Μετά τον Πρίγιοβιτς, ποιος;

Από sdna.gr: Ο Λουτσέσκου επικοινωνιακά το διαχειρίστηκε με μαεστρία, ωστόσο, ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, αποτελεί -για την ώρα- αναμφισβήτητα το βαρύ «πυροβολικό» του ΠΑΟΚ και η απουσία του από την βασική ενδεκάδα είναι «χτυπητή» και ανοίγει με κάθε επισημότητα την συζήτηση: «Μετά τον Σέρβο, ποιος;». Καρέλης ή Άκπομ; Το SDNA αναλύει...
Πηγή: sdna.gr
Μετά τον Πρίγιοβιτς, ποιος;

Μια ατάκα του προπονητή του ΠΑΟΚ ήταν αρκετή: «Είναι απίθανο για τον Πρίγιοβιτς να παίξει όλα τα παιχνίδια...». Με τον ΠΑΟΚ να έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις σε τρεις διοργανώσεις, τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο, γίνεται σαφές με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως ο 28χρονος φορ είναι αδύνατον να πάρει σε κάθε παιχνίδι την ομάδα στις πλάτες του. Άλλωστε γι΄αυτό τον λόγο αποκτήθηκαν τόσο ο Νίκος Καρέλης όσο και ο Τσούμπα Άκπομ.

Αξίζει δε να σημειώσουμε πως ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ενσωματώθηκε άμεσα στην καλοκαιρινή προετοιμασία του ΠΑΟΚ, έχοντας μερικές ημέρες μόνο ξεκούρασης στην διάθεσή του, λόγω της παρουσίας του στα γήπεδα της Ρωσίας και στο Μουντιάλ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Η διαχείρισή του Πρίγιοβιτς από τον Λουτσέσκου

Ο Σέρβος αγωνίστηκε και στα έξι παιχνίδια των προκριματικών του Champions League, με τον προπονητή του να του δίνει «ανάσες» στα παιχνίδια με το μικρότερο δυνατό ρίσκο, τουλάχιστον θεωρητικά. Ο Πρίγιοβιτς έμεινε στα... πιτς στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, εκεί όπου ο Νίκος Καρέλης πραγματοποίησε το ντεμπούτο του καθώς και σε αυτά με Τσέλσι και Βίντι για το Europa League αλλά και στην αναμέτρηση του Κυπέλλου με τον Άρη.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Λουτσέσκου ήθελε τον ξεκούραστο Πρίγιοβιτς στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και απέναντι στο φαβορί του ομίλου, την Τσέλσι, θα έλεγε κανείς πως δεν... έπαθε και τίποτα χωρίς τον Σέρβο στην βασική σύνθεση της ομάδας. Στο ματς που η μπάλα... έκαιγε, στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΜΠΑΤΕ, ο 28χρονος πήρε φανέλα βασικού και έδειξε το δρόμο προς τα δίχτυα.
Αντίθετα, την Βίντι ο ΠΑΟΚ δεν την μέτρησε καλά, παρουσιάστηκε με αλλαγές στο γήπεδο, με την σκέψη πως απέναντι στην θεωρητικά αδύναμη του ομίλου, θα μπορούσε να «φρεσκάρει» την ομάδα του και τον βασικό του φορ, τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Η είσοδος του στην αρχή του β΄ημιχρόνου έκανε σαφές πως ο Λουτσέσκου έριξε εσπευσμένα τα βαριά χαρτιά του μέσα, όντας με την πλάτη στο γήπεδο.

Το ένστικτο του Πρίγιοβιτς και το εντυπωσιακό ξεκίνημα

Ο Σέρβος δεν έχει το άγγιγμα του Μίδα αλλά η αλήθεια είναι πως τα νούμερα του με την έναρξη της σεζόν είναι άκρως εντυπωσιακά. Με απολογισμό δέκα τερμάτων μέχρι στιγμής πραγματοποιεί την καλύτερη εκκίνηση της επαγγελματικής του καριέρας και μοιάζει πιο... καυτός από ποτέ. Ακόμη και σε παιχνίδια που μοιάζει κατά την εξέλιξη του ματς να κινείται σε ρηχά νερά, διαθέτει το... ένστικτο του killer, όπως συνηθίζουν στον ΠΑΟΚ να τον αποκαλούν, και του αρκεί μια στιγμή για να «εκτελέσει» τον αντίπαλο και να μετατρέψει την αναμέτρηση σε one man show!

Στα υπέρ του Πρίγιοβιτς θα πρέπει να καταγράψει κανείς πως οι συμπαίκτες του γνωρίζουν καλά τον χώρο και τον τρόπο που κινείται ο επιθετικός της ομάδας δεδομένου πως πρόκειται για ένα σύνολο που δουλεύει μαζί παραπάνω από ένα χρόνο υπό τις οδηγίες του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Καρέλης: Ζητείται χρόνος

Ο Νίκος Καρέλης δεν αποτελεί ένα ακόμη όνομα της μεταγραφικής πολιτικής που ακολούθησε ο ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι. Ο Έλληνας επιθετικός έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του και παρά τις ατυχίες και τους τραυματισμούς έχει θέσει ψηλά τα στάνταρ των ικανοτήτων του. Κάτι που γνωρίζουν καλά στον ΠΑΟΚ. Ωστόσο, αποκτήθηκε την τελευταία ημέρα των μεταγραφών με ότι αυτό συνεπάγεται αναφορικά με την ετοιμότητά του και το επιθυμητό επίπεδο κατάστασής του. Σε μια περίοδο που ο ΠΑΟΚ είχε ξεκινήσει ήδη τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, «πατώντας» σε μια οικεία... συνταγή, η αφομοίωση του Καρέλη θα απαιτούσε χρόνο.

Μέχρι στιγμής μετράει 279 αγωνιστικά λεπτά και φαίνεται να βρίσκεται σε προτεραιότητα έναντι του Τσούμπα Άκπομ που αποκτήθηκε νωρίτερα, ωστόσο, μοιάζει πως δεν έχει «δέσει» απόλυτα με το σύνολο, ψάχνοντας ακόμη τα πατήματά του.

Τσούμπα Άκπομ: Ναι μεν αλλά...

Δεν έχει συστηθεί για την ώρα ακόμη στον κόσμο του ΠΑΟΚ καθώς μετράει μόλις 71'. Βρίσκεται περισσότερο χρόνο στις τάξεις του Δικεφάλου, διαθέτει αγωνιστικά χαρακτηριστικά που παρουσιάζουν ενδιαφέρον, ωστόσο, ο Ραζβάν Λουτσέσκου φαίνεται πως υπολογίζει στη σταδιακή ένταξη του στην ομάδα, πόσω μάλλον σε μια θέση που είναι κομβική και καλύπτει για την ώρα με απόλυτη επιτυχία ο Πρίγιοβιτς.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως ο Λουτσέσκου έχει αρκετά συχνά τετ α τετ με τον 23χρονο Άγγλο φορ προκειμένου να συνεχίσει την σκληρή δουλειά, να κατανοήσει την νοοτροπία του Ρουμάνου και να γίνει κομμάτι της ομάδας καθώς το νεαρό της ηλικίας του και οι παραστάσεις του αφήνουν μεγάλα περιθώρια εξέλιξης.

Διαβάστε ακόμη...