Η τιτανομαχία ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ και οι άλλοι οχτώ

Από paok24.com: Με τη σεζόν να ξεκινάει από τη δεύτερη αγωνιστική και με δύο ομάδες λιγότερες το νέο πρωτάθλημα είναι έτοιμο να ξεκινήσει το Σάββατο 20 Οκτωβρίου με ξεκάθαρα φαβορί και ομάδες που θα «παλέψουν» για ό,τι καλύτερο.
Πηγή: paok24.com
Η τιτανομαχία ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ και οι άλλοι οχτώ

Χωρίς τον Εθνικό Πειραιώς και τον Ηρακλή Χαλκίδας, με μία ομάδα να υποβιβάζεται στην Α2 μέσω playouts στα οποία θα αγωνιστούν η 9η και 10η ομάδα της βαθμολογίας και τον πρωταθλητή να αναδεικνύεται όπως και πέρσι μέσω της διαδικασίας των playoffs από τις θέσεις 1-8, το 51ο πρωτάθλημα της Volley League ξεκινάει και επίσημα, έστω και με τη διεξαγωγή της δεύτερης αγωνιστικής το τριήμερο 20 με 22 Οκτωβρίου.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός είναι με διαφορά τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με τον Παναθηναϊκό να είναι βελτιωμένος σε σχέση με πέρσι, την ΑΕΚ να εμφανίζεται φιλόδοξη αν και νεοφώτιστη στην κατηγορία και τους Ηρακλή, Φοίνικα Σύρου και Κηφισιά να στοχεύουν στο καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στις υψηλές θέσεις.

Ποιες είναι όμως οι δέκα ομάδες του φετινού πρωταθλήματος;

ΠΑΟΚ - Πιο πλήρης από ποτέ!

Με ριζικές αλλαγές στο ρόστερ του (δέκα νέοι παίκτες) και στον πάγκο του με τον ερχομό του Σέρτζιου Στάνκου, ο Δικέφαλος του Βορρά εμφανίζεται πιο πλήρης από ποτέ και μάλιστα από την αρχή της σεζόν στοχεύοντας στην επάνοδο του στην κορυφή του ελληνικού βόλεϊ, αφού την περσινή σεζόν περιορίστηκε μόνο στην κατάκτηση του κυπέλλου.

Οι μεταγραφικές κινήσεις των «ασπρόμαυρων» προκάλεσαν αίσθηση, αφού ο ΠΑΟΚ έφερε στην Ελλάδα τους Φιλίποφ και Τζούριτς, δύο παίκτες που έχουν και προσωπικό στοίχημα να οδηγήσουν την ομάδα στην κορυφή, ενώ ενίσχυσε το φιλέ του με τον ερχομό των Μάρκεζ, Όκολιτς και Γάτση που θα πλαισιώσουν τον Γιάννη Τακουρίδη που θα αποτελέσει για μία ακόμη σεζόν σταθερή αξία. Στα άκρα, ο Αλεξάνταρ Σαφράνοβιτς έμεινε στο ρόστερ και θα είναι και φέτος βασικό «γρανάζι» στη μηχανή του Στάνκου, με τον Χαβιέ Χιμένεθ να επιστρέφει και πάλι στο δυναμικό του ΠΑΟΚ για να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε. Ο Ζένια Γκόρτσανιουκ αποδεικνύει στα πρώτα ματς της σεζόν για ποιο λόγο τον επέλεξε ο Δικέφαλος, ενώ ο νεαρός Καπετανίδης είναι έτοιμος να προσφέρει λύσεις, αλλά και να κερδίσει εμπειρίες, όπως και ο ταλαντούχος διαγώνιος, Μπούτος. Στα λίμπερο, ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης παραμένει για μία ακόμη χρονιά στη Θεσσαλονίκη, με το Νικήτα Εφραιμίδη να γίνεται κάτοικος PAOK Sports Arena και να ελπίζει πώς και ο ίδιος θα πανηγυρίσει τίτλους με την ομάδα του ΠΑΟΚ, όπως έκανε στο παρελθόν και ο αδελφός του, Δημήτρης. Πίσω από τον Ντίμα Φιλίποφ θα βρίσκεται ο έμπειρος Θάνος Τερζής ο οποίος ανανέωσε και αυτός τη συνεργασία τους με τους «ασπρόμαυρους».

Ολυμπιακός - «Μικρή», αλλά ποιοτική ενίσχυση

Οι «ερυθρόλευκοι» με τον Μουνιόθ να παραμένει στον πάγκο της ομάδας στοχεύουν στην παραμονή τους στην κορυφή του πρωταθλήματος, μετά την περσινή τους επιτυχία με την οποία έβαλαν... φρένο στην κυριαρχία του ΠΑΟΚ. Στο ρόστερ του Ολυμπιακού προστέθηκαν οι Γκάβιν Σμιτ (διαγώνιος), ο Ανδρέας Φράγκος (ακραίος), ο Ραφαήλ Κουμεντάκης (ακραίος) και ο Φινλανδός Έμι Τερβαπόρτι, με τους Χριστοφιδέλη, Τσέλιο, Ζουπάνι, Στιβαχτή, Στεφάνου, Πετρέα, Μπέμε, Δαρίδη, Ανδρεάδη και Ραουβέρτινγκ να παραμένουν στην ομάδα. Ο Σμιτ αναμφισβήτητα είναι το «βαρύ χαρτί» από το ρόστερ του Ολυμπιακού, με τους Κουμεντάκη και Φράγκο να δίνουν «μάχη» για να πείσουν τον Μουνιόθ ποιος αξίζει να βρίσκεται στο βασικό σχήμα δίπλα στον Ραουβέρτινγκ.

Φοίνικας Σύρου - Με ηγέτη και πάλι τον Ντόκιτς

Στο νησί που αγαπήθηκε και έχει αγαπήσει επιστρέφει ο Τόμισλαβ Ντόκιτς ο οποίος ευελπιστεί ότι θα βοηθήσει τον Φοίνικα Σύρου για να τον οδηγήσει και πάλι στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Η αλλαγή της τελευταίας στιγμής ήρθε στον πάγκο των «πειρατών», αφού ο Νίκος Ζαλμάς δεν μπορεί να παραμείνει στη Σύρο για επαγγελματικούς λόγους και ο Παβλίσεβιτς επιστρέφει μετά από μία πενταετία. Οι Φίλοι, Σόουζα και Λέσκοβ κλείνουν την τετράδα των ξένων, με τον Αλέξανδρο Χήρα να είναι ο μοναδικός παίκτης που έμεινε από το περσινό ρόστερ, αφού όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες αποκτήθηκαν φέτος το καλοκαίρι.

Κηφισιά - Με «όπλο» την εμπειρία

Για όγδοη διαδοχική χρονιά ο Κώστας Αρσενιάδης παραμένει στο «τιμόνι» της Κηφισιάς και μαζί του στην αθηναϊκή ομάδα συνεχίζουν οχτώ παίκτες από το περσινό ρόστερ, κάτι που... λέει πολλά. Ρουμελιωτάκης, Γκούζντα, Μπέλος επέστρεψαν στην ομάδα, με τους Ρεκ και Μάρκεζ να είναι τα μεταγραφικά αποκτήματα που ξεχωρίζουν, μαζί με τον Καναδό ακραίο - διαγώνιο Τέιλορ Χαντ που θα φοράει ξανά τη φανέλα της Κηφισιάς.

Ηρακλής - Στοχεύει να μείνει «ψηλά»

Με 11 παίκτες να παραμένουν από την περσινή σεζόν και με τον ερχομό των Τερζόγλου, Σωτηρίου, Ντίνα, Δημήτρη Μούχλια και Ριβ Ντα Ρόσα, ο Γιάννης Ορφανός θα επιχειρήσει να φτιάξει μία ομάδα η οποία θα παραμείνει στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα και θα πρωταγωνιστήσει και πάλι στη διοργάνωση του κυπέλλου, την ώρα που ο Γηραιός επιστρέφει στην Ευρώπη.

Παμβοχαϊκός - Σε ρυθμούς... σάμπας

Ο Κώστας Δεληκώστας παραμένει στο «τιμόνι» της ομάδας του Βραχατίου, δε συνέβη όμως το ίδιο με την πλειοψηφία του περσινού ρόστερ, αφού μόλις τρεις παίκτες συνεχίζουν και φέτος. Ο Παμβοχαϊκός επέλεξε να αποκτήσει τρεις Βραζιλιάνους, τους Ολιβέιρα, Μπρούνο και Ροντρίγκο, ενώ από τους Έλληνες παίκτες που ήρθαν στην ομάδα ξεχωρίζει ο Θάνος Παπαδημητρίου από τον ΠΑΟΚ, ο Μανώλης Δημητριάδης, αλλά και ο Νίκος Ρουμελιώτης που θα αντικαταστήσει τον Παλέντζα μετά τον τραυματισμό του τελευταίου.

Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Το... βάρος στους ξένους

Ο Θανάσης Μουστακίδης απέρριψε την πρόταση που είχε από τον ΠΑΟΚ και οι επαγγελματικοί λόγοι τον κράτησαν στην Αλεξανδρούπολη για να συνεχίσει το έργο του με τον Εθνικό στον οποίο παραμένουν επτά παίκτες από το περσινό ρόστερ. Το μεγάλο στοίχημα για την ακριτική ομάδα είναι οι τέσσερις νέοι ξένοι που αποκτήθηκαν και συγκεκριμένα οι Στρούγκαρ, Γκρμίτροβιτς, Ρίλι και Τουράνγιανιν. Στον Εθνικό θα συνεχίσει ο Κάσσανδρος Στίγγας, ο Έλληνας κεντρικός που πέρασε από τον Δικέφαλο του Βορρά.

Παναθηναϊκός - Restart μεν, αλλά...

Η είσοδος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό άλλαξε τις ισορροπίες στο ρόστερ των πρασίνων που είναι δεδομένο ότι τη νέα σεζόν θα στοχεύσουν ψηλότερα σε σχέση με τα όσα συνέβησαν πέρσι. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να εμφανίζεται ενισχυμένος, όμως είναι δύσκολο στα... χαρτιά να «χτυπήσει» το ρόστερ που έχουν διαμορφώσει ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός, με το μεγάλο ερωτηματικό να είναι στη θέση του ακραίου, αφού οι πράσινοι θα πορευτούν αρχικά με τους νεαρούς, αλλά ταλαντούχους, Ανδρεόπουλο και Ράπτη και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αναζητήσουν κάποιο... λαβράκι τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, έχοντας ανοιχτές δύο θέσεις ξένων. Ο Μπόμπι Γιορντάνοφ θα αποτελέσει τον ηγέτη του φετινού ρόστερ, μαζί με τον Πανταλέων που παραμένει στην ομάδα, ενώ την προσπάθεια τους θα ενισχύσουν οι νεοφερμένοι Πελεκούδας (κεντρικός), Ζήσης (λίμπερο), Γιάκομπσεν (πασαδόρος) και Πεντίδης (κεντρικός).

ΑΕΚ - Ήρθε για να μείνει

Η ΑΕΚ επέστρεψε στη Volley League και στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν κόντρα στον Παναθηναϊκό στην Κυψέλη για τη διοργάνωση του League Cup έδειξε τις διαθέσεις της για τη φετινή χρονιά. Ο Νίκος Νεόφυτος έχει στα χέρια του ένα ρόστερ ικανό να «χτυπήσει» τετράδα από το οποίο ξεχωρίζουν ο Αργεντινός πασαδόρος Λιόκα, ο Δρογκάρης (πασαδόρος), ο Γκαράς (λίμπερο), ο Στοϊλοβιτς (ακραίος), ο Τζιουμάκας (διαγώνιος) και ο Μότα (ακραίος)

ΑΕ Κομοτηνής - Με στόχο την παραμονή

Η νεοφώτιστη και αρκετά νεανική ομάδα της ΑΕ Κομοτηνής θα «παλέψει» για την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία, με τον Ηλία Κρεούζη να κάνει το ντεμπούτο του στη Volley League, όπως και πολλοί παίκτες από τον ακριτικό σύλλογο. Η άνοδος της ΑΕ Κομοτηνής όπως ήταν φυσικό φέρνει και νέο... αέρα στο ρόστερ, αφού αποκτήθηκαν οι ξένοι Μπερτασόνι, Περέιρα, Νουράνγκουα, αλλά και αρκετοί Έλληνες παίκτες, με τα αδέλφια Δαλακούρα και τον Χριστόφα να ξεχωρίζουν.

Διαβάστε ακόμη...