Αιχμές Κόντε για τον ΠΑΟΚ!

Από inpaok.com: Για το καλοκαιρινό ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ αλλά και άλλων ελληνικών ομάδων για να τον αποκτήσουν, μίλησε ο Πέντρο Κόντε, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για την περίπτωση του Δικεφάλου. Ο 30χρονος Ισπανός επιθετικός αγωνίζεται πλέον με τη φανέλα της Bani Yas στο πρωτάθλημα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Πηγή: inpaok.com
Αιχμές Κόντε για τον ΠΑΟΚ!

Αναλυτικά, ο πρώην παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα είπε:

Είχες μεγάλη επιθυμία να αποχωρήσεις από τον ΠΑΣ Γιάννινα;

«Όχι ακριβώς έτσι. Δεν ήταν τόσο μεγάλη η επιθυμία. Δεν ήθελα να φύγω από τον ΠΑΣ, γιατί έγινε... σπίτι μου και τώρα μου λείπει η ομάδα και η πόλη. Έτσι είναι όμως η ζωή ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Ήθελα να κάνω άλμα στην καριέρα μου και αναγκάστηκα να φύγω από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Όλοι οι άνθρωποι στην προηγούμενη ομάδα μου, ο πρόεδρος, οι προπονητές και οι συμπαίκτες μου, είναι οικογένειά μου».

Γιατί θεωρείς ότι χρειάστηκε να περάσει τόσος καιρός για να πάρεις μεταγραφή, ενώ υπήρξαν ομάδα που σε διεκδίκησαν;

«Γιατί δεν ήρθε μια σοβαρή και σωστή πρόταση. Όλο για προτάσεις άκουγα, αλλά ποτέ δεν είδα μια στο... τραπέζι».

Μπορείς να μου μιλήσεις αναλυτικά για τις ομάδες που γράφτηκε ότι έκαναν πρόταση στον ΠΑΣ; Δηλαδή Ερυθρός Αστέρας, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός...

«Φυσικά και μπορώ, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Είναι αλήθεια ότι με κάλεσαν από αρκετές ομάδες, αλλά επίσημη πρόταση έκανε μόνο ο Ερυθρός Αστέρας. Θέλω να πω ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα στην οποία ήθελα να αγωνιστώ. Όταν όμως απέστειλαν το συμβόλαιο, υπήρχαν επάνω διαφορετικά πράγματα από αυτά που διαπραγματεύτηκα. Για παράδειγμα, το συμβόλαιο δεν δηλώθηκε στη FIFA, το ποσό που διαπραγματευτήκαμε ήταν σε τοπικό νόμισμα και όχι σε ευρώ, όπως είχαμε πει. Όλα στα συμβόλαια πρέπει να περνούν από τη FIFA, πρέπει να κατατίθενται στη FIFA, όμως ο Ερυθρός Αστέρας δεν είπε τίποτα γι' αυτό. Το συμβόλαιο ήταν γραμμένο στα σέρβικα και όχι στα αγγλικά. Για αυτούς τους λόγους και όχι για τα χρήματα δεν φτάσαμε σε συμφωνία.

Η πρόταση της ΑΕΚ ήρθε τον Μάιο. Εκείνο τον καιρό η ΑΕΚ δεν μπορούσε να πληρώσει τη ρήτρα ενώ ο ΠΑΣ ήθελε όλο το ποσό (900.000 ευρώ). Οπότε ήταν δύσκολο να πάω στην ΑΕΚ. Αν ο ΠΑΣ δεχόταν λιγότερα χρήματα, τώρα θα έπαιζα στην ΑΕΚ. Δεν μου δόθηκε η δυνατότητα να ευχαριστήσω την ΑΕΚ, το κάνω τώρα. Την ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που έδειξε.

Όσο για τον ΠΑΟΚ, με πήραν τηλέφωνο και μου πρότειναν λίγα περισσότερα χρήματα από αυτά που έπαιρνα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτό για εμένα ήταν έλλειψη σεβασμού. Αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να πας σε μια ομάδα και να αποδείξεις πράγματα, αλλά επί δύο χρόνια έδειξα με τη δουλειά μου τι αξίζω. Είχα σχεδόν ίδιο αριθμό τερμάτων με τους επιθετικούς των μεγάλων ομάδων, με 90% λιγότερες ευκαιρίες.

Μου είπαν «ποιος είσαι εσύ;»

Αν ο ΠΑΟΚ ενδιαφερόταν πραγματικά για εμένα, θα μου το έδειχνε έμπρακτα. Όταν όμως τους μίλησα στο τηλέφωνο μου είπαν: «Ποιος είσαι εσύ;». Δεν θα πήγαινα σε μια ομάδα όπου δεν θα μου έδειχναν σεβασμό, είτε επρόκειτο για τη Ρεάλ Μαδρίτης είτε για τον ΠΑΟΚ. Πρώτα από όλα είμαστε άνθρωποι. Δεν ήταν κυρίως θέμα χρημάτων, αλλά έλλειψης σεβασμού. Ίσως να μίλησα με τον λάθος άνθρωπο στον ΠΑΟΚ, που δεν εκπροσώπησε σωστά την ομάδα. Θα μου φέρονταν διαφορετικά αν πραγματικά με ήθελαν. Σε μια διαπραγμάτευση, δεν είναι απαραίτητο να... κοροϊδέψεις τον άλλον. Επαναλαμβάνω, ότι ίσως να μίλησα με τον λάθος άνθρωπο.

Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που έδειξε για εμένα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, παρότι είχε οικονομικά προβλήματα. Προσπάθησαν να βρουν κάθε πιθανή λύση για να πάω στην ομάδα τους. Δεν μπορούσαν όμως να πληρώσουν για τη μεταγραφή, ενώ είχα ήδη την πρόταση από τα ΗΑΕ. Μακάρι να είχαν κυλήσει διαφορετικά τα πράγματα με τον Παναθηναϊκό, μου έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και τους ευχαριστώ πάρα πολύ γι' αυτό».

Τι σου έλεγε όλο το καλοκαίρι ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης;

«Δεν μου έλεγε τίποτα. Ήξερε ότι ήθελα να κάνω το βήμα παραπάνω και με βοήθησε όλο το καλοκαίρι. Θέλω από εδώ να του πω ευχαριστώ για αυτά τα δύο χρόνια και ελπίζω στο μέλλον να ξανασυνεργαστώ μαζί του».

Ποιες ομάδες σου έκαναν εντύπωση στην Ελλάδα αυτή τη διετία;

«Η Ελλάδα έχει τέσσερις μεγάλες ομάδες και κάθε μία από αυτές είναι σπουδαία».

Αν σου δινόταν η ευκαιρία να επιλέξεις, σε ποια ελληνική ομάδα θα υπέγραφες;

«Θα ήθελα να είχα πάει στην ΑΕΚ ή στον Παναθηναϊκό».

* Ο Πέδρο Κόντε έχει αγωνιστεί σε τέσσερα παιχνίδια με τη φανέλα της Bani Yas και έχει βάλει τέσσερα γκολ! Η ομάδα του έχει απολογισμό μία νίκη και τρεις ισοπαλίες και είναι στην 7η θέση της βαθμολογίας.

Διαβάστε ακόμη...