Το προφίλ της Telekom Baskets Bonn

Από paokbc.gr: Την Telekom Baskets Bonn υποδέχεται ο ΠΑΟΚ στο "PAOK Sports Arena" για την 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Basketball Champions League σε έναν ιστορικό αγώνα, καθώς είναι ο 400ος στην ευρωπαϊκή του ιστορία.
Πηγή: paokbc.gr
Το προφίλ της Telekom Baskets Bonn

Η Telekom Baskets Bonn ιδρύθηκε το 1992 και έχει φτάσει 5 φορές στους τελικούς του γερμανικού πρωταθλήματος, χωρίς πάντως να καταφέρει να κατακτήσει κάποια φορά τον τίτλο. Πέρυσι τερμάτισε στην 5η θέση της BBL, ενώ συμμετείχε για πρώτη φορά και στο Basketball Champions League, όπου αποκλείστηκε στην regular season.

Φέτος, έχει αρχίσει ιδανικά το πρωτάθλημα, καθώς μετά από τις 3 πρώτες αγωνιστικές μετράει ισάριθμες νίκες, ενώ πήρε και την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας. Αντίθετα, το ξεκίνημά της στο Basketball Champions δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό, καθώς ηττήθηκε από την Iberostar Tenerife στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται από το 2016 ο Predrag Krunic. Ο Βόσνιος είχε τα ηνία της Bonn από το 2001 ως το 2005, ενώ στη συνέχεια πέρασε από ομάδες όπως η Oldenburg και η medi Bayreuth.

Όσον αφορά το ρόστερ της, όπως οι περισσότερες γερμανικές ομάδες, έτσι και η Telekom Baskets Bonn, στηρίζεται στους Αμερικανούς της. Πρώτος σκόρερ της ομάδας στα πρώτα παιχνίδια του γερμανικού πρωταθλήματος είναι ο Ra'shad James (1990, 1.85) με 19.3 πόντους ανά αγώνα και 47.3% στα τρίποντα, ενώ πολύ καλή παρουσία έχει και ο Josh Mayo (1987, 1.81) με 13 πόντους, 4.3 ασίστ και 2.7 ριμπάουντ ανά αγώνα. Όσον αφορά την φροντ λάιν, ο Charles Jackson (1993, 2.08) μετράει 12 πόντους και 8 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Ο σημερινός αγώνα θα ξεκινήσει στις 19:30 και θα μεταδοθεί από το Novasports 3, ενώ θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση από τα social media της ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...