Ψάχνει να βρει τον δρόμο του

Από paokfc.gr: Λίγο πριν ο Δικέφαλος φιλοξενήσει τον Απόλλωνα Σμύρνης στο γήπεδο της Τούμπας για την 6η αγωνιστική της Super League Σουρωτή, το paokfc.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την Ελαφρά Ταξιαρχία.
Πηγή: paokfc.gr
Ψάχνει να βρει τον δρόμο του

Στην πρώτη του σεζόν μετά την επιστροφή στα σαλόνια της Super League Σουρωτή, ο Απόλλων Σμύρνης κατάφερε έστω και δύσκολα να πετύχει τον στόχο του και να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία. Φέτος η... αποστολή του είναι η ίδια και μοιάζει ακόμα πιο δύσκολη μετά τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν.Ίδια παραμένει και η φιλοσοφία της οικογένειας Μονεμβασιώτη, η οποία για ένα ακόμα καλοκαίρι πραγματοποίησε ένα ολικό λίφτινγκ στην στελέχωση της ομάδας, ξεκινώντας από τη θέση του προπονητή.

Ο Γιώργος Παράσχος μετά την λήξη της περσινής σεζόν αποχώρησε από το τιμόνι της ομάδας. Ο εκλεκτός της διοίκησης ήταν ο Βαλεριέν Ίσμαελ, ο οποίος ανέλαβε τον σχεδιασμό και την προετοιμασία της Ελαφράς Ταξιαρχίας για την φετινή αγωνιστική περίοδο.Μετά τα πρώτα ανεπιτυχή αποτελέσματα και τις κακές εμφανίσεις, ο Γάλλος αποχώρησε και μάλιστα όχι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Διάδοχός του ήταν ο Ισπανός Αλμπέρτο Μοντεαγούδο, η θητεία του οποίου αποδείχθηκε βραχυπρόθεσμη, όπως και του προκατόχου του. Τέσσερις μέρες πριν η ομάδα αγωνιστεί κόντρα στον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας, ανακοινώθηκε η απόλυση του Ισπανού.Οι τύχες της ομάδας πέρασαν πλέον στα χέρια του Γιάννη Ματζουράκη.

Ο πολύπειρος τεχνικός έγινε ο γηραιότερος προπονητής που αναλαμβάνει ομάδα της Α Εθνικής και καλείται να αλλάξει μία δύσκολη κατάσταση. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρώτη του απόφαση ήταν να μεταβεί η ομάδα κατά την διάρκεια της διακοπής σε προπονητικό κέντρο για μίνι προετοιμασία, αφού βρίσκεται σε άσχημα επίπεδα φυσικής κατάστασης.Η ομάδα μπορεί να μην έχει συνοχή και χημεία αλλά το ρόστερ είναι γεμάτο και διαθέτει αρκετούς ποιοτικούς παίκτες. Τα ονόματα που ξεχωρίζουν είναι τρία.

Ο πρώτος είναι ο Τζάστιν Άιλερς, που ήρθε με ελεύθερη μεταγραφή από την Βέρντερ Βρέμης, έχοντας κάνει αξιοσημείωτη καριέρα στις μικρότερες κατηγορίες της Γερμανίας. Επόμενος ο Ματίας Ντεφεντερίκο, διεθνής Αργεντίνος, ποιοτικός που μπορεί να δώσει λύσεις. Τέλος ένας παλιός μας γνώριμος. Ο Σικαμπάλα επέστρεψε στην Ελλάδα και έγινε μέλος του Απόλλωνα Σμύρνης με τη μορφή δανεισμού από την Ζάμαλεκ.

Ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, με πολύ ταλέντο, που αν δεν είχε κακή εξωγηπεδική ζωή θα μπορούσε να κάνει μεγάλα πράγματα.Στην ομάδα βρίσκονται και παίκτες που γνωρίζουν άριστα το ελληνικό πρωτάθλημα, όπως οι Μάντζιος, Κύργιας, Κοντοές, Χουάντερσον, Ναδάλες, Ακόστα, Τριάδης και Στάθης, με πολλά παιχνίδια στη Super League.

Ο Απόλλων αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, χωρίς να έχει καταφέρει να πάρει βαθμό σε πέντε αγώνες κόντρα σε ΑΕΛ (0-1), ΠΑΣ Γιάννινα (1-2), Πανιώνιο (0-2) εντός έδρας και Λεβαδειακό (1-0) και Αστέρα Τρίπολης (2-0) εκτός.

Το βασικό ζητούμενο για τον Ματζουράκη είναι να δέσει την ομάδα, να βελτιώσει την φυσική της κατάσταση και να αρχίσει να μαζεύει βαθμούς, πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη.

Διαβάστε ακόμη...