To όπλο των στατικών φάσεων

Από paok24.com: Μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου που 9 στις 10 φορές ο αντίπαλος κλείνεται στην άμυνα του πρέπει να βρίσκει λύσεις μέσα από τα στημένα.
Πηγή: paok24.com
To όπλο των στατικών φάσεων

Στα έξι παιχνίδια στο πρωτάθλημα, στα 8 στην Ευρώπη και στο ένα στο κύπελλο Ελλάδας και πάλι ο ΠΑΟΚ έχει τα χαρακτηριστικά που είχε πέρσι η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Πέραν της πίεσης, της ισορροπίας και της γενικότερης συνοχής που έχει ως αποτέλεσμα τις 10 νίκες, τις 2 ισοπαλίες και τις 2 ήττες ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύεται με την κάθε ευκαιρία κάθε στημένη μπάλα, είτε αυτή είναι ένα κόρνερ είτε ένα φάουλ.

Μάλιστα στους αγώνες με ομάδες όπως ο ΟΦΗ και ο Απόλλων Σμύρνης ο ΠΑΟΚ πήρε δύο νίκες που έφεραν 6 πολύτιμους βαθμούς μέσα από στημένες φάσεις. Στον αγώνα της Κρήτης εκεί που ο ΠΑΟΚ ήταν έτοιμος να πάει στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1, ένα κόρνερ του Μπίσεσβαρ και μία κεφαλιά του Μάτος έδωσε το προβάδισμα, ενώ στον αγώνα με τον Απόλλωνα στην Τούμπα, τα κόρνερ του Πέλκα και τα γκολ των Μαουρίτσιο και Κρέσπο κλείδωσαν τη νίκη σε ένα μέτριο απόγευμα για τον ΠΑΟΚ.

Αυτό θα είναι και ένα σημαντικό "όπλο" για τον ΠΑΟΚ και στο αυριανό παιχνίδι με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ένα παιχνίδι που θα έχει πολλά δυνατά μαρκαρίσματα και όπως όλα τα τοπικά ντέρμπι χωρίς γρήγορο ρυθμό, ο ΠΑΟΚ θα έχει και αρκετές στημένες φάσεις κοντά στην περιοχή του Άρη. Ο Δικέφαλος μπορεί να μην έχει στην αποστολή τον Μαουρίτσιο, ή ακόμα και τον Πέλκα που ακολούθησε την ομάδα, αλλά ακόμα δεν ξέρουμε εάν θα ξεκινήσει ή όχι, έχει κι άλλους καλούς εκτελεστές. Είτε ο Μπίσεσβαρ, είτε ο Βιεϊρίνια μπορούν να δώσουν τις σωστές εκτελέσεις για παίκτες όπως ο Κρέσπο, ο Βαρέλα, ο Μάτος, ο Πρίγιοβιτς, ή και ο Βέρνμπλουμ που στην πορεία του στην ΤΣΣΚΑ είχε πολλά γκολ από στημένες μπάλες.

Τέλος δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ότι εκτός από τα γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Δικέφαλος έχει σκοράρει από στημένες φάσεις και στους αγώνες των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, όπως στον αγώνα με την Βασιλεία εκτός έδρας, αλλά και τα δύο γκολ κόντρα στην Μπενφίκα.

Διαβάστε ακόμη...