Ο Ζόλταν Κόβατς για το ΠΑΟΚ-Βίντι

Από arenafm.gr: Σε Ουγγρικά μέσα μίλησε ο Ζόλταν Κόβατς, πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, και νυν αθλητικός διευθυντής της Βίντι ενόψει της σημερινής μονομαχίας του «δικεφάλου» με τους Ούγγρους για το Γιουρόπα Λιγκ.
Πηγή: arenafm.gr
Ο Ζόλταν Κόβατς για το ΠΑΟΚ-Βίντι

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη: «Είναι ωραίο να είμαι πάλι εδώ, το περίμενα από την ημέρα της κλήρωσης».

Για το αν επικοινώνησαν μαζί του από την Ελλάδα: «Πολλοί. Όταν έγινε γνωστό ότι κληρωθήκαμε με την πρώην ομάδα μου, το τηλέφωνό μου χτυπούσε για μέρες. Στην συνέχεια το πράγμα κόπασε, αλλά τις τελευταίες ημέρες η γραμμή με την Θεσσαλονίκη άνοιξε ξανά και χρειάστηκα την βοήθεια του γραφείου Τύπου για να χειριστώ την κατάσταση. Δεν είμαι πια παίκτης, δεν θέλω να είμαι στο προσκήνιο. Μιλήστε για τους παίκτες και τον προπονητή, όχι για μένα, όταν όλοι ασχολούνται με τον αθλητικό διευθυντή σίγουρα δεν είναι καλό».

Για την παρουσία του στον ΠΑΟΚ πριν από 20 χρόνια: «Μην αναφέρεστε στα 20 χρόνια, σκέφτομαι πόσο καιρός έχει περάσει, σκέφτομαι ότι έχω μεγαλώσει και ότι ο χρόνος τρέχει. Νιώθω σαν να ήμουν στην Ελλάδα μόλις χθες. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ με είχαν δει σε ένα Ουγγαρία – Νορβηγία, αλλά οι Αθηναίοι δεν ενδιαφέρθηκαν τελικά. Όμως ο ΠΑΟΚ έκανε τα πάντα για να με πάρει, με προσκάλεσε μαζί με τον ιδιοκτήτη της Ούιπεστ Σάντορ Σόλιομ και από όσα είδα πείστηκα ότι ήταν μία καλή επιλογή. Όταν μίλησαν οι δύο ομάδες, ρώτησα τον Σόλιομ αν μπορούσα να αλλάξω ομάδα τον Ιανουάριο, γιατί ήθελα να βοηθήσω την Ούιπεστ στη μισή σεζόν. Έτσι έπαιξα και στο εξωτερικό και πήρα το πρωτάθλημα Ουγγαρίας την ίδια χρονιά».

Για τον λόγο που η θητεία του στον ΠΑΟΚ κράτησε μόλις έξι μήνες: «Για οικονομικούς λόγους. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν δυστυχώς τόσο σταθερός όσο σήμερα. Έτσι πληρώθηκα πρώτη φορά τον Ιανουάριο και δεύτερη τον Σεπτέμβριο, με την παρέμβαση των δικηγόρων μου στην ΟΥΕΦΑ. Όμως δεν το μετανιώνω, αυτό το διάστημα ήταν από τα καλύτερα της καριέρας μου. Ήμουν ευτυχισμένος, αλλά από την στιγμή που οι Έλληνες δεν πλήρωσαν την Ούιπεστ, έπρεπε να γυρίσω».

Για την παρουσία του στον ΠΑΟΚ: «Στο πρώτο ματς μπήκα αλλαγή και πέτυχα το νικητήριο γκολ, ήταν μία θαυμάσια μέρα! Ο ΠΑΟΚ έχει φανατικούς οπαδούς, ζουν για το ποδόσφαιρο και αν αγαπούν κάποιον τον αγαπούν ολοκληρωτικά. Ένιωσα ότι με αγάπησαν γρήγορα και ήταν ένα συναίσθημα που σε ανέβαζε. Καταλαβαίνετε πώς ένιωσα όταν κερδίσαμε ντέρμπι με τον Ηρακλή και πέτυχα δύο γκολ. Την άλλη μέρα πήγα στην Εθνική ομάδα».

Για το αν κρατά επαφές με τον σύλλογο ή ανθρώπους στη Θεσσαλονίκη: «Ναι. Με την οικογένειά μου συχνά περνάμε τις διακοπές μας στη Χαλκιδική και επισκεπτόμαστε τη Θεσσαλονίκη. Έχω έναν φίλο που σπούδασε στην Ουγγαρία και όταν έχουμε χρόνο βγαίνουμε για ψάρι και νοσταλγούμε τα παλιά».

Για το αν έχει ενθύμια από τότε: «Έχω μία φανέλα για να θυμάμαι τα χρόνια μου εδώ. Όχι ότι θα τα ξεχνούσα αν δεν την είχα, ήταν πάρα πολύ ωραία».

Για το ΠΑΟΚ – Βίντι: «Βλέποντας πώς πάλεψε η ομάδα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και τα ματς του Γιουρόπα Λιγκ δεν έχω τίποτα να φοβηθώ. Δυστυχώς χάσαμε από την ΜΠΑΤΕ, αλλά νομίζω ήταν λόγω αφέλειας. Με την Τσέλσι ήταν σημαντικό να επιβιώσουμε στα πρώτα 20 λεπτά και γυρίσαμε σπίτι με αίσθημα υπερηφάνειας. Δεν έχουμε άλλο στόχο εκτός από τη νίκη, ακόμα και αν οι πιθανότητες είναι εναντίον μας, ακόμα και αν συμφωνώ με όσους λένε ότι ο ΠΑΟΚ είναι δυνατότερος από την ΑΕΚ. Εγώ λέω ότι εμείς ήμασταν καλύτεροι από την πρωταθλήτρια Ελλάδας, αλλά δεν το έδειξε το αποτέλεσμα. Νομίζω ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα από τα ματς με την ΑΕΚ, πιστεύω στην ομάδα και η ομάδα πιστεύει στον εαυτό της. Περιμένω γεμάτο γήπεδο αλλά αυτό δεν μας φοβίσει, έχουμε έμπειρους και μαχητές ποδοσφαιριστές, δεν θα τους επηρεάσει η ατμόσφαιρα. Αντίθετα, θα τους ανεβάσει, όπως κι εμένα παλαιότερα».

Για την υποδοχή που περιμένει: «Σίγουρα οι φίλοι μου θα χαρούν, αλλά πρέπει να πω ότι δεν είμαι το κεντρικό πρόσωπο του αγώνα. Είναι πολύ ωραίο που η θέση μου με έφερε και πάλι στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα για ευρωπαϊκό αγώνα ομίλου, αλλά η ιστορία μου έχει τελειώσει. Οι ποδοσφαιριστές έχουν τον κεντρικό ρόλο».

Διαβάστε ακόμη...