Ο εμπνευστής της κομπίνας … playstation

Η FORZA παρουσιάζει τον 43χρονο Κριστιάνο Μπάτσι, που σχεδιάζεται τις στημένες φάσεις του ΠΑΟΚ!
Πηγή: forza
Ο εμπνευστής της κομπίνας … playstation

Είναι η τελευταία χρονικά προσθήκη στο προπονητικό τιμ του Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά και ο άνθρωπος που μετά τον αγώνα εναντίον του Απόλλωνα Σμύρνης συζητιέται περισσότερο από τον καθένα! Ο Κριστιάνο Μπάτσι, είναι ο "εγκέφαλος" πίσω απ' όλες τις κομπίνες που αποτελούν ένα από τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ...

Ο Ιταλός... κομπιναδόρος, κουβαλάει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία και η FORZA σας συστήνει τον άνθρωπο, που με την αθόρυβη δουλειά του, προσφέρει βαθμούς στο σακούλι του Δικεφάλου, αλλά και... τρόμο στις αντίπαλες άμυνες για το τι μπορεί να αντιμετωπίσουν στο κάθε κόρνερ ή φάουλ του ΠΑΟΚ!

Ο Μπάτσι είναι γεννημένος το 1975 στο Βιαρέτζιο και από εκεί ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα, που κράτησε 13 χρόνια και του έδωσε μια θέση κεντρικού αμυντικού σε όλες τις κατηγορίες της Ιταλίας, με αποκορύφωμα τη μεταγραφή του στη Ρόμα το 1992-93 (με την οποία ωστόσο δεν έκανε επίσημη συμμετοχή).

Το 2007 κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και το 2008 ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα, στον πάγκο των νέων της Βίρτους Εντέλα. Στη συνέχεια στον πάγκο της πρώτης ομάδας, μετά στην Ντερτόνα και το 2015-16 στην Ολιανένσε.

Με τον Ραζβάν Λουτσέσκου γνωρίστηκαν στις αρχές του 2017, με μεσολαβητή τον έτερο Ιταλό βοηθό του Ρουμάνου, τον Ντιέγκο Λόνγκο. Όταν ο Λουτσέσκου ανέλαβε τον πάγκο του ΠΑΟΚ, πέρα από το μόνιμο επιτελείο του (Ντιέγκο Λόνγκο, Ματέο Σπαταφόρα, Γιώργος Τσονάκας), ζήτησε και τον Μπάτσι και ο Ιβάν Σαββίδης δεν του χάλασε χατίρι.

Οι πρώτες αποστολές του Μπάτσι, ήταν η ανάλυση της αμυντικής λειτουργίας του αντιπάλου, αλλά και η δουλειά στις προπονήσεις με τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ. Στην προσπάθεια να "διαβάσει" και να αναλύσει για τον Λουτσέσκου την αμυντική συμπεριφορά των προσεχών αντιπάλων στις στημένες φάσεις, ήρθαν και οι πρώτες προτάσεις για κομπίνες στην εκτέλεση των επιθετικών στημένων.

Η έφεση στον τομέα αυτό, μεταδόθηκε στον Μπάτσι από τον Αντρεατσόλι, τον σημερινό προπονητή της Έμπολι, ο οποίος ήταν για πολλά χρόνια βοηθός προπονητής του Λουίς Ενρίκε, του Σπαλέτι και του Γκαρσία στη Ρόμα. Οι δυο τους συναντήθηκαν στη διάρκεια της καριέρας τους και ο Μπάτσι κράτησε αυτή την επιμονή και το ενδιαφέρον στις στημένες φάσεις.

Οι πρώτες επιτυχημένες απόπειρες, έδωσαν στον Λουτσέσκου το έναυσμα να παραχωρήσει εξ ολοκλήρου τον τομέα αυτό στον Μπάτσι, και εδώ και έναν χρόνο, ακόμη και ο προπονητής του ΠΑΟΚ βλέπει τις κομπίνες κατευθείαν στο γήπεδο, έχοντας δώσει εν λευκώ το σχεδιασμό τους στον στενό του συνεργάτη!

Η χρησιμότητα του Μπάτσι, μεγάλου οπαδού της Φιορεντίνα, δεν περιορίζεται ωστόσο στην προετοιμασία και ανάλυση των στημένων φάσεων. Είναι ένας από τους πολύ μορφωμένους ποδοσφαιρανθρώπους, με πτυχίο λογιστικής και βιβλιοθηκονομίας, ενώ είναι και κάτοχος του UEFA Pro. Μιλάει άπταιστα, πέρα από τα Ιταλικά, Αγγλικά και Πορτογαλικά και είναι ο άνθρωπος που μεταφέρει τις οδηγίες του Λουτσέσκου στους Βραζιλιάνους και τους υπόλοιπους ισπανόφωνους της ομάδας.

Ο Κριστιάνο Μπάτσι είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά, με την οικογένειά του να παραμένει στην Ιταλία, προκειμένου να συνεχίσουν το σχολείο τους οι διάδοχοι. Ο ίδιος έχει δηλώσει στον πασίγνωστό Ιταλό δημοσιογράφο Τζιανλούκα Ντι Μάρτζιο πως θα επιστρέψει στο σπίτι του με... ποδήλατο, όταν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το πρωτάθλημα!

Η ΚΟΜΠΙΝΑ ΣΤΟ 1-0 ΜΕ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Ένα γκολ... έπος!

O ΠΑΟΚ έχει πετύχει πολλά γκολ από κόρνερ κι από εκτελέσεις φάουλ, με διαφόρων ειδών κομπίνες.

Όποιος μελέτησε την φάση του πρώτου γκολ του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, με κόρνερ του Πέλκα και εκτέλεση Μαουρίσιο, πρέπει να έμεινε... άγαλμα.

Ο Βαρέλα κάνει κάθετη κίνηση για να εμποδίσει τους αμυντικούς να βγουν προς το πέναλτι, ο Κρέσπο είναι στο πέναλτι και κινείται προς το ημικύκλιο της περιοχής, κάνοντας σκριν στον παίκτη του Απόλλωνα, που θα μπορούσε να μαρκάρει τον Μαουρίσιο κι ο Βραζιλιάνος βγαίνει ανενόχλητος και ολομόναχος λίγα μέτρα δεξιά από το πέναλτι, παίρνει την πάσα του Πέλκας από το κόρνερ, και σκοράρει. Σαν σε... playstation!

Ουσιαστικά, όλη η κομπίνα στήθηκε με πολλούς πρωταγωνιστές, με μοναδικό στόχο να βγάλουν τον Μαουρίσιο με ανοιχτό διάδρομο, ελεύθερο για σουτ μέσα στην περιοχή. Σε κόρνερ...

 

Διαβάστε ακόμη...