Η ώρα των ανανεώσεων

Από forza: Σε αντίθεση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, όταν και δεν υπήρχαν «εκκρεμότητες» σε επίπεδο συμβολαίων, φέτος η συγκεκριμένη λίστα είναι γεμάτη.
Πηγή: forza
Η ώρα των ανανεώσεων

Οι πρώτες εσωτερικές συζητήσεις αναμένεται να λάβουν χώρα την προσεχή εβδομάδα, καθώς η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των αγώνων των εθνικών ομάδων δίνει την δυνατότητα στους διοικούντες να προχωρήσουν στις επαφές με τους ποδοσφαιριστές και τους εκπροσώπους τους, για να γίνει η αρχική διερεύνηση των προθέσεων της κάθε πλευράς.

Το γεγονός πως οι περισσότεροι εκ των ποδοσφαιριστών που θα βρεθούν στη μια από τις δυο πλευρές των συζητήσεων αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια του βασικού κορμού είναι το πλέον σημαντικό δεδομένο. Στη λίστα βρίσκονται οι: Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, Χοσέ Κρέσπο, Εβγέν Σάκχοφ, Φερνάντο Βαρέλα, Χοσέ Κάνιας, Μάριος Σιαμπάνης, Παναγιώτης Γλύκος, Στέλιος Μαλεζάς, Νίκος Καρέλης και Αλίν Τόσκα. Η κάθε μια περίπτωση έχει και διαφορετικά χαρακτηριστικά αλλά και «ιδιαιτερότητες» που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην τελική έκβαση των συζητήσεων.

Η ΠΡΩΤΗ... ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ

Μέχρι πριν από σχεδόν ένα μήνα, όλα έδειχναν πως η υπόθεση του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ ίσως να ήταν από τις τελευταίες που θα απασχολούσε τους ασπρόμαυρους. Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα, και η αλήθεια είναι πως δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Ο Μπίσεσβαρ έχει αντιμετωπίσει δυνατό εσωτερικό ανταγωνισμό, και για μια ακόμα φορά κατάφερε να δείξει τα αγωνιστικά του προσόντα, γεγονός που έφερε και τις πρώτες διερευνητικές επαφές ανάμεσα στον 30χρονο και τους ιθύνοντες του ΠΑΟΚ. Σε αυτές, δεν συζητήθηκαν μόνο θέματα που αφορούν το οικονομικό σκέλος, αλλά και το αγωνιστικό, καθώς η πλευρά του Ολλανδού θέλει να γνωρίζει τον ρόλο που θα έχει στην ομάδα σε περίπτωση παραμονής του. Σε οικονομικό επίπεδο, το συμβόλαιο που είχε υπογράψει ο Μπίσεσβαρ το καλοκαίρι του 2016 ήταν μέσα στα πέντε πιο υψηλά, με τα δεδομένα να έχουν αλλάξει από τότε καθώς μια σειρά από παίκτες που αποκτήθηκαν τον τελευταίο 1,5 χρόνο διαφοροποίησαν τα δεδομένα, γεγονός πάντως που ισχύει και για όλους τους υπόλοιπους των οποίων τα συμβόλαια λήγουν. Τα νέα οικονομικά δεδομένα φέρνουν και αλλαγές στις απαιτήσεις των ποδοσφαιριστών, γεγονός που θα παίξει και αυτό ρόλο στην εξέλιξη όλων των ανοικτών υποθέσεων.

ΕΒΓΕΝ ΣΑΚΧΟΦ

Ο 27χρονος Ουκρανός μέσος μετρά 88 συμμετοχές με 16 τέρματα, ένα λιγότερο από όσα πέτυχε με την Ντνίπρο σε 127 αγώνες.

ΧΟΣΕ ΚΡΕΣΠΟ

Ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός μετράει 93 συμμετοχές, αριθμός ρεκόρ για εκείνον σε σχέση με ό,τι συνέβη στις προηγούμενες οκτώ ομάδες που αγωνίστηκε.

ΧΟΣΕ ΚΑΝΙΑΣ

Ο 31χρονος Ισπανός αμυντικός μέσος έφτασε τις 73 συμμετοχές στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, περισσότερες από όσες έχει κάνει με κάθε άλλη ομάδα.

ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Η ιδιαίτερη περίπτωση του Στέλιου Μαλεζά

Αν και έχει αγωνιστεί σε μόλις 16 από τις αναμετρήσεις, που έχει δώσει ο ΠΑΟΚ στην εποχή Λουτσέσκου, ο Στέλιος Μαλεζάς χαίρει της εκτίμησης του Ρουμάνου τεχνικού, που έχει μιλήσει αρκετές φορές δημοσίως για την συνεισφορά του 34χρονου κεντρικού αμυντικού εντός των αποδυτηρίων. Η φετινή είναι η 12η σεζόν στην οποία βρίσκεται εντός ΠΑΟΚ, και είναι δεδομένο πως δεν θα είναι η τελευταία. Ο Μαλεζάς αποτελεί ένα κεφάλαιο που θα αξιοποιηθεί από τους ασπρόμαυρους σε εξωαγωνιστικό πλαίσιο, κάτι που σημαίνει πως ο «Μάλε» θα παραμείνει κάτοικος Τούμπας, είτε ως ποδοσφαιριστής είτε σε άλλο ρόλο.

Τριάδα με κοινό παρονομαστή

Η «σύνδεση» που έχουν οι Φερνάντο Βαρέλα, Χοσέ Κέσπο και Χοσέ Κάνιας, που αφορά όχι μόνο την προσφορά τους αλλά και την ηλικία τους

Από τους ποδοσφαιριστές, που συζητούν την ανανέωση των συμβολαίων τους, οι τρεις αποτελούν σημαντικά «γρανάζια» της ασπρόμαυρης «μηχανής», και η κάθε περίπτωση χρίζει αξιολόγησης.

Ο Φερνάντο Βαρέλα αποτέλεσε μια από τις πλέον δαπανηρές μεταγραφές του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2016, με τον 30χρονο κεντρικός αμυντικό από το Πράσινο Ακρωτήρι να αποτελεί την «κολόνα» της οπισθοφυλακής του Δικεφάλου. Η αγωνιστική του προσφορά έχει σφραγιστεί μέσω της εδραίωσής του στο βασικό σχήμα αλλά και του τρόπου με τον οποίο έχει κινηθεί ο ΠΑΟΚ στο μεταγραφικό «παζάρι» το διάστημα που βρίσκεται στην Τούμπα.

Ο Χοσέ Κρέσπο αποτέλεσε μια επιλογή χαμηλού – οικονομικά – ρίσκου και έχει εξελιχθεί σε έναν ποδοσφαιριστή που κατά το κοινώς λεγόμενο όχι μόνο έχει «βγάλει» κάθε Ευρώ που ξοδεύτηκε για εκείνον, αλλά έχει καταφέρει να ανατρέψει τα όσα σχέδια επί χάρτου έχουν γίνει στη θέση στην οποία αγωνίζεται.

Στην ίδια κατηγορία βρίσκεται και ο Χοσέ Κάνιας, καθώς όπως στην περίπτωση του Κρέσπο, έτσι και στου 31χρονου αμυντικού μέσου, ο ΠΑΟΚ απέκτησε το καλοκαίρι ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στην θέση του και ο εσωτερικές ανταγωνισμός που δημιουργήθηκε, έφερε θετικά αποτελέσματα πρώτα από όλα για τον ίδιο του ΠΑΟΚ και τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική όμως ο κοινός παρονομαστής δεν είναι άλλος από την ηλικία και των τριών αλλά και την πρόθεσή των ποδοσφαιριστών να «κεφαλαιοποιήσουν» την μέχρι τώρα παρουσία τους, αναζητώντας πιθανότατα το προτελευταίο συμβόλαιο της καριέρα τους.

Το σίγουρο είναι πως και οι τρεις είναι θετικοί στην ιδέα της περαιτέρω παραμονής του στον ΠΑΟΚ και μάλιστα οι Βαρέλα και Κρέσπο έχουν προφορικά συμφωνήσει.

Οι δανεικοί και οι άλλοι

Μεταξύ άλλων, στη λίστα βρίσκονται και οι δυο ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν με την μορφή δανεισμού από τους ασπρόμαυρους.

Οι Νίκος Καρέλης και Αλίν Τόσκα ανήκουν στην Γκενκ και την Ρεάλ Μπέτις αντίστοιχα και το μέλλον τους στον ΠΑΟΚ θα συζητηθεί προς το τέλος της σεζόν, όταν και το δείγμα γραφής θα είναι τέτοιο που θα επιτρέπει τους ανθρώπους του Δικεφάλου να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι του 2016, σε αυτούς ανήκει και ο Εβγέν Σάκχοφ, ο οποίος έχει καταφέρει να προσφέρει πολλά ως μέλος του ροτέισον. Η αγωνιστική του προσφορά δεν είναι αμελητέα, αλλά ούτε και εκείνη που θα τον οδηγήσει εκ του ασφαλούς στην ανανέωση. Τέλος, ο Παναγιώτης Γλύκος αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν, ενώ υπάρχει και η περίπτωση του Μάριου Σιαμπάνη, που κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την έκβασή της.

Διαβάστε ακόμη...