«Δίκαια έρχονται ξένοι διαιτητές»

Από inpaok.com: Ο πρώην διαιτητής, Σπύρος Παπαδάκος, με δηλώσεις στον «Arena FM 89.4» μίλησε για το επίπεδο της ελληνικής διαιτησίας, τους ξένους ρέφερι που... επιστρατεύονται για τα ντέρμπι, αλλά και την απόδοση του Δανού, Γενς Μάε, στο ματς ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού.
Πηγή: inpaok.com
«Δίκαια έρχονται ξένοι διαιτητές»

Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του ΠΑΟΚ!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Ήταν κίτρινη κάρτα στον Διούδη, στο γκρέμισμα του Βέρνμπλουμ, εκτός παιχνιδιού, σε νεκρό χρόνο, αλλά δεν δόθηκε. Αν παιζόταν παιχνίδι, θα ήταν και πέναλτι, αν είχε χτυπηθεί το κόρνερ. Ήταν σχετικά καλή διαιτησία, όμως άφησε πολύ το σκληρό παιχνίδι ο Δανός. Δεν επαρκεί οτι άφησε το παιχνίδι να παιχτεί, ο κανονισμός είναι... κανονισμός. Δε γίνεται να μη δίνει τα φάουλ, για να μη διακόπτει το ματς, μόνο στο πλεονέκτημα πρέπει να το αφήνει. Αλλιώς καταργείς τους κανονισμούς και επικρατεί ο πιο... δυνατός. Δεν μπαίνω σε διαδικασία για το ποιος παίκτης και ποια ομάδα. Δεν λέω οτι ευνόησε ή αδίκησε κάποια ομάδα. Με τα ίδια σφυρίγματα, αν ήταν Έλληνας, τι εξέλιξη θα είχε το ματς; Η καχυποψία σε αυτά τα μαρκαρίσματα, θα ήταν τέτοια που θα είχαμε διαμαρτυρίες και κάποιες καταστάσεις. Μια νοοτροπία που πέρασε είναι"Να τους αφήσουμε να παίξουν". Ναι, αλλά με κανονισμούς».

«ΞΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ!»

Για να συνεχίσει ο Σπύρος Παπαδάκος: «Ευθαρσώς λέω τη γνώμη μου, και ας διαφωνούν. Λέω οτι αυτή τη στιγμή οι Έλληνες διαιτητές, όπως είναι, δεν μπορούν να σταθούν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Να δούμε λοιπόν τι έφταιξε και να το διορθώσουμε. Με αυτή τη νοοτροπία, να φέρουμε και ξένες ομάδες, παράγοντες για να το βελτιώσουμε. Δεν είναι ελληνικό ποδόσφαιρο, θέλει ελληνικά... υλικά. Δεν θέλω να είμαι μάντης κακών. Σε ντέρμπι αν έρθει "στραβή" απόφαση ξένου διαιτητή, που σίγουρα θα γίνει κάποια στιγμή, εκεί να συζητήσουμε με τους εμπνευστές των αλλοδαπών ρέφερι. Με το επίπεδο της ελληνικής διαιτησίας, δίκαια έρχονται ξένοι. Αλλά να έρχονται καλύτεροι ξένοι από τους Έλληνες».

«ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΡΕΦΕΡΙ ΧΘΕΣ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ!»

Για να καταλήξει ο παλαίμαχος ρέφερι: «Χθες το ματς στην Τούμπα δεν χρειαζόταν διαιτητή, βοηθούς χρειαζόταν, είχε δύσκολες αποφάσεις, οριακές φάσεις. Είχαν δουλειά οι επόπτες. Εύχομαι να μην έχουμε στραβοπατήματα, γιατί μετά θα ασχολούμαστε με... Δανό και Φινλανδό, που έχουν παραστάσεις στα δικά τους πρωταθλήματα. Δεν είναι λύση το VAR, σα να λέμε ποιος κλαίει παραπάνω πάνω από τον... πεθαμένο! Διακυβεύονται μεγάλα συμφέροντα, όπως και στο Champions League. Εγώ παραμένω ρομαντικός στο ποδόσφαιρο και τη διαιτησία. Οι Άγγλοι δέχονται οτι τα λάθη, παίκτη, προπονητή, διαιτητή γίνονται και είναι στο πρόγραμμα. Να μην οδηγήσουμε το ποδόσφαιρο σε δρόμο τυποποίησης. Όλοι έχουμε κάνει λάθη, ο αναμάρτητος ας ρίξει πρώτος την πέτρα. Και εγώ έκανα πολλά λάθη, αλλά ποτέ εσκεμμένα. Δεν ξεκίνησα από το σπίτι μου για... λάθη. Το θέμα είναι τι προθέσεις έχει ο καθένας. Να έρχονται ξένοι διαιτητές, κορυφαίοι, όχι μόνο για να διευθύνουν, αλλά και να... διδάξουν! Δε γίνεται να έρχονται όλοι στου... κασίδη το κεφάλι!».

Διαβάστε ακόμη...