«Φαβορί η Ελλάδα και ο ΠΑΟΚ»

Από sdna.gr: Ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος την σεζόν 1988-89, Ίμρε Μπόντα, μιλάει αποκλειστικά στο SDNA για το ματς (12/10) της Ελλάδας με την Ουγγαρία στο ΟΑΚΑ και την κούρσα της φετινής Super League.
Πηγή: sdna.gr
«Φαβορί η Ελλάδα και ο ΠΑΟΚ»

Οι παλιές σειρές του ποδοσφαίρου ασφαλώς και θυμούνται πολύ καλά τον Ίμρε Μπόντα. Βλέπετε, ο Μαγυάρος επιθετικός δεν ήταν ένας...οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής που ήρθε για τον άρτο τον επιούσιο στη χώρα μας και έφυγε.

Την πρώτη του σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου, έγραψε στο κοντέρ 20 γκολ σε 28 παιχνίδια, επίδοση που του έδωσε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, βάζοντας μάλιστα από κάτω τον συμπατριώτη του και τότε μεγάλο άσο του Ολυμπιακού, Λάγιος Ντέταρι που είχε 5 τέρματα λιγότερα.

Συνολικά με την θεσσαλική ομάδα σημείωσε 30 γκολ σε 43 αγώνες, ενώ ο ΟΦΗ (24 συμμετοχές – 4 γκολ) αποτέλεσε τον δεύτερο και τελευταίο σταθμό της θητείας του στην Ελλάδα.

Ο παλαίμαχος Μαγυάρος φορ με αφορμή το παιχνίδι της Παρασκευής (12/10) Ελλάδα - Ουγγαρία στο πλαίσιο του Nations League, μίλησε στο SDNA και χαρακτηρίζει φαβορί για τη νίκη την ελληνική ομάδα στη «μάχη» του ΟΑΚΑ, ενώ σε ένα...άνοιγμα της κουβέντας που είχαμε μαζί του, χαρακτήρισε φαβορί τον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

«Μπορεί η Ουγγαρία να νίκησε στο παιχνίδι που έγινε στην Βουδαπέστη, ωστόσο θεωρώ πως στο ματς της Αθήνας η ελληνική ομάδα είναι το φαβορί. Διαθέτει δυνατή αμυντική γραμμή και πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές.

Αυτό βεβαίως δεν στερεί το δικαίωμα από την ουγγρική ομάδα να διεκδικήσει τις πιθανότητες που της αναλογούν για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Περιμένω να γίνει ένα κλειστό ματς που δεν θα έχει πολλά γκολ. Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Πολλά θα εξαρτηθούν από την τακτική και τον ρυθμό που θα δώσει στο παιχνίδι η ελληνική ομάδα» τόνισε αρχικά στο SDNA, ο Ίμρε Μπόντα, ο οποίος έχει στο ποδοσφαιρικό βιογραφικό του 8 συμμετοχές και 3 γκολ με την Εθνική Ουγγαρίας.

«Περίμενα καλύτερη την

ελληνική ομάδα στη Βουδαπέστη»

Ο άλλοτε «μπόμπερ» του Ολυμπιακού Βόλου αναφέρθηκε στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στη Βουδαπέστη.

«Για να είμαι ειλικρινής περίμενα περισσότερα πράγματα από την ελληνική ομάδα. Η Ουγγαρία της έβαλε δύσκολα και στο τέλος κατάφερε να πάρει τη νίκη. Ο χρόνος κυλάει υπέρ της ουγγρικής ομάδας που παρουσιάζεται ολοένα και καλύτερη».

Οι Έλληνες διεθνείς που ξεχωρίζουν

Ποιοι είναι όμως οι Έλληνες παίκτες που κάνουν «κλικ» στον Ίμρε Μπόντα και του αρέσουν περισσότερο;

«Υπάρχουν αρκετοί ποιοτικοί παίκτες. Προσωπικά πάντως κι αφού με ρωτάτε θα σας έλεγα πως ξεχωρίζω τους Χριστοδουλόπουλο, Μάνταλο, Μπακασέτα και Πέλκα».

«Φαβορί ο ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα»

Μπορεί ο Μαγυάρος άσος του παρελθόντος να έχει αποχωρήσει εδώ και πολλά χρόνια από την Ελλάδα, ωστόσο παρακολουθεί μέσω Ίντερνερ τα τεκταινόμενα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

«Ο ΠΑΟΚ παρουσιάζεται πολύ δυνατός την φετινή σεζόν και θεωρώ πως έχει το προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου, έπειτα και από τις τελευταίες νίκες που σημείωσε στα ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Σίγουρα πάντως το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο και τον τίτλο θα διεκδικήσουν εκτός από τον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ».

Οι σπουδαίοι αντίπαλοι

Στον επίλογο της κουβέντας μας, ο Ίμρε Μπόντα θυμήθηκε όλους τους μεγάλους Έλληνες ποδοσφαιριστές με τους οποίους υπήρξε αντίπαλος στα γήπεδα της χώρας μας.

«Έπαιξα κόντρα σε σπουδαίους παίκτες όπως ήταν ο Σαραβάκος, ο Αναστόπουλος και ο Μανωλάς. Πέρασα πολύ ωραία στην Ελλάδα και έκανε δυνατές φιλίες. Έρχομαι συχνά μαζί με την οικογένειά μου και περνάμε πολύ όμορφα».

Διαβάστε ακόμη...