Οι διαιτητές εκπαιδεύονται: η UEFA άρχισε τα σεμινάρια για το VAR

Από sdna.gr: Με δεδομένη την απόφασή της για την εφαρμογή του VAR στο Τσάμπιονς Λιγκ από την επόμενη σεζόν, η UEFA άρχισε την... εκπαίδευση των διαιτητών.
Πηγή: sdna.gr
Οι διαιτητές εκπαιδεύονται: η UEFA άρχισε τα σεμινάρια για το VAR

Στην έδρα της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ολλανδίας κάλεσε 24 διαιτητές η UEFA, εκμεταλλευόμενη την διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων για τους αγώνες του Nations League.

Θυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες η εκτελεστική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε την απόφαση για την χρήση του Video Assistant Referee στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωσή της από την προκριματική φάση της σεζόν 2019-20.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, είχε εκφράσει την άποψη ότι θα πρέπει οι διαιτητές να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν όσο το δυνατόν καλύτερα, ώστε να αποφευχθούν λάθη στην εφαρμογή του VAR.

To πρώτο σεμινάριο, λοιπόν, γίνεται επί ολλανδικού εδάφους κα παρόντες είναι 17 διαιτητές, θεωρούμενοι... αρχάριοι, και άλλοι επτά, οι οποίοι είναι περισσότερο έμπειροι, όπως ο Ισπανός Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε, ο οποίος σφύριξε την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Άγιαξ για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και ήταν επίσης τέταρτος στον περσινό τελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ.

Παρών είναι, επίσης, ο Ιταλός Νίκολα Ριτσόλι, από τις παλιές πια... καραβάνες της ευρωπαϊκής διαιτησίας.

Επί τέσσερις ημέρες, οι 24 διαιτητές θα ενημερωθούν σχετικά με το VAR με θεωρητικά, αλλά και πρακτικά μαθήματα, καθώς αναμένεται να καθίσουν και σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους με οθόνες για να παρακολουθήσουν αμφισβητούμενες φάσεις.

Επικεφαλής των σεμιναρίων είναι ο παλαίμαχος Ιταλός διαιτητής Ρομπέρτο Ροσέτι, ο οποίος είχε αναλάβει και την εκπαίδευση των νεότερων συναδέλφων του για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...