Η Τούμπα τον έζησε λίγο αλλά δεν θα τον ξεχάσει ποτέ

Από forza: Η προσφώνηση του πλήρους ονοματεπωνύμου του, είχε γίνει ήχος κλήσης κινητού. Η Τούμπα τον έζησε λίγο αλλά δεν θα τον ξεχάσει ποτέ.
Πηγή: forza
Η Τούμπα τον έζησε λίγο αλλά δεν θα τον ξεχάσει ποτέ

Πως γίνεται ένας ποδοσφαιριστής να έχει αγωνιστεί σε μόλις 28 αναμετρήσεις με την φανέλα του ΠΑΟΚ, να σηκώσει τόσες πολλές συζητήσεις και να «κουβαλάει» ένα κάρο ιστορίες; Η απάντηση είναι απλή. Και δίνεται σε μόλις πέντε λέξεις. Μαχμούντ Αμπντέλ Ραζέκ Φαντλάλα Σικαμπάλα.

Στο άκουσμα αυτού του ονοματεπώνυμου, ανοίγει ένας φάκελος με πολλές ιστορίες, για έναν ποδοσφαιριστή, που ασχολήθηκαν αρκετοί με το ταλέντο του, εκτός από εκείνον...

Ίσως αυτή να είναι και μια από τις πλέον εύστοχες ατάκες που έχουν ακουστεί για τον Αιγύπτιο, από τους ανθρώπους που τον έζησαν το διάστημα που βρισκόταν στον Δικέφαλο.

Το κουβάρι της ιστορίας του Σικαμπάλα άρχισε να ξετυλίγεται στα τέλη του 2004. Στον ΠΑΟΚ είχε προταθεί από έναν ατζέντη, που κατά σύμπτωση, ήταν «κοντοχωριανός» του Γιάννη Γούμενου, ο οποίος έδωσε εντολή στον Γιώργο Κωστίκο να πάει στην Αίγυπτο να τον δει!

Έτσι κι έγινε. Ο τότε τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, ταξίδεψε στο Κάιρο για να παρακολουθήσει δια ζώσης τον 18χρονο μεσοεπιθετικό. Η απόφαση για την απόκτησή του λαμβάνεται χωρίς πολλά – πολλά από την διοίκηση Γούμενου, με τον ΠΑΟΚ να κάνει διπλή κίνηση, καθώς απέκτησε και τον Αμρ Μέγκαχεντ. Η υπόθεση Σικαμπάλα «κολλάει» και φτάνει μέχρι την ΦΙΦΑ. Ο «Σίκα» μένει ουσιαστικά «εγκλωβισμένος» ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ζάμαλεκ, την ώρα που ο Μέγκαχεντ έχει ήδη ενσωματωθεί στον ΠΑΟΚ από τις αρχές του 2005.

Η «νίκη» του ΠΑΟΚ έρχεται τον Απρίλιο και πλέον ο ποδοσφαιριστής έχει δικαίωμα ενσωμάτωσης στον Δικέφαλο από τη πρώτη μέρα του Ιουλίου, με τη Ζάμαλεκ να εισπράττει μόλις 200.000 δολάρια. Ενας γάμος που αρχικά κρίθηκε παράνομος, νομιμοποιήθηκε, και ο Σικαμπάλα ξεκινά με το... αριστερό.

Ο ΠΑΟΚ τον περιμένει στην Θεσσαλονίκη στις 2 Ιουλίου 2005 και ο Σικαμπάλα φτάνει τρεις μέρες μετά. «Καλώς ήρθες και... 2.000 πρόστιμο». Δεν ήθελαν και πολύ οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ για να καταλάβουν πως έχουν στην διάθεσή τους όχι απλά ένα ακατέργαστο διαμάντι, αλλά ένα «ατίθασο άλογο».

Ένα παιδί που άφηνε την πατρίδα του για να αξιοποιήσει το μεγάλο του ταλέντο. Και το ταλέντο του το καταλάβαινες από τη μια προπόνηση. Ο Σικαμπάλα, κατά το κοινώς λεγόμενο, το είχε. Της... μιλούσε της μπάλας. Και τέτοιους ποδοσφαιριστές η Τούμπα τους γουστάρει, τους καψουρεύεται και βρίσκει τρόπο να τους αποθεώνει.

Το σύνθημα «μάθε στον Ριβάλντο λίγη μπάλα, Σικαμπάλα, Σικαμπάλα» αποτελεί τον ορισμό του τρόπου σκέψης του ΠΑΟΚτσή. Εβλεπε έναν νεαρό Αιγύπτιο βιρτουόζο και για να τον ανεβάσει του ζητούσε να... διδάξει ποδόσφαιρο στον κάτοχο της χρυσής μπάλας το 1999. Ο Σικαμπάλα έκανε ντεμπούτο τον Αύγουστο του 2005, με τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει την ήττα από την Ξάνθη με 1-0.

Διαβάστε ακόμη...