ΠΑΟΚ, UEFA, Παρασκήνιο και ο δαιμόνιος Πόντιος

Από toumbalibre1926.blogspot.gr: Εδώ και αρκετό καιρό, το ανέφερα ουκ ολίγες φορές στα άρθρα μου κι άλλες τόσες στην ραδιοφωνική εκπομπή ΤΟΥΜΠΑ Libre, ότι αυτή την στιγμή, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο επίσημος οργανισμός του ΠΑΟΚ και η οικογένεια Σαββίδη, δέχεται απίστευτο παρασκηνιακό πόλεμο από τα κέντρα εξουσίας την Αθήνας.
Πηγή: toumbalibre1926.blogspot.gr
ΠΑΟΚ, UEFA, Παρασκήνιο και ο δαιμόνιος Πόντιος

Οι φανερές επιθέσεις που πραγματοποιούνται, είναι στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου κάθε Κυριακή, εκτός εάν υπάρχει ξένος διαιτητής ή παρουσία παρατηρητή της ΟΥΕΦΑ. Αυτό είναι κάτι που γνωρίζουμε.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι ο τρόπος αντίδρασης του ΠΑΟΚ. Πολλοί είμαστε αγανακτισμένοι γιατί επικρατεί σιγή στα social media ή στα ΜΜΕ της χώρας. Γιατί όμως να νιώθουμε έτσι; Τι πρέπει να κάνουμε; Ν' αρχίσουμε πάλι την εσωστρέφεια, τις ανακοινώσεις και τα ντου από παντού; Να επιστρέψουμε δηλαδή, σε τακτικές δηλαδή που δεν απέδωσαν ποτέ! Αυτό που έχει επιλέξει η οικογένεια Σαββίδη είναι χαμηλό προφίλ στα ΜΜΕ και στα Social Media ώστε ν' αντέξουμε όσες περισσότερες επιθέσεις μπορούν και παράλληλα να μεταφέρουν όλο το story στην UEFA.

Την τακτική την βρίσκω ευφυέστατη, αντάξια της φήμης του Ιβάν. Κατάλαβε ότι συμμαχίες δεν μπορούν να υπάρχουν, πόσο μάλλον φιλίες. Την πάτησε από τον Αλαφούζο και το ένιωσε με τον Μελισσανίδη. Κατάλαβε ότι πολεμώντας το κατεστημένο με τα όπλα τους, θα γίνει αυτό που πολεμάει. Κατάλαβε ότι ακόμη και η κάθαρση της ΕΠΟ μέσο του προέδρου που στήριξε, δεν μπορεί να έρθει, καθώς τον μολύνει το ίδιο το σύστημα. Αυτές είναι μερικές οι παραδοχές του.
Μ' αυτά τα δεδομένα αποφάσισε ότι πρέπει απλά ν' αλλάξει γήπεδο.

Δεν μπορεί να παίζει μόνιμα εντός έδρας. Άρχισε τις επαφές με την UEFA. Άνοιξε όσο περισσότερο γίνεται τις δημόσιες σχέσεις του κλαμπ με την ομοσπονδία. Έβαλε τον Γκαγκάτση και τον Μίχελ να κάνει καθημερινές επαφές μαζί τους και κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα να έχουμε ξένους διαιτητές στα ντέρμπι μας, να εκθέσει ανεπανόρθωτα τον υπουργό στο θέμα του VAR, να κατεβάσει επιτροπή παρατηρητών στην Τουμπά στον αγώνα με την ΑΕΚ και τέλος να έρθει η UEFA στην Αθήνα και να συγκαλέσει σύσκεψη. Όλα αυτά είναι μικρές νίκες.

Οι από κάτω ελέγχουν το 90% των ΜΜΕ, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει καλές σχέσεις με 2-3-4 πρακτορεία. Ακόμη και στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν πολλοί που δημιουργούν κακό κλίμα για τον ΠΑΟΚ και δεν μιλάω μόνο για Αρειανούς ή Γηραιούς. Το θέμα είναι πως ο Σαββίδης ήδη κουβαλάει μια βαριά τιμωρία για την μπούκα του. Προσπαθεί ν' αντέξει τον πόλεμο και ταυτόχρονα να δυναμώνει μέσα από την διαδικασία. Δυστυχώς δεν είμαστε έτοιμοι για γροθιά στον μαχαίρι.

Η τακτική δείχνει ν' αποδίδει. Η στρατηγική είναι αυτή που θα μας δώσει μεγαλύτερες νίκες. Η υπομονή και η επιμονή θα μας δώσει την τελική νίκη ενάντια στο κατεστημένο. Θωμάδες θα υπάρχουν πάντα. Πρόβατα δεν πρέπει να υπάρχουν!

Ο Ολυμπιακός απέδειξε στην περσινή σεζόν ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί τον 50-50 στην διαιτησία! Απέδειξε όμως ότι έχει ακόμη την ικανότητα της διαπλοκής. Έχει τον κυρ Σάββα που γνώριζε ακριβώς τι πρέπει να κάνει όταν ένα ρολό χαρτί χάιδεψε το μάγουλο του λούλη προπονητή του. Η δικαιοσύνη όμως δεν είναι τυφλή και το κάρμα έκανε την δουλειά του φέτος. Όλα εδώ πληρώνονται!

Υπομονή και πίστη στην ομάδα και στον δαιμόνιο Ιβάν. Ο πόντιος έχει κάνει πλήρη ανάγνωση του εχθρού και της κατάστασης. Γνωρίζει πια τι πρέπει να κάνει και τι όχι. Δεν έχει μάθει να χάνει ανορθόδοξα. Έκανε ομάδα με μέταλλο και τα υπόλοιπα να τα αναλαμβάνει προσωπικά.
Τα καλύτερα έρχονται!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...