«Το μεγάλο βήμα για τη νέα Τούμπα έγινε»

Από paok24.com:Ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος μίλησε στο ραδιοφωνικό PAOK24 στο Libero 107,4 για τη χθεσινή τροπολογία H τροπολογία για την παραχώρηση των στρεμμάτων πέρασε χθες από τη Βουλή με τον Δημοκράτη Παπαδόπουλο να είναι παρών στη διαδικασία και να μιλάει γι αυτό, στο PAOK24 στο Libero 107,4.
Πηγή: paok24.com
«Το μεγάλο βήμα για τη νέα Τούμπα έγινε»


Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη χθεσινή του παρουσία στη Βουλή στη συζήτηση για την τροπολογία για το γήπεδο του ΠΑΟΚ:
«Ήταν πολύ θετικό το κλίμα. Όλοι ήθελαν να έρθουν να συζητήσουν μαζί μας, από όλα τα κόμματα, όχι μόνο από το γραφείο του Πρωθυπουργού και του κ. Καμμένου. Έκαναν οτιδήποτε δυνατό για να περάσει η τροπολογία με αυξημένη πλειοψηφία, Μου έκανε εντύπωση ο κ. Ψαριανός, ο οποίος έχει ξαναμιλήσει έτσι για τον ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω για ποιους λόγους δε στήριξε το Ποτάμι. Δημοκρατία έχουμε, θα πάρουν την απάντηση τους όταν έρθει η ώρα».

Για την αυξημένη πλειοψηφία:
«Ήταν ένα δίκαιο αίτημα γιατί μας παραχωρήθηκε ο χώρος. Δε μπορούσε να τον κάνει τίποτα το Ταμείο αυτόν το χώρο. Πολύ σωστά σκέφτηκαν οι κυβερνώντες να αναπλαστεί. Θα γίνει κι ένας χώρος πρασίνου, όχι μόνο το γήπεδο. Στεκόταν έτσι, χωρίς το γήπεδο δε θα γινόταν ποτέ τίποτα. Θα υπάρχουν οφέλη για όλο τον κόσμο της περιοχή της Τούμπας».

Για τα επόμενα βήματα της οικογένειας του ΠΑΟΚ για το νέο γήπεδο:
«Δεν τα ξέρω τα επόμενα βήματα. Είναι θέματα μηχανικών, των ανθρώπων που ασχολούνται ενεργά για να συμπληρωθούν τα έγγραφα για να ξεκινήσουν εργασίες. Γίνονται επαφές με Δήμο και Περιφέρεια και είναι δίπλα μας σε ό,τι χρειαζόμαστε».

Για το όριο των τεσσάρων χρόνων της ανάπλασης του στρεμμάτων που παραχωρήθηκαν:
«Έπρεπε να μπει ένας όρος και θεώρησαν το χρόνομ αυτό εύλογο και τον έβαλαν. Δε νομίζω ότι θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Όπως έχει πει ο κ. Σαββίδης, τελειώστε εσείς με τα χαρτιά και εγώ είμαι έτοιμος για τη νέα Τούμπα. Ό,τι έχει πει ο πρόεδρος μέχρι τώρα, όλα έχουν υλοποιηθεί. Πρώτο και καλύτερο, τα 11 εκατομμύρια μετρητά, για να φύγουν τα χρέη του ΠΑΟΚ. Θα μπορούσε κάλλιστα, όπως έκαναν κάποιοι άλλοι, να μην πληρώσει, να ρίξει την ομάδα και να βγουν αλώβητοι».

Για το όνειρο της νέας Τούμπας:
«Σε ένα γήπεδο που είναι γερασμένο, 59 ετών, θα πάρει θέση ένα γήπεδο ευρωπαϊκων προδιαγραφών στο οποίο θα μπορεί να γίνει μέχρι και τελικός Γιουρόπα Λιγκ. Φανταστείτε πόσο ανεβάζει τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλονικη, τη Μακεδονία».

Για το αν το μεγάλο βήμα έγινε χθες:
«Το βασικό ήταν αυτή η νομοθετική ρύθμιση. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα, μπορούμε να τα προχωρήσουμε αρκετά γρήγορα. Το μεγάλο βήμα έγινε χθες, όχι ότι τα επόμενα δεν είμαι σημαντικά και σοβαρά. Επειδή έχουμε ανθρώπους που ασχολούνται πάρα πολύ με το θέμα αυτά, όπως ο κ. Δημογιάννης, που το τρέχει πολύ καλά, σε συνεχή συνεννόηση με τον πρόεδρο και με όλα τα στελέχη».

Για το αν υπάρχει έστω και ο παραμικρός κίνδυνος να γίνει κάτι ανάλογο με τη Νέα Φιλαδέλφεια:
«Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Όταν θα γίνει το πρώτο σκάψιμο, δε θα υπάρχει ούτε 1% πιθανότητα να σταματήσει. Όλα θα γίνουν νόμιμα και ωραία».

Για τα συναισθήματα που μπορούν να έρθουν από ένα γκρέμισμα της Τούμπας:
«Σίγουρα θα είναι δύσκολα, αλλά από τη στιγμή που υπάρχουν τα χρήματα κι έγινε η νομοθετική ρύθμιση, όλα μπορούν να πάρουν το δρόμο τους. Επειδή έχουμε όλοι τις αναμνήσεις μας από την Τούμπα και ο πρόεδρος είχε πει ότι το νέο γήπεδο θα γίνει στην Τούμπα. Το συναίσθημα είναι πάνω από όλα και η Τούμπα, θα παραμείνει Τούμπα».

Για την ποδοσφαιρική ομάδα:
«Η ομάδα προχωράει. Πρέπει όλοι να είμαστε δίπλα της. Το γήπεδο να βγάζει φωτιές, αλλά να μην παρασυρθούμε γιατί όλοι είναι εναντίον μας. Όλοι μαζί για να επαναλάβουμε την περσινή επιτυχία του... νταμπλ. Δεν ξέρω που θα σταματήσει αυτό το τρένο. Ειδικά τώρα που «ξεμπουκώνει» που θα παίξει ακόμα καλύτερα. Και εξωαγωνιστικά, δεν πιστεύω ότι θα τη σταματήσει κάποιος. Πάθαμε και μάθαμε. Ο κόσμος στέκεται δίπλα στην ομάδα και το έχουν αποδείξει με τα 21.000 διαρκείας. Ο κόσμος διψάει για καλό ποδόσφαιρο, θέλει πάλι τους τίτλους και θα είναι και πάλι δίπλα μας, σωστός και όπως αρμόζει σε κάθε ΠΑΟΚτσή».

Διαβάστε ακόμη...