Παράγινε το κακό με τις... εφευρέσεις των βοηθών (pics)

Από sdna.gr: Η τραγική παρουσία του βοηθού Χριστάκογλου στο "Καραϊσκάκη", ήρθε να προστεθεί στο ντόμινο κραυγαλέων λαθών από τους επόπτες στο φετινό πρωτάθλημα.
Πηγή: sdna.gr
Παράγινε το κακό με τις... εφευρέσεις των βοηθών (pics)

Ούτε ένας, ούτε δύο. Τουλάχιστον έξι βοηθοί φέτος τα έχουν κάνει μαντάρα, είτε σε εύκολα, είτε σε πιο δύσκολα παιχνίδια, έχοντας μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις διαμορφώσει και αποτέλεσμα με τα... σημαιάκια τους!

Η χιτσκοκική νίκη του Ολυμπιακού στο χθεσινό παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης, αντί να έχει μοναδικό πρωταγωνιστή τον νεαρό επιθετικό, Δημήτρη Μάνο που χάρισε στην ομάδα του το τρίποντο στο 90', έβαλε στο... κάδρο και τον βοηθό Χριστάκογλου. Ο επόπτης από τη Χαλκιδική έκανε αδικαιολόγητα για το επίπεδο της Superleague λάθη, με σοβαρότερο βεβαίως εκείνο εναντίον των φιλοξενούμενων. Αφού πρώτα έκοψε με οφ σάιντ τον Χριστοδουλόπουλου που καλυπτόταν εμφανώς μπροστά στα μάτια του, έφτασε στο σημείο να ανακόψει τετ α τετ του Απόλλωνα Σμύρνης στο 82', ενώ ο Ναδάλες βρισκόταν ένα μέτρο πίσω από τη σέντρα (ό,τι χειρότερο για έναν βοηθό), αλλοιώνοντας το αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη, στερώντας από την "Ελαφρά Ταξιαρχία" την ευκαιρία να κάνει το 0-1!

Το... μπαμ έγινε με το καλημέρα σχεδόν του πρωταθλήματος. Ο βοηθός Καμπούρης ακυρώνει ως οφ σάιντ γκολ του Άκπομ ο οποίος καλυπτόταν τουλάχιστον τρία μέτρα στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο (0-1) στη Νέα Σμύρνη για τη 2η αγωνιστική, στερεί από τον Δικέφαλο ένα τέρμα στο 89' που θα σφράγιζε τη νίκη του και η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή. Ο Περέιρα αποφασίζει να βγάλει στη "σέντρα" τον Ευβοιώτη επόπτη (έστω και χωρίς να τον κατονομάσει), διαγράφοντας τον από τους πίνακες. Ναι, δεν είχαμε αλλοίωση αποτελέσματος, αλλά μιλάμε για την πλέον καραμπινάτη "γκέλα" που έγινε από βοηθό διαιτητή στο φετινό πρωτάθλημα.

Αυτή βέβαια ήταν μόνο η αρχή. Γιατί μετά από δύο αγωνιστικές, στην αναμέτρηση του Πανιωνίου με τον Ολυμπιακό, είχαμε ξανά κραυγαλέο λάθος από επόπτη, το οποίο όμως αλλοίωσε αυτή τη φορά το αποτέλεσμα. Ο βοηθός Σπυρόπουλος ακύρωσε γκολ του Μασούρα ως οφ σάιντ, παρότι ο παίκτης των γηπεδούχων καλυπτόταν πάνω από ένα μέτρο κι εν τέλει στις καθυστερήσεις του αγώνα οι "ερυθρόλευκοι" πέτυχαν το μοναδικό τέρμα της συνάντησης (0-1).

Μία αγωνιστική νωρίτερα, στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης στο "Καραϊσκάκη" (2-1) είχαμε ξανά σοβαρά λάθη από βοηθό, έστω κι αν δεν πρόκειται για φάσεις που έβγαλαν για παράδειγμα τετ α τετ, όπως συνέβη στο χθεσινό ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Πώς όμως μπορεί να δικαιολογηθεί το σηκωμένο σημαιάκι όταν ένας παίκτης καλύπτεται από τρεις (!) αντιπάλους του και μάλιστα τουλάχιστον 2-3 μέτρα (η φάση έγινε στο 7')! Ο βοηθός Μ.Δημόπουλος το... πέτυχε όμως, ενώ λίγο αργότερα έκοψε με ακόμη ένα ανύπαρκτο οφ σάιντ παίκτη του Αστέρα, που επίσης τον κάλυπταν δύο παίκτες!

Δείτε τα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα:

Η... μάστιγα της σημαίας στο φετινό πρωτάθλημα χτύπησε και στην Τούμπα και μάλιστα σε ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι, όπου όμως οι διαιτητές τα έκαναν μαντάρα. Ναι, δεν αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά ο Τάσης με τον βοηθό Κρέτσιμο κατόρθωσαν να εξοργίσουν τους πάντες. Αφήνοντας στην άκρη το μαρς πέναλτι που δεν δόθηκε στον Καρέλη από το γκρέμισμα του Χουάντερσον, ο επόπτης της Δυτικής Αττικής πραγματοποίησε ένα εφιαλτικό ντεμπούτο στη Superleague (είχε κοπεί στα καλοκαιρινά τεστ ο Κρέτσιμος), καθώς έκοψε επιθέσεις των γηπεδούχων με τους Βιεϊρίνια (51') και Πρίγιοβιτς (73') παρότι αμφότεροι καλύπτονταν από τρεις παίκτες του Απόλλωνα έκαστος!

Λιγότερος θόρυβος έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στην αναμέτρηση του Ατρομήτου με τον Αστέρα Τρίπολης (3-2) στο Περιστέρι. Αυτό ωστόσο δεν αναιρεί τα σοβαρά λάθη του α' βοηθού Νικολαΐδη, με τρεις λανθασμένες υποδείξεις οφ σάιντ. Ο Μακεδόνας επόπτης, παρότι γενικά θεωρείται από τους αξιόλογους βοηθούς (είναι στους νέους που πήραν το σήμα για διεθνής) βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα.

Όλα τα παραπάνω δε, σημειώθηκαν σε παιχνίδια που δεν ήταν υψηλού... κινδύνου, με σαφώς μικρότερη ένταση από εκείνη ενός ντέρμπι. Εκεί όπου οι διαιτησίες από τους ξένους διαιτητές ήταν σχεδόν... αψεγάδιαστες φέτος. Και λέμε "σχεδόν" γιατί κι εκεί υπήρξαν κάποια φάλτσα, χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ελβετός βοηθός Ζογκάι Μπεκίμ (ενστάσεις υπήρξαν και για κάποιες αποφάσεις του Ντοβέρι) που είχε κόψει επίσης με μία κραυγαλέα λανθασμένη απόφαση τον Πρίγιοβιτς που έβγαινε τετ α τετ.

Διαβάστε ακόμη...