσει την ίδια τακτική, αφού από το 51΄ η ομάδα του έμεινε πίσω στο σκορ.

Διαβάστε ακόμη...