Υποσχόμενο ντεμπούτο!

Από paok24.com: 16 πόντοι με 7/9 δίποντα, 14 ριμπάουντ, τα μισά εξ αυτών επιθετικά. Αν μη τι άλλο, ο Γιανίκ Μορέιρα ξεκίνησε ιδανικά τη θητεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα, στη χθεσινή νίκη του ΠΑΟΚ εις βάρος του Ρεθύμνου...
Πηγή: paok24.com
Υποσχόμενο ντεμπούτο!

Στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, αναφέρεται χαρακτηριστικά: "Ο Γιανίκ Μορέιρα έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο στην Basket League αφού στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με το Ρέθυμνο Cretan Kings έφτασε στο "double-double" με 16 πόντους και 14 ριμπάουντ. Ο Αγκολέζος είναι ο πρώτος παίκτης του ΠΑΟΚ που φτάνει σε "double-double" με τουλάχιστον 16 πόντους και 14 ριμπάουντ από τις 21 Ιανουαρίου 2017. Τότε ο σημερινός αντίπαλος του Κιθ Κλάντον είχε ακριβώς τις ίδιες επιδόσεις στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Δόξα Λευκάδας (84-67).

Ο ΠΑΟΚ είχε παίκτη που έφτασε σε "double-double" και στην περσινή πρεμιέρα του Πρωταθλήματος. Ήταν ο Όουεν Κλάσεν με 17 πόντους και 12 ριμπάουντ απέναντι στον Προμηθέα.

Η τελευταία καλύτερη επίδοση των 14 ριμπάουντ από παίκτη του ΠΑΟΚ, ήταν εκείνη των 15 που είχε ο Λάκι Τζόουνς στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κύμη στις 15 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, τα επτά επιθετικά ριμπάουντ του Αγκολέζου, πέραν του ότι ήταν η καλύτερη επίδοση της 1ης μέρας της 1η αγωνιστικής του Πρωταθλήματος, αποτελούν και ισοφάριση της κορυφαίας επίδοσης μεταξύ των παικτών του ΠΑΟΚ της τελευταίας 2ετίας. Επτά επιθετικά ριμπάουντ είχε και ο Ουσμάν Κρουμπάλι στο εντός έδρας ματς με τον Κολοσσό H Hotels της περσινής σεζόν.

*Στην πρώτη 30άδα των παικτών του ΠΑΟΚ με τα περισσότερα παιχνίδια στην Betshop Basket League μπήκε ο Αντώνης Κόνιαρης. Έφτασε τα 65 με τα οποία ξεπέρασε τον Δημήτρη Βεργίνη και τον Ρίκι Περάλ ενώ έφτασε τον Κώστα Χαραλαμπίδη και τον Γιώργο Λημνιάτη.

*Ο 8ος ξένος πασέρ στην ιστορία του ΠΑΟΚ είναι πλέον ο Ουίλ Χάτσερ. Με τις τρεις ασίστ που είχε χθες, έφτασε τις 53 και ξεπέρασε κατά μία τον Μπιλ Έντουαρντς.

*Ο Θοδωρής Ζάρας έφτασε τα 250 και ο Λίνος Χρυσικόπουλος τα 150 παιχνίδια στην κατηγορία.

*Το 33,3% που είχε χθες ο ΠΑΟΚ από τη γραμμή του φάουλ (3/9) συνιστά αρνητική ρεκόρ 3ετίας. Η προηγούμενη χειρότερη επίδοση του ήταν στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος 2015-16 κόντρα στην ΑΕΚ όταν είχε 2/7.

Διαβάστε ακόμη...