Τι λένε οι «αριθμοί» για το ΠΑΟΚ-Προμηθέας

Από arenafm.gr: Μετά την αναμέτρηση τους στη σειρά των μικρών τελικών των περσινών πλέι οφ, ΠΑΟΚ και Προμηθέας θα τεθούν και πάλι αντιμέτωποι το Σάββατο (20/10, 18:00) στο πλαίσιο της Betshop Basket League. Αυτό θα είναι το 8ο μεταξύ τους παιχνίδι και η ομάδα της Θεσσαλονίκης, χάρη στις τρεις νίκες των πλέι οφ, έχει πάρει το προβάδισμα μετρώντας πέντε επιτυχίες έναντι δύο του Προμηθέα.
Πηγή: arenafm.gr
Τι λένε οι «αριθμοί» για το ΠΑΟΚ-Προμηθέας

Τα δύο παιχνίδια κανονικής περιόδου που έγιναν στο PAOK Sports Arena είχαν πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη και κρίθηκαν με διαφορές τριών και έξι πόντων, με τις ομάδες να παίρνουν από ένα...

Στο ματς της σεζόν 2016-17 ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 78-75 παίρνοντας 18 πόντους από τον Θαντ ΜακΦάντεν ενώ από την άλλη πλευρά ο μετέπειτα παίκτης του Δικεφάλου και νυν παίκτη του Άρη Λάκι Τζόουνς έφτασε σε "double-double" με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Στο ματς της σεζόν 2017-18, ο Προμηθέας έφτασε στη νίκη με 79-73 έχοντας τρεις παίκτες με τουλάχιστον 15 πόντους (Φαγιέ 18, Λίποβι 15, Σαλούστρος 15). Ο Λάκι Τζόουνς είχε 19 και ο Κλάσεν 17 με 12 ριμπάουντ για τον ΠΑΟΚ που δεν είχε προβλήματα στο παιχνίδι των μικρών τελικών στο οποίο επικράτησε με 100-61 (Μαργαρίτης 18 – Δημάκος 25).

 

ΠΑΟΚ

 

ΣΕΡΙ

Έξι συνεχόμενα παιχνίδια Πρωταθλήματος με τουλάχιστον τρία εύστοχα δίποντα μετράει ο Βαγγέλης Μαργαρίτης.

Ο Αντώνης Κόνιαρης έχει φτάσει τα έξι συνεχόμενα παιχνίδια στην Betshop Basket League με τουλάχιστον τρεις ασίστ.

ΠΡΩΤΙΕΣ

Στην κορυφή της λίστας των παικτών με τα περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές βρίσκεται ο Γιανίκ Μορέιρα. Ο Αγκολέζος είναι ο μόνος που φτάσει ήδη σε διψήφιο αριθμό (11).

ΡΕΚΟΡ

Οχτώ πόντοι χωρίζουν τον Γιάννη Αθηναίου από τους 1.200 στην καριέρα του στην Betshop Basket League.

Εννιά ασίστ μακριά από τις 100 στο Πρωτάθλημα είναι ο Φιλ Γκος, αριθμό που έφτασαν άλλοι εννιά ξένοι παίκτες στην ιστορία του ΠΑΟΚ.

Πιο κοντά σε αυτόν τον αριθμό είναι ο Λίνος Χρυσικόπουλος έχοντας 96 ασίστ στην καριέρα του στην κατηγορία.

 

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

 

ΣΕΡΙ

Ο Λάνγκστον Χολ είχε σε όλα τα παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα με τον Προμηθέα τουλάχιστον μία ασίστ. Το σερί του δηλαδή έχει φτάσει τα 30 ματς.

Ο Ολεξάντερ Λίποβι είχε τουλάχιστον μία ασίστ στα 19 από τα τελευταία 20 παιχνίδια του στην Betshop Basket League.

ΠΡΩΤΙΕΣ

Ο Προμηθέας είναι η ομάδα που είχε τις περισσότερες προσπάθειες για τρίποντο στις δύο πρώτες αγωνιστικές, με συνολικά 59 σουτ από τα 6,75, έξι περισσότερα από το Ρέθυμνο Cretan Kings που ακολουθεί.

ΡΕΚΟΡ

Ο Πέτρος Γερομιχαλός θα γίνει ο 3ος παίκτης στην ιστορία του Προμηθέα στην Betshop Basket League, μετά τους Γκίκα και Φαγιέ, που φτάνει τα 50 ματς Πρωταθλήματος.

Πέντε ριμπάουντ θα οδηγήσουν τον Χρήστο Σαλούστρο στα 600 στην καριέρα του στην κατηγορία.

Με τρεις πόντους ο Μιχάλης Τσαϊρέλης θα φτάσει τους 1.500.

Διαβάστε ακόμη...