«Νέα Τούμπα εντός 4 ετών!»

Από inpaok.com:H Αναπληρώτρια Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά μίλησε στην ΕΡΤ3, σχετικά με το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ.
Πηγή: inpaok.com
«Νέα Τούμπα εντός 4 ετών!»

Μάλιστα, μεταξύ άλλων τόνισε πως το νέο γήπεδο πρέπει να χτιστεί εντός της επόμενης τετραετίας.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Υπάρχουν αναξιοποίητες διαθέσιμες εκτάσεις του στρατού, γύρω από το σημερινό γήπεδο του ΠΑΟΚ, οι οποίες έχουν μείνει ανενεργές εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι μια πολύ καλή καλή ευκαιρία αυτή η ρύθμιση, η παραχώρηση της έκτασης για τα επόμενα 99 χρόνια στον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, προκειμένου να αναπτύξει και να κατασκευάσει ένα καινούργιο γήπεδο, ένα μεγαλούργημα που θα δώσει μεγάλη ώθηση στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία.

Ό,τι είναι να γίνει, θα πρέπει να γίνει στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Έχει παραχωρηθεί όλη η φροντίδα και η επιμέλεια γι' αυτό το έργο στον ΠΑΟΚ και μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια θα πρέπει να γίνουν όλα τα απαιτούμενα έργα. Μόνο ο ΠΑΟΚ μπορεί να τα καταφέρει! Η ελληνική Πολιτεία έχει όλη την καλή διάθεση, όπου υπάρχει ανάγκη και δυνατότητα, εγκαταστάσεις που δεν χρησιμοποιούνται πια από τον στρατό, να παραχωρούνται κατά περίπτωση σε κοινωνικές ομάδες, δήμους και σωματεία, ώστε να γίνονται επενδύσεις και να υπάρχει όφελος για περισσότερους πολίτες.

Για το γεγονός ότι δεν επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός:

«Όπως είπα, τα αναλαμβάνει όλα ο ΠΑΟΚ! Σε συνεννόηση μαζί του, ο Πάνος Καμμένος και η στρατιωτική ηγεσία παραχώρησαν τα στρέμματα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να χαρούν αυτό το μεγάλο αθλητικό κέντρο πάρα πολλοί πολίτες. Αυτό συμβαίνει σε πολλές περιοχές της Ευρώπης, όπως η Βαρκελώνη, όπου γίνεται πόλος έλξης τουριστών αλλά κυρίως επενδυτικών παραγόντων, με στόχο να δημιουργηθούν θέσεις εργασίες. Ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα αυτή, είναι σωματείο με διεθνή αναγνώριση και μπορεί ακόμα και μέσα στο χρόνο να το υλοποιήσει».

Για το γεγονός ότι ξεπεράστηκαν γρήγορα οι πρώτες γραφειοκρατικές δυσκολίες:

«Έπαιξε ρόλο και η πολιτική βούληση, ώστε πολύ γρήγορα να μεταβιβαστούν αυτές οι εκτάσεις, εκ των οποίων 7 στρέμματα ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο, το οποίο τα παραχωρεί. Ως ελληνική Πολιτεία, αναγνωρίζοντας τη δυνατότητα της επένδυσης, θα πρέπει να βοηθήσουμε, μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας, ώστε πολύ γρήγορα να υλοποιηθεί αυτό το όραμα για πάρα πολλούς φιλάθλους, όλης της Μακεδονίας, της Θράκης και
της Ελλάδας γενικότερα».

Για την ανάγκη συντήρησης του έργου μετά την κατασκευή του:

«Όλα αυτά θα τα διεκπεραιώσει ο ΠΑΟΚ. Το Δημόσιο έχει παραχωρήσει όλες τις ευθύνες στον ΠΑΟΚ. Το θεωρήσαμε υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης, που έχουν χτυπηθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια από την κρίση. Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα αυτό της νομοθετικής ρύθμισης κι από εδώ και πέρα είναι στα χέρια του ΠΑΟΚ γρήγορα να τρέξει τις διαδικασίες».

Για την ασφάλεια που θα προσφέρει το νέο γήπεδο και τις νέες δυνατότητες στη βόρεια Ελλάδα :

«Το έργο αυτό θα βοηθήσει την ασφάλεια της περιοχής, των φιλάθλων, των περιουσιών των περίοικων και των καταστηματαρχών. Είναι ένα μεγάλο επενδυτικό έργο, που έρχεται να συμπληρώσει τα υπόλοιπα, όπως το Μετρό, το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το αεροδρόμιο και οι κάθετοι άξονες. Όλα αυτά τα έργα θα ξανά βάλουν τη Θεσσαλονίκη και όλη τη Βόρεια Ελλάδα μέσα στο πυρήνα των εξελίξεων της χώρας και ιδιαίτερα της νοτιοανατολικής Ευρώπης και τον Βαλκανίων».

Διαβάστε ακόμη...