Κάποτε μαζί στην Μπέτις, τώρα "μονομαχία" στο "Κλεάνθης Βικελίδης"

Από novasports.gr: Ηταν Ιούνιος του 2011 όταν η Ρεάλ Μπέτις ανακοίνωνε την απόκτηση του Ματίγια από τη Βιγιαρεάλ δίνοντας περίπου 1,3 εκ. ευρώ για τη μεταγραφή και με συστάσεις -αγωνιστικής αξίας- σημαντικές για έναν παίκτη που ανδρώθηκε στην Ακαδημία της Βιγιαρεάλ.
Πηγή: novasports.gr
Κάποτε μαζί στην Μπέτις, τώρα "μονομαχία" στο "Κλεάνθης Βικελίδης"

Ο 23χρονος παίκτης από το Τολέδο βρίσκει στη νέα του ομάδα, τον "παλιό" εκεί, τον 24χρονο Κάνιας από το Κάντιθ που είναι ήδη στον τέταρτο χρόνο του στην Μπέτις, βασικό "γρανάζι" και σε πρώτο επίπεδο επιλογών. Δύο χαφ, στην ίδια ομάδα.

Είναι η μοναδική σεζόν (2011-2012) που οι δυο τους θα παίξουν μαζί στην Μπέτις. Είναι η σεζόν που η Μπέτις, υπό τις οδηγίες του Πέπε Μελ (ο Ισπανός τεχνικός ήδη στην ομάδα από το 2010) έχει επιστρέψει στην Primera Division, κάνει μια πορεία σταθεροποίησης στην κατηγορία (παίρνει την 13η θέση) και ζητάει το παραπάνω την επόμενη σεζόν που θα βγει στην Ευρώπη.

Η κοινή τους παρουσία αποτυπώνεται στις φωτογραφίες. Στη συγκεκριμένη ομαδική φωτογράφιση της εντεκάδας, ο Ματίγια είναι ο πρώτος όρθιος από αριστερά και ο Κάνιας, ο δεύτερος από δεξιά, στους όρθιους.

Οπως επίσης υπάρχει και η φωτογραφία από μια φάση σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Μπαρτσελόνα (με τον Μπουσκέτς), τον Ιανουάριο του 2012, στη Βαρκελώνη.

Ο Κάνιας στην Μπέτις θα παίξει συνολικά 5 χρόνια. Ο νυν παίκτης του ΠΑΟΚ θα αποχωρήσει (με προορισμό τη Σουόνσι) τη σεζόν (2013) που η Μπέτις βγαίνει στην Ευρώπη.

Μετά τη Σουόνσι, ο Κάνιας πάει στην Εσπανιόλ και από το 2016 βρίσκεται στον ΠΑΟΚ.

Ο Ματίγια στην Μπέτις θα παίξει 3 χρόνια. Ο νυν παίκτης του Αρη, μετά τη σεζόν 2011-2012, πάει στη Μούρθια και μετά από μία σεζόν επιστρέφει στην Μπέτις.

Το 2016 ο Ματίγια πηγαίνει στην Ελτσε, ακολουθεί η Ταραγόνα και από αυτό το καλοκαίρι, ο Αρης.

Τώρα, 6 χρόνια μετά από τότε, μετά από την κοινή τους θητεία στην Μπέτις, δύο παίκτες που γνωρίζονται πολύ καλά, θα παίξουν αντίπαλοι, αυτή την Κυριακή (21/10, 19:00), στο "Κλεάνθης Βικελίδης", σε ένα παιχνίδι που ανήκει στις κλασικές μονομαχίες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Διαβάστε ακόμη...