"Δεν είμαστε ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο..."

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για την εικόνα της ομάδας του στο ξεκίνημα της σεζόν, την επιστροφή του Γκος και την κατάσταση του Χάτσερ
Πηγή: paok24.com
"Δεν είμαστε ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο..."

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα χθες στην Ιταλία από τη Βενέτσια και πλέον στρέφει την προσοχή του, στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, μίλησε για όσα είδε χθες στο παιχνίδι με την Βενέτσια, τα λάθη της ομάδας του, τον Γκος, αλλά και τον Χάτσερ, που "ανεβάζει" ρυθμούς...

Αναλυτικά όσα είπε:

Για όσα είδε χθες: "Ήταν η πρώτη αγωνιστική και οι δύο ομάδες ήταν νευρικές. Δεν έγινε καλό παιχνίδι σε γενικές γραμμές. Έγιναν αρκετά λάθη και δεν υπήρχε ρυθμός στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα. Νομίζω ότι αυτός που έκανε τα λιγότερα λάθη και είχε καλύτερες αποφάσεις, ήταν αυτός που κέρδισε, η Βενέτσια δηλαδή. Εμείς κάναμε πάρα πολλά λάθη, που ειδικά στο πρώτο ημίχρονο τους έδωσαν πόντους στον αιφνιδιασμό, κυρίως από δευτερεύων επιλογές με σουτ 3 πόντων, που ήταν ουσιαστικά η διαφορά του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, περιορίσαμε λίγο τα λάθη που ουσιαστικά, έδιναν εύκολα καλάθια. Για να κερδίσεις όμως, πρέπει να σκοράρεις. Και δεν δημιουργήσαμε στο επίπεδο που έπρεπε και όταν δημιουργήσαμε, δεν ήμασταν εύστοχοι σε κάποια σουτ, που θα μπορούσαν να μας βάλουν στο παιχνίδι".

Για το αν έμεινε ευχαριστημένος από την άμυνα: "Στο πρώτο ημίχρονο που δεχθήκαμε 46 πόντους, οι περισσότεροι ήταν στο ανοικτό γήπεδο. Ήταν ο βασικός μας στόχος. Είναι μία ομάδα που έχει ποιότητα μεγάλη σε ατομικά χαρακτηριστικά και όταν βρίσκει χώρο για να τρέξει, μπορεί να δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα. Εμείς επειδή κάναμε πολλά λάθη στην επίθεση μας, δεχθήκαμε 46 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, όχι λόγω της ατομικής μας άμυνας. Στο 5 εναντίον 5 η άμυνα μας ήταν σε καλό επίπεδο. Στο δεύτερο ημίχρονο, αποφύγαμε το εύκολο καλάθι στα πρώτα 5-8 δεύτερα. Θεωρώ ότι δεν είχαμε καθαρό μυαλό και επιλογές. Η ομάδα δεν είναι αυτή τη στιγμή σε φάση να δημιουργήσει μέσα από την ομαδική προσπάθεια κάτι, για να βρει το σουτ που θέλει. Ειδικά σε αυτό το επίπεδο και κόντρα σε μία ομάδα όπως η Βενέτσια αυτό φάνηκε παραπάνω από ότι θα μπορούσε κάποιος να πει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σας είπα και προχθές ότι οφείλεται αυτό κυρίως στο προσωπικότητα μας. Είπα το επίπεδο μας δεν είναι αυτή τη στιγμή αυτό που θέλουμε, αλλά για αυτό είμαστε εδώ, για να το διορθώσουμε".

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ: "Διαφορετικό παιχνίδι, για το ελληνικό πρωτάθλημα και ο αντίπαλος και πάλι θα είναι ποιοτικός. Πρέπει να δούμε τα λάθη που κάναμε χθες και από αύριο να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι του Σαββάτου και να είμαστε καλύτεροι".

Για τον Γκος: "Το θέμα είναι να δούμε σε τι κατάσταση, από πλευράς ετοιμότητας θα είναι. Μπορεί να βγάλει την προπόνηση, αλλά είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Θα δούμε και την Παρασκευή και θα αποφασίσουμε σε συνεργασία με το ιατρικό επιτελείο, αν θα έρθει στην Αθήνα, αν θα παίξει... Θέλουμε να είναι στο 100%, δεν θέλουμε να ρισκάρουμε και θα δούμε τις επόμενες ημέρες".

Για τον Χάτσερ: "Ο Χάτσερ ήταν πάρα πολύ καλός στα φιλικά παιχνίδια μας. Ήταν ο βασικός δημιουργός και σκόρερ της ομάδας στα περισσότερα φιλικά. Κάποιοι παίκτες έρχονται πάρα πολύ φορτωμένοι στην προετοιμασία λόγω πολλών καταστάσεων κι αυτή τη στιγμή δεν παίζει σίγουρα στο επίπεδο που περιμέναμε όλοι μας. Του έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη γιατί είναι πολύ συνειδητοποιημένος παίκτης, απόλυτος επαγγελματίας και πιστεύω ότι μαζί με την ομάδα, θα βρει τον ρυθμό του".

Διαβάστε ακόμη...