Μακ: «Δεν πήραμε το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ για τους λόγους που όλοι γνωρίζουν...»

Από sdna.gr: Για την περσινή χρονιά που έζησε στον ΠΑΟΚ, το Κύπελλο και τα όσα διαδραματίστηκαν στο πρωτάθλημα μίλησε ο Ρόμπερτ Μακ. Παράλληλα, στάθηκε στην επιστροφή του στην Ζενίτ και στη νέα... ζωή της οικογένειάς του στην Ρωσία.Ο Σλοβάκος ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο ΠΑΟΚ δεν κατέκτησε το πρωτάθλημα για τους λόγους που όλοι γνωρίζουν, κάνοντας λόγο για μια... τρέλα που επέφερε περίεργα συναισθήματα.
Πηγή: sdna.gr
Μακ: «Δεν πήραμε το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ για τους λόγους που όλοι γνωρίζουν...»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε σε μέσο της Ρωσίας:

Από την προετοιμασία της Ζενίτ, έδειξες ότι ήθελες να παραμείνεις στην ομάδα. Είσαι έτοιμος για τη νέα πρόκληση;

«Ο Σεργέι Σέμακ (σ.σ. προπονητής της Ζενίτ) μου είπε ότι αν αποδείξω στην προετοιμασία ότι θέλω να μείνω στη Ζενίτ τότε θα με κρατήσει. Πάλεψα όσο καλύτερα μπορούσα και τελικά έπεισα τον προπονητή για την παραμονή μου. Προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου σε κάθε ματς που συμμετέχω. Θέλω να δίνω ασίστ ή να σκοράρω σε κάθε ματς. Ο Σέμακ μου δείχνει εμπιστοσύνη και είμαι πολύ χαρούμενος που αγωνίζομαι συχνά».

Στην Ελλάδα κέρδισες το πρώτο τρόπαιο της καριέρας σου. Ήταν αυτή η καλύτερη εμπειρία σου στον ΠΑΟΚ;

«Κερδίσαμε το Κύπελλο Ελλάδος και ήμασταν κοντά στο να πάρουμε και το πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν συνέβη για τους λόγους που όλοι ξέρουν πλέον. Επικράτησε... τρέλα στο πρωτάθλημα και ήταν πολύ περίεργο συναίσθημα. Στην Ελλάδα υπάρχουν καλές ομάδες, όπως ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ, αλλά το πρόβλημα είναι ότι το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι τόσο γνωστό όσο το ρωσικό. Στην Ρωσία εκμεταλλεύτηκαν απόλυτα το Παγκόσμιο Κύπελλο, έφτιαξαν ωραία γήπεδα και οι φίλαθλοι απολαμβάνουν τα ματς. Η ποιότητα του ποδοσφαίρου είναι ανώτερη από του ελληνικού πρωταθλήματος».

Πως θα περιέγραφες τους Έλληνες οπαδούς;

«Γνωρίζεται ότι ο ΠΑΟΚ έχει... τρελούς οπαδούς. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Τούμπας είναι φανταστική. Οι Έλληνες οπαδοί είναι πιο συναισθηματικοί. Από την άλλη, εκπλαγήκαμε με τους οπαδούς της Ζενίτ που παρά την τιμωρία της ομάδας, βρέθηκαν σε βάρκες έξω από το γήπεδο για να μας υποστηρίξουν. Ήταν μια όμορφη στιγμή».

Είπες ότι το ρωσικό πρωτάθλημα είναι πιο δυνατό από το ελληνικό. Πως κατάφερε ο ΠΑΟΚ να αποκλείσει την Σπαρτάκ;

«Η Σπαρτάκ υποτίμησε τον ΠΑΟΚ. Προηγήθηκαν με 2-0 στην Θεσσαλονίκη και σταμάτησαν να παίζουν, έτσι δέχθηκαν τρία γκολ. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλύτερα από την Σπαρτάκ και στα δύο ματς και δίκαια προκρίθηκε στην επόμενη φάση».

Μετακόμισες με την οικογένεια σου στην Αγία Πετρούπολη;

«Η ζωή στην Ελλάδα είναι όμορφη. Το κλίμα, η θάλασσα, όλα, αλλά εγώ ήθελα να αγωνιστώ στη Ζενίτ, μια από τις πιο δυνατές ομάδες στην Ευρώπη. Όταν γυρίσαμε στην Αγία Πετρούπολη δεν το σκεφτήκαμε και πολύ. Μας αρέσει εδώ και μένουμε στο ίδιο σπίτι που είχαμε και στην πρώτη μου θητεία στη Ζενίτ».

Οι γιοι σου θα ακολουθήσουν τα βήματα σου;

«Θα δούμε. Όταν ο μεγαλύτερος γίνει έξι χρονών, θα αποφασίσουμε. Στο μεταξύ, δεν παίζουν τόσο συχνά ποδόσφαιρο και οι δύο πάνε ακόμη στο νηπιαγωγείο».

Διαβάστε ακόμη...