Η... πολυφωνία του ΠΑΟΚ

Το πρώτο -δύσκολο- κομμάτι της σεζόν ολοκληρώθηκε για τον ΠΑΟΚ, με τον Δικέφαλο να βγάζει ένα «καυτό» πρόγραμμα με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες, όντας στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, αλλά και σε θέση ισχύος, όσον αφορά την πρόκριση στην φάση των «32» του Europa League.
Πηγή: paok24.com
Η... πολυφωνία του ΠΑΟΚ


Από τους 15 αγώνες που έχει δώσει μέχρι τώρα μέσα στη σεζόν ο ΠΑΟΚ, προκύπτει πολυφωνία από του παίκτες του Δικεφάλου, τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να έχει δημιουργήσει ένα σύνολο συμπαγές, που τα δίνει… όλα στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να πετύχει τον στόχο του.

Το… βαρύ πυροβολικό

Η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου είναι το γκολ και σε αυτή την κατηγορία ξεχωρίζει ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, που για ακόμη μια χρονιά αποτελεί το βαρύ πυροβολικό του ΠΑΟΚ, αφού ήδη έχει φτάσει τα οκτώ γκολ στη σεζόν και θέτει εκ νέου τον πήχη ψηλά όσον αφορά το σκοράρισμα, θέλοντας να ξεπεράσει την περσινή του επίδοση.

Τον Πρίγιοβιτς, συνεπικουρούν στο σκοράρισμα ο Δημήτρης Πέλκας και ο Λέο Ζαμπά με τρία γκολ αντίστοιχα και ο Ομάρ Ελ Καντουρί με δύο, ενώ από ένα έχουν οι: Βαρέλα, Κάνιας, Μπίσεσβαρ, Μαουρίσιο, Μάτος, Ουάρντα και Λημνιός, δείγμα του πλουραρισμού στον ΠΑΟΚ.

Ο… πασέρ Βιεϊρίνια

Όλο το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στηρίζεται στο passing game των παικτών του και στην διατήρηση της κατοχής, με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια να εξελίσσεται στον άνθρωπο, που όλα περνούν από τα πόδια του, δεδομένου ότι μέχρι τώρα μετράει 85 εύστοχες μεταβιβάσεις, όντας πρώτος στην σχετική κατηγορία.

Συμπαραστάτης του Βιεϊρίνια στο passing game, είναι ο Ζοζέ Μαουρίσιο, που μέχρι τώρα μετράει 59 εύστοχες μεταβιβάσεις, με το… αουτσάιντερ Εβγέν Σάκχοφ, να ακολουθεί με 32 και τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ με 29.

Πρώτοι «κλέφτες»

Το δίδυμο Βιεϊρίνια-Μαουρίσιο κάνει σπουδαία δουλειά και στην επανάκτηση της κατοχής για τον ΠΑΟΚ, με τον αρχηγό του Δικεφάλου, να μετράει 31 κλεψίματα και τον Βραζιλιάνο μέσο, να τον ακολουθεί με 25.

Από την συγκεκριμένη κατηγορία, ωστόσο, δεν θα μπορούσαν να λείπουν ο Φερνάντο Βαρέλα και ο Χοσέ Κρέσπο, που μετρούν 24 και 21 κλεψίματα αντίστοιχα, ενώ εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ο Ομάρ Ελ Καντουρί, παρότι μεσοεπιθετικός, μετράει στο ενεργητικό του 19!

Αυτοί που τραβούν το… κουπί

Για την δημιουργία μιας συμπαγούς ομάδας όπως ο ΠΑΟΚ, το απαραίτητο συστατικό είναι οι σταθερές, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να έχει βρει τους παίκτες από τους οποίους… ξεκινάει η ενδεκάδα του Δικεφάλου την φετινή σεζόν και ήδη αρκετοί ποδοσφαιριστές των «ασπρόμαυρων», έχουν σπάσει το… φράγμα των 1000 αγωνιστικών λεπτών.

Ο Χοσέ Κρέσπο, ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, προηγούνται στην σχετική κατηγορία, με τον Μαουρίσιο και Λέο Μάτος να ακολουθούν. Από κοντά πάντα και οι Βαρέλα, Πέλκας και φυσικά ο Βιεϊρίνια.

Διαβάστε ακόμη...