Υμνοι Σαργκάνη για Πασχαλάκη!

Από inpaok.com:Κάθε κλήση στην Εθνική ομάδα, μοιάζει με τη γέννηση ενός παιδιού. Προσφέρει ξεχωριστή χαρά σε έναν ποδοσφαιριστή, πόσω μάλλον όταν επρόκειτο για την παρθενική. Όπως συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη.
Πηγή: inpaok.com
Υμνοι Σαργκάνη για Πασχαλάκη!

Μπορεί ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μίχαελ Σκίμπε να...ταλαιπώρησε και να έπαιξε ολίγον τι παραπάνω με την υπομονή του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, ωστόσο έστω κι αργά, έστειλε το «γαλανόλευκο» προσκλητήριο να πέσει στο γραμματοκιβώτιο του.

Ο 29χρονος πορτιέρε του «Δικεφάλου του Βορρά» συμπεριλήφθηκε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, εν όψει των αγώνων με Ουγγαρία και Φινλανδία για το Nations League.

Η FORZA απευθύνθηκε στον Νίκο Σαργκάνη, έναν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες που έχουν περάσει από τα ελληνικά γήπεδα, προκειμένου να πάρει το προσωπικό του report, τόσο για τον Πασχαλάκη, όσο και για άλλους πρωτοκλασάτους Έλληνες τερματοφύλακες.

«Η πορεία του Πασχαλάκη με τον ΠΑΟΚ είναι εκπληκτική. Είναι σπουδαίου επίτευγμα για έναν παίκτη να πάει από μία...μικρή ομάδα στον ΠΑΟΚ και να καθιερωθεί κάτω από τα δοκάρια.

Αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο να συμβεί. Όταν ένας τερματοφύλακας αισθάνεται έτοιμος το δείχνει στις προπονήσεις και κερδίζει την εμπιστοσύνη του προπονητή του, όπως έκανε ο Πασχαλάκης στον ΠΑΟΚ. Οι εμφανίσεις του είναι εξαιρετικές και δικαίως μονιμοποιήθηκε κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ και κλήθηκε στην Εθνική ομάδα» τόνισε αρχικά το «Φάντομ», όπως είναι το προσωνύμιο που ακολουθεί τον Νίκο Σαργκάνη, από την εποχή που κυκλοφορούσε με τα γάντια στα γήπεδα.

«ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΑΠΛΟΣ»

«Συμβουλευτικά θα του έλεγα να γίνει όσο πιο μπορεί απλός στις επεμβάσεις του και να δίνει λύσεις όπως κάνει μέχρι τώρα. Δείχνει πολύ καλά στοιχεία, είναι γυμνασμένος, βγάζει ενθουσιασμό, ωστόσο χρειάζεται μια καλύτερη διαχείριση για να μιλάμε για έναν απόλυτα ολοκληρωμένο τερματοφύλακα» είναι η συμβουλή που δίνει μέσω της FORZA o παλαίμαχος τερματοφύλακας στον διεθνή παίκτη του ΠΑΟΚ.

«Μπορεί να παίξει και εκτός συνόρων»

Διαθέτει ή όχι ο Αλέξανδρος Πασχάκης το «πακέτο» προκειμένου να παίξει μελλοντικά σε σύλλογο του εξωτερικού; Η απάντηση του Σαργκάνη είναι καταφατική, σχετικά με το κατά πόσον ο πορτιέρε του ΠΑΟΚ θα μπορούσε να κάνει καριέρα εκτός συνόρων. «Γιατί να μην μπορεί; Εγώ βλέπω έναν πολύ καλό τερματοφύλακα που έχει όλες τις ικανότητες να παίξει και σε σύλλογο του εξωτερικού, όπως κάνουν άλλοι Έλληνες τερματοφύλακες από τους οποίους δεν έχει να ζηλέψει τίποτα. Θα πρέπει να ξέρει όμως πως στο εξωτερικό, οι ομάδες είναι πολύ αυστηρές με τους τερματοφύλακες και δεν συγχωρούν εύκολα τα όποια λάθη».

Εκτός από το report για τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, ζητήσαμε από τον Νίκο Σαργκάνη την έκθεσή του και για άλλους δύο πρωτοκλασάτους τερματοφύλακες, εκ των οποίων ο ένας παίζει στην Εθνική ομάδα (Μπάρκας) και ο άλλος (Βλαχοδήμος) κάνει καριέρα στην Μπενφίκα. «Ο Μπάρκας είναι ένας αξιόλογος τερματοφύλακας. Έχει το σωματότυπο του Πασχαλάκη, ωστόσο είναι πιο απλός στις κινήσεις και στις επεμβάσεις του συγκριτικά με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Είναι καλός με τα πόδια, στις ψηλές μπάλες και σταθερός στις επεμβάσεις» ανέφερε το «Φάντομ» για τον πορτιέρε της ΑΕΚ.

Διαβάστε ακόμη...