Ποιος είναι ο Ντοβέρι που… έρχεται στο ντέρμπι!

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, η ΚΕΔ όρισε τον Ιταλό Ντανιέλε Ντοβέρι για το ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ, στα πλαίσια της έβδομης αγωνιστικής της Super League.
Πηγή: thessports.gr
Ποιος είναι ο Ντοβέρι που… έρχεται στο ντέρμπι!

Ποιος είναι όμως ο συγκεκριμένος ρέφερι; Στα 40 του χρόνια, ο Ντοβέρι είναι στην δεύτερη κατηγορία των διαιτητών της UEFA, χωρίς ωστόσο να έχει σφυρίξει ούτε ένα παιχνίδι ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Στην Serie A ανέβηκε για πρώτη φορά το 2009-10 αλλά εκεί μονιμοποιήθηκε, την σεζόν 2011-12 και έχει πάνω από 100 παιχνίδια στην μεγάλη κατηγορία.

Η μοναδική του ευρωπαϊκή εμπειρία, ως πρώτος διαιτητής ήρθε την φετινή σεζόν, όταν σφύριξε δυο παιχνίδια των προκριματικών του Europa League. Αυτά ήταν το Παρτιζάν- Ρούνταρ και Σλάβια Σόφιας- Χάιντουκ Σπλιτ.

Τα προηγούμενα χρόνια είχε συμμετάσχει σε διαιτητικές ομάδες σε επτά συνολικά παιχνίδια ομίλων Champions ή Europa League, έχοντας τον ρόλο του τέταρτου διαιτητή.

Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν άπειρο, εκτός Ιταλίας διαιτητή. Όσον αφορά τον πειθαρχικό έλεγχο, φέτος στα 5 (τα τρία στο πρωτάθλημα Ιταλίας) παιχνίδια που έχει σφυρίξει βγάζει την κίτρινη κάρτα 4.1 φορές από το τσεπάκι του κατά μέσο όρο (21 κάρτες), ενώ δεν έχει δείξει καμία αποβολή.

Διαβάστε ακόμη...