«Επιτακτική ανάγκη το VAR στην Ελλάδα»

Από arenafm.gr: Ο προπονητής Γιώτης Σταματόπουλος, που μένει μόνιμα στην Γερμανία, μίλησε στον ARENA FM 89.4 για την χρήση του VAR στην χώρα και την ανάγκη να τοποθετηθεί το συγκεκριμένο σύστημα και στην Ελλάδα, όσο το δυνατόν συντομότερα.
Πηγή: arenafm.gr
«Επιτακτική ανάγκη το VAR στην Ελλάδα»

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το VAR: «Υπάρχει κριτική, αλλά εγώ νομίζω πως είναι κάτι που κάνει το ποδόσφαιρο πιο δίκαιο. Χρειάζεται λίγος χρόνος ακόμη για να λειτουργήσει καλύτερα και να το συνηθίσει ο κόσμος. Νομίζω όμως γενικά πως είναι κάτι πολύ καλό και δίκαιο. Το είδαμε αυτό στην Μπουντεσλίγκα φέτος, είχε κάποιες δυσκολίες στην αρχή αλλά τώρα είναι μια χαρά. Στο Μουντιάλ είδε όλος ο κόσμος πως πολλές φάσεις κρίνονται πολύ πιο δίκαια με την βοήθεια του VAR».

Για τον τρόπο λειτουργίας του VAR στην Γερμανία: «Έχουν στην διάθεσή τους μέχρι και 21 οπτικές γωνίες σε κάθε κάμερα οι άνθρωποι που είναι στο booth. Το κέντρο λειτουργίας του συστήματος είναι στην Κολωνία, όπου με πολλές οπτικές γωνίες που υπάρχουν στο γήπεδο, επεμβαίνουν οι άνθρωποι όταν χρειάζεται για να διευκολύνουν το έργο των διαιτητών. Υπάρχει εντολή από την ομοσπονδία της Γερμανίας, να επεμβαίνουν μόνο σε τέσσερις περιπτώσεις. Μια είναι το πέναλτι, μια το οφσάιντ, μια η αποβολή και μια το γκολ.

Ο VAR μιλάει στον διαιτητή, και του αφήνει και το περιθώριο να πάει και να δει στην μικρή τηλεόραση που υπάρχει εκτός αγωνιστικού χώρου για να πάρει απόφαση. Υπάρχει και η πιθανότητα να πει ο VAR ότι δεν χρειάζεται να παει, όμως, επίσης μπορεί να παροτρύνει τον διαιτητή να πάει να το δει και να λάβει απόφαση».

Διαβάστε ακόμη...