«Όταν είδα τον ΠΑΟΚ στη Μελβούρνη ήξερα πως θα παίξω μπάλα»

Από gazzetta.gr: Ο πρώην αρχηγός της ΑΕΛ και νυν ασίσταντ στην Τσβόλε, Μιχάλης Βαλκάνης μιλάει μεταξύ άλλων στο gazzetta.gr για το δέος που ένιωσε όταν είδε τον ΠΑΟΚ στη Μελβούρνη.
Πηγή: gazzetta.gr
«Όταν είδα τον ΠΑΟΚ στη Μελβούρνη ήξερα πως θα παίξω μπάλα»

Πόσο δύσκολο ήταν για έναν Ελληνοαυστραλό ποδοσφαιριστή στα 90's να κάνει το μεγάλο βήμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Πάντα μου άρεσε να επισκέπτομαι τα παιδιά στα σχολεία και να τους μιλάω. Του λέω να πιστεύουν στα όνειρα τους. Πήγαινα από ηλικία 6 ετών στο γήπεδο της Ελλάδας Μελβούρνης και δεν φανταζόμουν πως θα γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Είναι κάτι που δεν καταλαβαίνεις. Παίζεις και όπου σε βγάλει. Όλα άλλαξαν για μένα όταν έγινα 13 και ήρθε ο ΠΑΟΚ στη Μελβούρνη. Θυμάμαι πάντα καθόμουν στην ίδια θέση με τον πατέρα μου. Σε κάποια φάση σηκώθηκα για να πάρω κάτι να φάω. Τότε είδα ένα πούλμαν. Ήταν η αποστολή του ΠΑΟΚ. Είδα για πρώτη φορά ποδοσφαιριστές να φορούν την ίδια περιβολή. Ένιωσα δέος.

Τότε ήταν που κατάλαβα πως μπορώ να γίνω επαγγελματίας και να ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο παίζοντας μπάλα. Θυμάμαι την επόμενη μέρα στο σχολείο ζούσα το όνειρο μου. Ζωγράφιζα μπάλες και έγραφα ΠΑΟΚ και μάλιστα μου έκανε παρατήρηση ο δάσκαλος. Ήξερα πως θα παίξω μπάλα στην Ελλάδα. Θέλω να καταλήξω πως τα παιδιά πρέπει να ονειρεύονται και να πιστεύουν στις δυνάμεις τους».

Διαβάστε ακόμη...