«Όποιος προηγηθεί στο ντέρμπι, λογικά θα κερδίσει»

Από arenafm.gr: Ο έμπειρος προπονητής Γιώργος Παράσχος, μίλησε στον ARENA FM 89.4 για το επικείμενο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ, την διεκδίκηση του φετινού πρωταθλήματος, το VAR και την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου.
Πηγή: arenafm.gr
«Όποιος προηγηθεί στο ντέρμπι, λογικά θα κερδίσει»

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την καριέρα του: «Ήταν επιλογή μου φέτος να μην κοουτσάρω ομάδα. Έχω 30 χρόνια συνεχόμενα που είμαι σε ομάδες και φέτος ήθελα να κάτσω να ξεκουραστώ λίγο. Παρακολουθώ έντονα το πρωτάθλημα πάντως, και είμαι σίγουρος πως θα είναι καλύτερο από πέρσι. Βλέπουμε πιο ενισχυμένες ομάδες, και με την παρουσία του Άρη που έχει μπει πολύ δυνατά, θα δούμε ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα».

Για τους διεκδικητές του τίτλου στη Σούπερ Λιγκ: «Ο ΠΑΟΚ είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο, έχει τον ίδιο προπονητή με πέρσι, έχει συνοχή η ομάδα, ενισχύθηκε κι εκεί που είχε ελλείψεις. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι θα γίνει με τον Ολυμπιακό στη συνέχεια και αν θα έχει σταθερή απόδοση, αλλά ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί για εμένα».

Για τα μειονεκτήματα του ΠΑΟΚ: «Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να ενισχυθεί λίγο ακόμη στο κέντρο. Στους «κόφτες» είναι αργός. Η εμπειρία όμως και οι υπόλοιποι παίκτες που απαρτίζουν το ρόστερ είναι καλοί και τον βοηθούν να μην φαίνεται πως έχει μειονεκτήματα κάπου».

Για την φετινή εικόνα του Άρη: «Ο Άρης είναι η ποδοσφαιρική έκπληξη της χρονιάς. Δεν γίνεται συχνά να κάνεις καινούρια ομάδα και να έχεις τέτοια συνοχή και οργάνωση. Ο Άρης υστερεί στο εύκολο γκολ απλά. Αξίζουν συγχαρητήρια στον προπονητή της ομάδας που δημιούργησε ένα ωραίο σύνολο πολύ γρήγορα, έχει ποιότητα η ομάδα και σε αυτό που υστερεί είναι στην παρουσία του στην αντίπαλη περιοχή. Έχει την κατοχή σε κάθε ματς, όμως εγώ αποδίδω το πρόβλημα στους ακραίους οπισθοφύλακες. Για παράδειγμα, ο Βιεϊρίνια και ο Μάτος στον ΠΑΟΚ, είναι εξαιρετικοί και βοηθούν την επίθεση. Ο Άρης πρέπει να δώσει περισσότερο βάρος εκεί, γιατί δεν μπορείς να βασίζεσαι μόνο σε ατομικές προσπάθειες του Γκαρσία που είναι πολύ καλός παίκτης. Ότι δημιουργείται επιθετικά, είναι εξαιτίας των προσπαθειών αυτού του παιδιού. Ίσως και ο σέντερ φορ του Άρη, δεν βρίσκεται όσο θα έπρεπε μέσα στην περιοχή του αντιπάλου. Ο Άρης είναι σε φόρμα, έχει διάρκεια στο παιχνίδι του κι όσο περνάει ο χρόνος, φαίνεται καλύτερος από τον αντίπαλο».

Για το Άρης-ΠΑΟΚ: «Θα είναι ένα σφιχτό παιχνίδι, δεν δέχονται εύκολα γκολ οι δυο ομάδες. Αν μπορέσει και προηγηθεί μια ομάδα, θα δυσκολέψει να γυρίσει το ματς. Θα παίξει ρόλο η έδρα, γιατί ο κόσμος θα είναι δίπλα στην ομάδα του. Ξέρουν να αμύνονται και οι δυο ομάδες και θα είναι δύσκολο να μπουν αρκετά γκολ. Οι στημένες φάσεις είναι το τρωτό σημείο του Άρη, και ο ΠΑΟΚ εκεί υπερέχει γιατί είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι, ίσως παίξει σημαντικό ρόλο και αυτό».

Για το VAR: «Αυτό το VAR γιατί δεν το βάλαμε από την αρχή ; Δεν μπορώ να καταλάβω. Για την Ελλάδα είναι απαραίτητο αυτό το σύστημα γιατί και φέτος οι διαιτησίες παρουσιάστηκαν πολύ μέτριες».

Για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου: «Μείναμε λίγο πίσω σε υλικό. Δεν νομίζω πως οι δικοί μας παίκτες ανταποκρίνονται σε πολλές θέσεις. Όταν βλέπεις ότι οι επιθετικοί παίκτες της Φινλανδίας είναι καλύτεροι από τους δικούς μας, υπάρχει πρόβλημα».

Για τον προπονητή τον οποίο θαυμάζει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: «Ήμουν θαυμαστής της Νάπολι του Σάρι, και τώρα στην Τσέλσι τον προσέχω ιδιαίτερα. Έγινε 60 χρονών για να εμφανιστεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αλλά μου έχει κάνει εντύπωση το ποδόσφαιρο που παίζει».

Διαβάστε ακόμη...