«Έχουμε αποδείξεις, αν δεις τα παιχνίδια με Έλληνες διαιτητές...»

Από paok24.com: Σε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη ο Αντελίνο Βιεϊρίνια μίλησε στον Libero 107.4!
Πηγή: paok24.com
«Έχουμε αποδείξεις, αν δεις τα παιχνίδια με Έλληνες διαιτητές...»

Από το επερχόμενο παιχνίδι με τον Άρη, το αποτελεσματικό σερί του ΠΑΟΚ μέχρι τον Φερνάντο Σάντος και τον Κριστιάνο Ρονάλντο! Η απίθανη ατάκα για τον Κονσεϊσάο!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε :

Για την διακοπή του πρωταθλήματος: Είχαμε πολλά και δύσκολα παιχνίδια, οπότε ήταν καλό για παίκτες που δεν είχαν υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα. Για εμάς ήταν καλό για να ξεκουραστούμε. Πολλές φορές είναι πιο σημαντικό το ψυχολογικό κομμάτι παρά το σωματικό. Εμείς από ψυχολογία είμαστε καλά γιατί βγήκαμε νικητές σε αυτήν την δύσκολη σειρά αγώνων. Σωματικά θέλουμε ξεκούραση, τις επόμενες ημέρες θα ξεκουραστούν και παίκτες που γυρίζουν από την Εθνική. Βέβαια, είναι πιο ευχάριστο να έχεις πολλά παιχνίδια. Είναι καλό να παίζεις συνεχόμενα παρά να έχεις σερί προπονήσεις.

Για το παιχνίδι με τον Άρη: Θα βρούμε λύσεις για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Τα νέα παιδιά έχουν δείξει με όλα όσα ακούν και βλέπουν ότι είναι σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα και για τους φιλάθλους. Θα πάμε για την νίκη στο Χαριλάου.

Για το περιβόητο παιχνίδι με τον... Σπάθα: Φυσικά και το θυμάμαι. Δεν είχαμε κάνει κανένα φάουλ και βγήκε κόκκινη κάρτα. Δεν ξεχνάω αυτό που έγινε με τον Κονσεϊσάο στο κόρνερ, δεν ξεχνάω πολλά πράγματα.

Για την συνέχεια του πρωταθλήματος: Δεν υπάρχουν φόβοι, έχουμε τους στόχους μας. Ψυχολογικά θα είναι δύσκολο να πας μόνο με νίκες, παιχνίδι με παιχνίδι μόνο για την νίκη. Αλλά έχουμε αποδείξει πράγματα μέχρι σήμερα. Φυσικά σε κάποια παιχνίδια θα είναι δύσκολο το αποτέλεσμα. Κούραση, ψυχολογικοί λόγοι, είναι διαφορετικό να παίζεις στην Λιβαδειά, στα Γιάννενα, απ΄ότι στα ντέρμπι πχ στο Γ.Καραϊσκάκης, το ξέρουμε. Είναι όλα σημαντικά παιχνίδια και πρέπει να είμαστε ψυχολογικά καλά για να τα κερδίσουμε. Κακά τα ψέμματα, υπάρχουν θεωρητικά εύκολα παιχνίδια αλλά δεν θέλουμε να τα χάσουμε.

Για τους ξένους διαιτητές: Δεν είναι ότι μας δίνει καλύτερη ψυχολογία απλά στα ντέρμπι με ξένη διαιτησία, φάνηκε πως δεν είναι όπως τα άλλα παιχνίδια. Έχουμε δει οφσάιντ με Έλληνες διαιτητές, κάρτες που δεν ήταν... και μετά βλέπεις κάτι διαφορετικό με τους ξένους διαιτητές. Σίγουρα θα είναι καλό για τις δύο ομάδες ότι υπάρχει ξένος διαιτητής. Και έχουμε αποδείξεις. Αν δεις τα παιχνίδια με Έλληνες διαιτητές τι σφυρίχτηκε, τα οφσάιντ, πόσες κάρτες, μόνο από αυτά, η εικόνα που έχουμε, δείχνει πολλά!Βλέπεις καλύτερο ποδόσφαιρο, μάχες, χωρίς να περιμένεις κόκκινες κάρτες από το πουθενά!

Για την επιβάρυνση Πέλκα λόγω συνεχόμενων παιχνιδιών και τον τραυματισμό Μαουρίσιο: Σίγουρα είναι σημαντικοί παίκτες όπως είναι όλοι. Είναι βασικοί σε όλα τα παιχνίδια. Ο Μαουρίσιο είναι το κέντρο που είναι το βασικό για μια ομάδα, έχουμε και θα βρούμε λύσεις, αλλά θα είναι δύσκολα. Ο Πέλκας αναλόγως πως θα νιώσει ο παίκτης, αν νιώθει το σώμα του καλά... Έχει την εμπειρία να το δει και να το συζητήσει με τον προπονητή του, αν θα χρειαστεί ξεκούραση ή όχι γενικά. Έχουμε λύσεις γι΄αυτά.

Για τον Άρη: Αυτό που έχω δει, από το κέντρο και μπροστά είναι πολύ καλοί παίκτες. Ένας παίκτης που γνωρίζω καλά είναι ο Γκάμα, τεχνίτης! Αν αποδώσουμε την δουλειά μας στο γήπεδο, δεν θα έχουμε θέμα.

Για τον ρόλο του: Εγώ μπορώ να σου πω πως προσπαθώ να κάνω αυτό που μου ζητούν. Όλοι ξέρουν τι θέλω εγώ. Στην αρχή της σεζόν όλες οι ομάδες έχουν τις δυσκολίες. Η διαφορά από πέρσι με φέτος είναι στο αποτέλεσμα, παίζουμε για το αποτέλεσμα. Όχι για να δείξουμε ότι εγώ ή κάποιος άλλος είναι καλύτερος, προσπαθούμε να παίξουμε για το αποτέλεσμα παρά για την ομορφιά του ποδοσφαίρου.

Για την αφαίρεση των βαθμών της ΑΕΚ: Αν είναι μόνο -3 είναι εύκολο... Αν ρωτάς για εμάς με τόσες αφαιρέσεις πέρσι ήταν δύσκολο, αλλά φυσικά το -3 συν το αποτέλεσμα στα τελευταία παιχνίδια δεν είναι καλό. Απ' έξω είναι εύκολο να σκεφτώ αλλά αυτούς πρέπει να ρωτήσετε. Εγώ κοιτάω την ομάδα μου και τι καλύτερο μπορούμε να πετύχουμε.

Για το αν πιστεύει πως ό,τι κάνεις το βρίσκεις μπροστά του: Σίγουρα σαν άνθρωπος πιστεύω ό,τι οτιδήποτε το βρίσκεις μπροστά σου.

Για το αν συζητούν τα όσα έγιναν πέρσι στα αποδυτήρια: Τα έχουμε αφήσει πίσω. Αναγκαστικά το αφήνεις αλλά δεν ξεχνάς. Σίγουρα δεν το συζητάμε στα αποδυτήρια.

Για το μπάσκετ: Μου αρέσει το μπάσκετ. Δεν έχω μόνο το ύψος μόνο.. Ταλέντο στο μπάσκετ δεν έχω.

Παραδέχτηκε πως παρακολουθεί την Εθνική Πορτογαλίας, όπως ακριβώς αναμενόταν, αλλά όπως τόνισε είναι σίγουρος πως στον Φερνάντο Σάντος δεν αρέσει καθόλου να... τρώει γκολ! Αν η ομάδα του κερδίσει με 3-2 για παράδειγμα: «Σίγουρα θα βάζει γκάζια για τα δύο που έφαγε...».

Για την μεταγραφή του Ρονάλντο στην Γιουβέντους: Μακάρι να αλλάξει τα δεδομένα, είναι πλεονέκτημα για την Γιούβε να τον έχει, στο πρωτάθλημα θα είναι δύσκολο να το κερδίσει άλλος... Δεν έφυγε από την Ρεάλ απλά ένας παίκτης, έφυγε ένας που τρελαινόταν να βάζει γκολ. Αυτό θα λείπει από την Ρεάλ, ο παίκτης που θέλει να κερδίζει όλα τα παιχνίδια, προπονήσεις, φιλικά. Είτε παίζει με τον τελευταίο της βαθμολογίας, θέλει αποτέλεσμα και ξέρει να το φέρνει..

Για το ποιον παίκτη ξεχωρίζει για το πνεύμα νικητή: Τον Κονσεϊσάο. Δεν έχω δει τέτοιους παίκτες, με τόση εμπειρία και να έρχεται στον ΠΑΟΚ και να βρίζει τον έναν τον άλλο, από το πιο απλό παιχνίδι μέχρι μέσα στην προπόνηση. Γι αυτό είναι αυτός που είναι και έφτασε εκεί. Δεν μπορούσε να χάσει ούτε στα χαρτιά. Αν έχανε στα χαρτιά θα γυρνούσε το τραπέζι. Εγώ μιλούσα μαζί του πριν την Μπενφίκα και μου έλεγε σε παρακαλώ πάτησε τους. Δεν ξέρω τι θα κάνεις...

Για τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από την Μπενφίκα: Δεν είναι ότι δεν ήμασταν έτοιμοι, είχαμε την εμπειρία, αλλά αν συγκρίνεις τα παιχνίδια που δώσαμε εμείς και η ΑΕΚ για τους ομίλους... Η Μπενφίκα έδειξε και φυσικά έχει μεγαλύτερη εμπειρία από εμάς. Φάνηκε και στο ματς με την ΑΕΚ πόσο μεγάλη ομάδα είναι και τι εμπειρία έχει. Νομίζω ότι ήταν πολλά πράγματα μαζί.

Διαβάστε ακόμη...