«Για τέτοιου είδους παιχνίδια θέλεις να παίζεις μπάσκετ»

Από paokbc.gr: Ο Phil Goss εκπροσώπησε τους παίκτες του ΠΑΟΚ στη Media Day ενόψει του αυριανού αγώνα με τη Nanterre 92 για την 4η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Basketball Champions League.
Πηγή: paokbc.gr
«Για τέτοιου είδους παιχνίδια θέλεις να παίζεις μπάσκετ»

O γκαρντ του ΠΑΟΚ τόνισε ότι παιχνίδια σαν και το αυριανό είναι από αυτά που λατρεύουν οι παίκτες, ενώ στάθηκε και στην παρουσία του κόσμου, η οποία μπορεί να σπρώξει την ομάδα στη νίκη.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μας. Δεν έχουμε κερδίσει κανένα παιχνίδι στο Basketball Champions League ως τώρα. Δεν έχει σημασία ποιον αντιμετωπίζουμε αύριο. Για εμάς είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε, αν θέλουμε να πετύχουμε το στόχο μας, να βρεθούμε στους 16 της διοργάνωσης. Είναι σημαντικό για εμάς να ξεκινήσουμε να κερδίζουμε και αύριο, είναι ο πρώτος αντίπαλος για να πετύχουμε αυτό το στόχο».

Για το αν υπάρχει περισσότερη πίεση λόγω του 0-3 στον όμιλο: «Είναι καλή αυτή η πίεση. Αυτές είναι οι στιγμές που δείχνεις το χαρακτήρα σου, δείχνεις ποιος είσαι σαν άνθρωπος και σαν παίκτης. Για αυτό θέλεις να παίζεις και μπάσκετ, για τέτοιου είδους καταστάσεις! Δε θα είναι όλα τα παιχνίδια εύκολα, θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στη σεζόν, αλλά ζεις για αυτές τις στιγμές, όταν είσαι με την πλάτη στον τοίχο. Εγώ πιστεύω ότι η ομάδα μας είναι έτοιμη για αυτά τα παιχνίδια. Ελπίζω ότι θα βγούμε όπως πρέπει στο γήπεδο και θα νικήσουμε».

Για το αν τον έχουν... θυμώσει τα τελευταία αποτελέσματα: «Δεν είμαι θυμωμένος... Υπήρξαν τραυματισμοί, εγώ έχασα τα πρώτα παιχνίδια. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες, όμως νομίζω ότι σήμερα θα είναι η πρώτη μέρα που θα κάνουμε προπόνηση όλη η ομάδα μαζί, από τότε που επέστρεψα κι εγώ. Είναι μια διαδικασία χτισίματος. Ξέρω ότι οι στόχοι μας δε μπορούν να επιτευχθούν στον πρώτο γύρο του Basketball Champions League ή στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Ξέρω ότι ο δεύτερος γύρος, θα είναι πολύ δυσκολότερος. Φυσικά και είναι σημαντικό να νικάμε σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια, να βάλουμε την ομάδα σε μια θέση για να μπορεί να πετύχει στο δεύτερο γύρο».

Για το αν η εικόνα της ομάδας στο παιχνίδι με το Χολαργό εξηγείται από τα διάφορα προβλήματα που αντιμετώπισε: «Ο Χολαργός έκανε ένα καλό παιχνίδι. Εμείς γενικά, δεν παίξαμε καλά στην επίθεση. Όλοι μας προσπαθούμε να βρούμε ρυθμό ακόμα. Αλλά όπως έχω ξαναπεί, κάθε εκτός έδρας παιχνίδι στο ελληνικό πρωτάθλημα, είναι δύσκολο. Ο καθένας, μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια, αλλά η... κρίσιμη στιγμή, είναι τον Ιανουάριο, μετά τον πρώτο γύρο. Τώρα, είναι σημαντικό να κερδίζουμε, αλλά επί της ουσίας, δεν έχει πραγματική αξία σε αυτά που θέλουμε να πετύχουμε στο τέλος της σεζόν σαν ομάδα. Στο δεύτερο γύρο, τον Απρίλιο, τον Μάιο, τον Ιούνιο, τότε είναι ο χρόνος που θα πρέπει να μπορούμε να παίζουμε το καλύτερο μας μπάσκετ».

Για αυτά που πρέπει να αλλάξει η ομάδα για να είναι καλύτερη αύριο: «Πρέπει να ξέρουμε ότι κάθε παιχνίδι που παίζουμε, φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ, τι εκπροσωπούμε και να μπορούμε να πάρουμε από τον καθένα την καλύτερη προσπάθεια. Πιστεύω ότι όλοι έχουμε καλή διάθεση, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να κερδίσουμε. Πρέπει να δώσουμε ίσως και το 110% της προσπάθειας μας, κάθε παίκτης. Δε θα είναι εύκολη η σεζόν, ούτε στο Basketball Champions League, ούτε στο πρωτάθλημα. Πρέπει να κάνουμε επανεκκίνηση στο μυαλό μας και να βγούμε αύριο, με διαφορετική νοοτροπία, ξέροντας ότι πρέπει να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Ελπίζω να έχουμε ότι και την υποστήριξη των φιλάθλων μας, είναι κάτι που χρειαζόμαστε. Ανυπομονώ για μία πραγματική μάχη αύριο».

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...