«Το απόλυτο φαβορί ο ΠΑΟΚ»

Από thessports.gr: Ο Γιάννης Αναστασίου φιλοξενήθηκε στον «αέρα» του Arena FM, όπου και μίλησε για την αρχή της καριέρας του, για την Εθνική ομάδα, για τον ΟΦΗ και φυσικά για το ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και το που θα κριθεί.
Πηγή: thessports.gr
«Το απόλυτο φαβορί ο ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας τεχνικός:

Για το ξεκίνημα της καριέρας του στον Ακράτητο Ακροποταμιάς και το γεγονός πως δεν τον επέλεξε μία ομάδα από την Θεσσαλονίκη:

«Παίζαμε αρκετά παιχνίδια στην Θεσσαλονίκη τότε, αλλά ο προπονητής της Πρέβεζας, Λεβεντάκος, ήταν στην Παναχαϊκή και έτσι κατέληξα στον Εθνικό».

Για το παιχνίδι της Εθνικής με την Φινλανδία:

«Ήταν απογοητευτικό το παιχνίδι χθες η Εθνική, όμως έχει ταλέντο και ποιότητα όμως στα παιχνίδια του Nations League δυστυχώς δεν το έδειξε».

Για τις επιλογές του προπονητή:

«Αρμόδιος είναι ο προπονητής και αυτός κάνει τις επιλογές. Από 'κει και πέρα είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Ίσως παίζουν ρόλο και τα αποδυτήρια για τον λόγο που παίζει ο Τζιόλης και κάποια άλλα παιδιά. Κάποτε υπήρχαν παίκτες που έβαζαν κατευθείαν στο κλίμα τους μικρούς. Σίγουρα οι προσωπικότητες είναι σημαντικές σε μια Εθνική ομάδα. Αυτή την στιγμή μπορεί να γίνει ένα καλό σύνολο, καθώς υπάρχει ποιότητα, όμως φαίνεται πως λείπουν οι προσωπικότητες. Πρέπει να μπει το «εμείς» πάνω απ' όλα και όχι το εγώ».

Για την «ολλανδική σχολή» και τον Άγιαξ:

«Είναι συνολικό το φαινόμενο, κακά τα ψέμματα πρέπει να αποκτήσουν εμπειρίες οι μικροί. Χρειάζεσαι νιάτα και πιτσιρικάδες που θα τρέξουν και θα ματώσουν για την ομάδα. Βέβαια χρειάζεται και η εμπειρία».

Για την Super League:

«Ο ΠΑΟΚ δείχνει να είναι το απόλυτο φαβορί. Αυτή την στιγμή δείχνει σταθερός στα αποτελέσματά του παρ' όλο που δεν παίζει τόσο καλά. Από εκεί και πέρα μεγάλη έκπληξη είναι ο Παναθηναϊκός και ο Άρης παίζουν πολύ καλό ποδόσφαιρο, δεδομένο πως η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός θα κυνηγήσουν τον ΠΑΟΚ, είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο που ο Άρης και ο Παναθηναϊκός παίζουν καλό ποδόσφαιρο».

Για το Άρης-ΠΑΟΚ:

«Ο Άρης προσπαθεί να παίξει σωστό ποδόσφαιρο και δεδομένο πως έχουν καλή ψυχολογία και από την άλλη ο ΠΑΟΚ είναι σε καλό φεγγάρι λόγω αποτελεσμάτων και ελπίζω να μην πάει το παιχνίδι στο ξύλο, για να δούμε ένα ωραίο ντέρμπι».

Για το που θα κριθεί το ντέρμπι:

«Οι επιθετικοί πάντα σε αυτά τα ματς αν τελειώσουν σωστά τις φάσεις που θα τους δοθούν, θα κρίνουν το ντέρμπι. Από τον ΠΑΟΚ ο Πρίγιοβιτς και από τον Άρη ο Γιουνές θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Επίσης ο Μπίσεσβαρ και Ο Γκαρσία θα κρίνουν πολλά γιατί είναι πολύ καλοί στο ένας εναντίον ενός».

Για τον ίδιο και αν υπάρχει κάποια πρόταση:

Υπάρχουν κάποιες προτάσεις, όχι όμως δεν με ενδιαφέρουν, διότι είναι ομάδες με όχι τόσο καλό προγραμματισμό. Όταν έρθει κάποια πρόταση που θα μου κάνει «κλικ» θα το σκεφτώ σοβαρά. Δεν έχει να κάνει με την χώρα, αλλά με τον τρόπο λειτουργίας. Εγώ προσπαθώ να παντρέψω την κουλτούρα με τον τρόπο λειτουργίας. Προσπαθώ να πάρω το καλύτερο από τον καθένα.

Για το αν θα τον ενδιέφερε η προοπτική της Εθνικής:

«Έχει να κάνει με το πρότζεκτ, αλλά από την στιγμή που μπορείς να κοουτσάρεις την χώρα σου είναι κάτι το διαφορετικό και φυσικά αν υπάρχει ο χρόνος θα το σκεφτώ».

Για τον ΟΦΗ:

«Το ελληνικό πρωτάθλημα χρειάζεται έναν δυνατό ΟΦΗ και γνωρίζοντας το πως λειτουργούν τα παιδιά εκεί η ομάδα πιστεύω πως προχωράει».

Διαβάστε ακόμη...