«Μας θρέφει η αναμονή για μια μεγάλη επιτυχία»

Ο Τέλης Ζουρνατσίδης μίλησε στο ραδιοφωνικο PAOK24 στο Libero 107,4
Πηγή: paok24.com
«Μας θρέφει η αναμονή για μια μεγάλη επιτυχία»

O τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ, μίλησε για την έναρξη της σεζόν, για την εικόνα της ομάδας ως τώρα, αλλά και για τους στόχους, θέτοντας στον εντός έδρας προημιτελικό Κυπέλλου, με την ΑΕΚ, τον Νοέμβριο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την κατάσταση της ομάδας τώρα:
«Θα μπορούσε να είναι και καλύτερα. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, που μπαίνουμε στις επίσημες υποχρεώσεις με κάποια προβλήματα τραυματισμών, τα οποία, έχεις που έχεις να διαχειριστείς μία κατάσταση με καινούργιους παίκτες, που σαφώς και χρειάζεσαι χρόνο για να οργανωθείς και να δείξεις το καλύτερο αποτέλεσμα, αν λείπουν βασικοί παίκτες, όπως γίνεται με εμάς, είναι πιο δύσκολο. Εύχομαι οι δυσκολίες να είναι στην αρχή και το τέλος, να είναι όπως της περσινής περιόδου που η ομάδα τελείωσε πάρα πολύ καλά».

Για το ξεκίνημα στη φετινή σεζόν σε σχέση με την περσινή:
«Πέρσι έγιναν απίστευτα πράγματα... Όταν βλέπεις βλέπεις ότι φτάνεις κοντά, να διεκδικείς έναν αγώνα, με έναν αντίπαλο που είναι αποδεδειγμένα από τις καλύτερες ομάδες αυτής της διοργάνωσης, τότε σου μένει μια μικρή πικρία, ότι αν ήμουν σε καλύτερη κατάσταση θα μπορούσα να το διεκδικήσω. Ή ακόμα, όταν καλείσαι να παίξεις ένα δύσκολο παιχνίδι πρωταθλήματος, όπως το αυριανό κόντρα στην ΑΕΚ και πάλι, θα πας με συγκεκριμένα θέματα...Αυτά έρχονται, παρέρχονται, τα αντιμετωπίζεις, προσπαθείς να κάνεις τη δουλειά με ό,τι μέσα έχεις. Νομίζω ότι σε αυτό το κομμάτι, η ομάδα πάει πάρα πολύ καλά».

Για την απώλεια του Γκος στην αρχή:
«Ο Γκος είναι ένα παιδί, το οποίο πέρα από τη μπασκετική του αξία, που δεν επιδέχεται αντιλόγου, σε αυτήν την ομάδα, παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο, η προσωπικότητά του κι ο χαρακτήρας του. Ο τρόπος που κατευθύνει τους πάντες. Είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Ο Γκος έχει κάνει επανειλημμένα αυτό που μας έλειψε προχθές. Δηλαδή, εκεί με το σκορ στο 57-53, στις πέντε επιθέσεις που παίρναμε τις άμυνες, εκεί θέλαμε έναν παίκτη, να πάρει τη μπάλα, να βάλει κάποιο μεγάλο καλάθι, μια σωστή απόφαση και να ξεμπλοκάρει και να δώσει σε όλους να καταλάβουν ότι μπορούμε να κερδίσουμε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι. Αυτή είναι η κατάσταση. Εκείνο που βλέπουμε με μεγάλη ικανοποίηση είναι ότι υπάρχει μεγάλο βάθος στην ομάδα. Σε αυτό, συντελεί ότι η ομάδα κατάφερε παρά τα θέματα που έχει γενικότερα να κρατήσει έναν πολύ σημαντικό κορμό και πιστεύω ότι βήμα-βήμα θα γινόμαστε καλύτεροι».

Για την εικόνα των πιο νεαρών, Τζόουνς και Πόουπ:
«Αυτά είναι τα αναμενόμενα. Έχουμε να διαχειριστούμε τέσσερις έμπειρους ξένους που ξέρουμε τι μπορούν να δώσουν και αν δεν το δίνουν κάθε βράδυ θα το δίνουν στο μεγαλύτερο κομμάτι της παρουσίας του. Έχουμε και δύο νεότερα παιδιά, τον Τζόουνς και τον Πόουπ. Είμαστε σίγουροι ότι θα έχουν σκαμπανεβάσματα Είναι λογικό, δεν είναι κάτι παράξενο. Και τα δύο είναι παιδιά με ταλέντο, τεράστια κορμιά και μεγάλα προσόντα. Νομίζω ότι ο καιρός θα δουλεύει υπέρ τους».

Για το αν θα δοθεί μεγαλύτερο βάρος στην Ευρώπη φέτος:
«Δε μπορείς να ξεχωρίσεις ότι θα μπεις και θα ρίξεις το βάρος κάπου. Το κίνητρο είναι πολύ μεγάλο κι εγώ, θα ξεκινούσα από το Κύπελλο .Με τρία παιχνίδια μπορείς να πάρεις έναν τίτλο. Έχουμε ένα προημιτελικό με την ΑΕΚ στην έδρα μας, ένα παιχνίδι, το οποίο η ομάδα, θα προσπαθήσει να το κερδίσει με κάθε τρόπο. Είναι ένας μεγάλος στόχος να βρεθούμε στα ημιτελικά στο Φεβρουάριο. Είναι και κάτι που σε θρέφει. Η αναμονή μιας μεγάλης επιτυχίας που μπορεί να έρθει, σε θρέφει. Στην Ευρώπη, δε θέλουμε να μη μείνουμε πίσω όπως στην αρχή πέρσι, να διεκδικήσουμε την υψηλότερη δυνατή θέση, ώστε στα νοκ-άουτ να έχουμε ελπίδες για ένα παραπάνω βήμα, σε σχέση με πέρσι. Αυτός είναι ο στόχος. Βέβαια έχουμε έναν πολύ καλό όμιλο, με δύσκολες και καλές ομάδες. Πιστεύω ότι η ομάδα χτίζεται για αυτό το λόγο και θα το διεκδικήσει μέχρι εκεί που δεν πάει».

Για το αν υπάρχει περισσότερη πίεση στην ΑΕΚ μετά το κακό της ξεκίνημα:
«Στα δύο παιχνίδια που έπαιξε η ΑΕΚ, στο πρώτο με το Περιστέρι, μέχρι το 30'-32' είχε μια πραγματικά κακή εικόνα. Μετά, έκανε μια προσπάθεια να το συμμαζέψει. Με τη Χαποέλ είχε ένα καλό διάστημα, αλλά έπαιζε με μια πολύ ταλαντούχα ομάδα που έχει φτιαχτεί για να κερδίσει το BCL. Είναι νωρίς ακόμα για όλους. Η ΑΕΚ έχει αλλαγές, νέο προπονητή, παίκτες. Ούτε εμείς είμαστε έτοιμοι. Νομίζω θα είναι ένα παιχνίδι που θα παίξει κυρίως ρόλο η μέρα, πως θα κυλήσει συγκυριακά, παρά το ότι θα δείξουν οι ομάδες τις πραγματικές τους δυνατότητες. Δεν είναι ένα παιχνίδι που θα έχει πολύ μεγάλη πίεση γιατί το αποτέλεσμα, δεν κρίνει οτιδήποτε. Όποιος κερδίσει, θα έχει ένα ψυχολογικό αβαντάζ. Αυτήν τη στιγμή νομίζω ότι παίζονται περισσότερα για την ΑΕΚ, παρά για εμάς. Αν ξεκινάς με τρεις ήττες στη σειρά είσαι σε δύσκολη θέση, το γνωρίζω πολύ καλά αυτό...»

Για την περίπτωση του Τζορντίν Ουίλιαμς:
«Ξέραμε ότι θα έρθει να τον δούμε. Ξέρουμε τις πραγματικές δυνατότητές του. Είναι ένα ταλαντούχο παιδί. Υπάρχει μια μεγάλη επάρκεια στα γκαρντ και σκεφτήκαμε ότι θα είναι καλό να πάει να παίξει σε μια ομάδα με περισσότερο χρόνο κι εμείς, να κρατήσουμε το δικαίωμα της παραμονής του από την νέα χρονιά, για τα επόμενα δύο χρόνια. Είμαστε σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο του για να βρεθεί μια τέτοια ομάδα».

Για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Μπάνε Πρέλεβιτς και αν μπορεί να υπάρξει ξανά κάτι ανάλογο:
«Είναι τελείως διαφορετικές οι εποχές. Δεν το λέω γιατί τότε ήταν ρομαντικά και τώρα στυγνός επαγγελματισμός. Τότε υπέγραφε ένας παίκτης και δε μπορούσε να φύγει! Οι Έλληνες, υπογράφοντας σε μια ομάδα, θέλοντας και μη, γίνονταν κορμός, γιατί απλούστατα, δε μπορούσαν να φύγουν. Πλέον τα νέα παιδιά, από τα παιδικά και τα εφηβικά, αλλάζουν ομάδες. Στα 18 τους, κάποιος τους κουνάει λίγα παραπάνω λεφτά και φεύγουν πριν καν τους αποχαιρετήσουμε! Τα πλάνα και τα σχέδια είναι πολύ ωραία, μέχρι να κάτσεις στην καρέκλα και να κάνεις τη στρατηγική σου.

Είμαστε πολύ περήφανοι γιατί έχουμε παιδιά που μας εμπιστεύτηκαν. Τα πράγματα πάνε μπροστά. Ο μόνος τρόπος, για να βρεις νέα παιδιά, να επενδύσεις πάνω τους και να τα κάνεις «σημαίες», είναι να είσαι ομάδα πρώτου επιπέδου, έτσι ώστε ο παίκτης να συνδέει το όνειρο του μαζί σου και την εξέλιξη του μαζί σου. Όταν φτάσει αυτή η στιγμή για ένα, είναι πολύ δύσκολο να το κρατήσεις. Τα παιδιά θέλουν να πάνε στο επόμενο επίπεδο. Αν δε μπορείς να τα διασφαλίσεις, τότε είναι αδύνατο να κάνεις κορμό για πολύ καιρό. Για να βρούμε τον επόμενο Μπάνε, θα πρέπει να είμαστε στη θέση , να έχει αυτό που είχε ο Μπάνε τότε.

Τη φιλοδοξία να κερδίσει το πρωτάθλημα, να πάρει έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Εδώ υπάρχουν μονοετή και διετή συμβόλαια Τώρα οι παίκτες, φεύγουν 18 χρονών. Τότε κάποιος που υπέγραφε στα 20, έφευγε στα 32. Ακόμα και στο ποδόσφαιρο, αν έρθει μια ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ για τον Πασχαλάκη, πως να τον κρατήσεις; Πέρσι, ο Ντόντσιτς που έκανε τα πάντα με τη Ρεαλ, είχε τη φιλοδοξία να πάει στο ΝΒΑ και πήγε. Υπάρχει πάντα, κάποιος μεγαλύτερος από σένα. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να δημιουργήσεις ένα περιβάλλον, που όλοι θα χαίρονται να συμμετέχουν σε αυτόν, να έχουν την επιλογή να έρχονται σε σένα. Δε λέω ότι είμαστε τίποτα γκουρού και έχουμε δημιουργήσει κάτι φοβερό και σαρώνουμε τους τίτλους. Μακάρι να μπορούσε να βρεθεί ο επόμενος Πρέλεβιτς για τον ΠΑΟΚ και να στηριχθεί και σαν ομάδα, να μπορούμε να τον στηρίξουμε σε όλα τα επίπεδα. Είναι πολύ δύσκολο για τον οποιονδήποτε».

Διαβάστε ακόμη...