«Έχουμε πάρα πολλή δουλειά να κάνουμε»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου τόνισε πως ο ΠΑΟΚ έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης στη Συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανιώνιο για την Β΄Φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και την πρόκριση στα προημιτελικά.
Πηγή: paokbc.gr
«Έχουμε πάρα πολλή δουλειά να κάνουμε»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ στάθηκε στους τομείς των επιλογών και της συγκέντρωσης, ενώ σχετικά με το σημερινό παιχνίδι ανέφερε ότι η καλή εμφάνιση του ΠΑΟΚ από το 15΄και έπειτα για ένα μικρό χρονικό διάστημα ήταν αρκετή για να του δώσει τη νίκη.

Αναλυτικά:

«Πετύχαμε την πρώτη μας νίκη σε επίσημο παιχνίδι. Συγχαρητήρια στους παίκτες για την πρόκριση. Είχαμε απέναντι μας μια ομάδα η οποία έχει αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες, με ένα ελλιπές ρόστερ όσον αφορά τους ξένους παίκτες και με μικρή βοήθεια σε ποιότητα και ποσότητα από τους Έλληνες παίκτες. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για τον τρόπο που εμφανίστηκαν σήμερα στο παιχνίδι, τόσο όσον αφορά την τακτική τους προσέγγιση, όσο και το πνεύμα με το οποίο αντιμετώπισαν το παιχνίδι, καθώς είχαν ενέργεια, συγκέντρωση και πάθος.

Εμείς επικεντρωνόμαστε στο επόμενο παιχνίδι που έχουμε το Σάββατο στην έδρα μας κόντρα στο Ρέθυμνο για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Θέλουμε να ξεκινήσουμε με νίκη και στο πρωτάθλημα και έχουμε πάρα πολλή δουλειά να κάνουμε σε όλα τα επίπεδα για να παρουσιαστούμε με τον τρόπο που θέλουμε. Καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο που έχει ο Κρις Χουγκάζ και εύχομαι μια καλή χρονιά γενικότερα σε όλες τις ομάδες, με υγεία και επιτυχίες.

Για την αντίδραση της ομάδας στην άμυνα ζώνης που επέλεξε ο Πανιώνιος: «Στην πραγματικότητα κάναμε χθες την πρώτη μας προπόνηση χθες απέναντι σε άμυνα ζώνης. Τα προβλήματα δεν μας είχαν αφήσει να λειτουργήσουμε απέναντι σε τέτοια άμυνα. Δεν νομίζω ότι η σημερινή μας εικόνα είχε να κάνει με την αντίδραση μας στην άμυνα ζώνης του Πανιωνίου. Σίγουρα είχαμε κάποια δυσλειτουργία, είχαμε κάποια άστοχα ελεύθερα σουτ, αλλά σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι έχουμε να λύσουμε πολύ πιο σοβαρά αγωνιστικά ζητήματα από την αντιμετώπιση της ζώνης.

Για το κακό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ: «Το παιχνίδι κρατάει 40 λεπτά και μπορεί να ξεκινήσεις καλά ή άσχημα. Το σημαντικό για εμάς είναι να έχουμε σωστές και καλές αποφάσεις και εμεί σε εκείνο το σημείο δεν εκμεταλλευτήκαμε ό,τι πλεονεκτήματα δημιουργήσαμε στην επίθεσή μας. Κάποιες επιλογές δεν ήταν καλές και εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε. Το καλό ξεκίνημα ή τελείωμα συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Η καλή μας εμφάνιση από το 15΄και μετά για ένα μικρό χρονικό διάστημα κάλυψε αυτό το κενό».

Για τα προβλήματα που έχει να λύσει ο ΠΑΟΚ: «Η ομάδα δεν μπορεί ακόμα να λειτουργήσει με τον τρόπο που θέλει. Η ομαδική μας λειτουργία είναι ακόμα σε μέτριο επίπεδο σε σχέση με αυτό που εμείς φανταζόμαστε ότι μπορούμε να κάνουμε. Ταυτόχρονα, πρέπει να βοηθήσουμε μόνοι μας τους εαυτούς μας σε κάποια κομμάτια που αφορούν τη συγκέντρωσή μας. Σήμερα το μεγαλύτερο μας πρόβλημα ήταν οι επιλογές και δεν εννοώ ένα χαμένο σουτ, αλλά γενικότερα το πότε θα πασάρουμε, πώς θα κινηθούμε. Είχαμε σαφέστατο έλλειμα συγκέντρωσης το οποίο απαιτεί προσπάθεια για να το λύσουμε και να βελτιώσουμε την ομαδική μας λειτουργία. Τα προβλήματα είναι αρκετά, αλλά είμαστε εδώ για να τα λύσουμε και να παρουσιαστούμε καλύτεροι στην πορεία».

Για το αν η εικόνα της κερκίδας μπορεί να γίνει καλύτερη: «Έχω σκεφτεί πολλά πράγματα, αλλά δεν θα ήθελα να τα μοιραστώ δημόσια. Θεωρώ ότι η ομάδα σε μεγάλο βαθμό σχεδόν κάθε χρόνο ξεπερνάει τον εαυτό της. Δεν μιλάω μόνο για την περσινή χρονιά. Και τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα είχε το 5ο-6ο μπάτζετ και έχει ξαναβγεί 3η, χωρίς να αλλάζει η εικόνα στις κερκίδες. Οι άνθρωποι που είναι εδώ είναι πολύ πιο έμπειροι από εμένα και γνωρίζουν που οφείλεται το συγκεκριμένο ζήτημα. Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε από την πλευρά μας είναι προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όσο το δυνατόν καλύτερο θέαμα στον κόσμο και να του δώσουμε ένα ερέθισμα. Η άποψη μου σε γενικές γραμμές είναι ότι ο οπαδός-φίλαθλος του ΠΑΟΚ θέλει πρωταθλητισμό για να πάει το γήπεδο. Εμείς, βέβαια, κάνουμε τον δικό μας... πρωταθλητισμό και θέλουμε την υποστήριξη».

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Πανιωνίου, Κρις Χουγκάζ, τόνισε:

«Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι ένα πρωτάθλημα πολύ ανταγωνιστικό. Αντιμετωπίσαμε την ομάδα του ΠΑΟΚ, προσπαθώντας να δείξουμε έναν καλύτερο εαυτό από τα δύο φιλικά που είχαμε δώσει. Υπάρχουμε εδώ και τρεις εβδομάδες και ξεκινάμε από το μηδέν. Κάνουμε ό, τι μπορούμε και τα παιδιά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Αντέξαμε για μεγάλο διάστημα απέναντι στη δίκαιη νίκη του ΠΑΟΚ. Είχαμε ένα κενό διάστημα αλλά ήταν θετικό ότι τα παιδιά δεν κατέβασαν το κεφάλι τους σε κανένα σημείο. Περιμένουμε την ενσωμάτωση ακόμη ενός ξένου παίκτη για να κλείσουμε όλες τις θέσεις. Υπήρχε μια δυσκολία να βρούμε Έλληνες παίκτες αυτό το χρονικό διάστημα. Είμαστε εδώ, όμως, και θα δώσουμε και κόντρα στην Κύμη τον καλύτερο μας εαυτό. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ και καλή επιτυχία γιατί πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα, που πρέπει ν' ανταπεξέλθει και φέτος στις πολλές υποχρεώσεις που έχει ».

Διαβάστε ακόμη...