«Από μένα θα δείτε πολύ μεγάλη ενέργεια»

Ο Μαλίκ Πόουπ μιλάει στο PAOK24 για την εμπειρία του στην ομάδα ως τώρα, στην πρώτη του σεζόν, μακριά από τις HΠΑ και το πανεπιστήμιο.
Πηγή: paok24.com
«Από μένα θα δείτε πολύ μεγάλη ενέργεια»

Μετά από τέσσερα χρόνια στο πανεπιστήμιο του San Diego State, o 22χρονος, βρίσκεται για πρώτη φορά, εκτός HΠΑ, ζώντας τις πρώτες του εμπειρίες στην Ευρώπη με τον ΠΑΟΚ. Στη σημερινή media day, μίλησε στο PAOK24, για τον εαυτό του, για το πως προσπαθεί να προσαρμοστεί, για το... άγχος του, αλλά και για τα στοιχεία του.

Πως είναι εμπειρία σου μέχρι στιγμής στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ; Είναι η πρώτη σου φορά που φεύγεις από τις ΗΠΑ...
«Όντως είναι η πρώτη μου εμπειρία μακριά από το σπίτι μου, σε ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον, σε διαφορετική ατμόσφαιρα, σε εντελώς διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Δε μπορώ να πω ότι είναι και ό, τι πιο εύκολο. Σίγουρα, είναι μια πρόκληση, αλλά μαθαίνω τα διαφορετικά πράγματα, τις αδυναμίες μου. Είναι ωραίο να έχεις δίπλα σου, έμπειρους που θέλουν να δουν να κάνεις το καλύτερο που μπορείς. Σε αυτήν την ομάδα, όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στις υψηλές προσδοκίες για να πετύχουμε αυτό για το οποίο ήρθαμε εδώ. Η ομάδα έχει πολύ μεγάλη αναγνώριση στην Ελλάδα και πιστεύω ότι θα είναι μια ωραία πορεία για εμάς. Κάθε μέρα, δουλεύουμε στις προπονήσεις για αυτό».

Ποιο είναι το πιο δύσκολο πράγματα για σένα ως rookie στην Ευρώπη, τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδου;
«Εντός του γηπέδου, θα πω σίγουρα ότι είναι η προσαρμογή στο παιχνίδι, στην αθλητικότητα για έναν παίκτη του δικού μου στυλ. Εκτός γηπέδου, συνηθίζω τη... μοναξιά μου, μέρα με τη μέρα. Είναι η επιλογή μου, όμως, να προσπαθήσω για αυτό το πράγμα και να δω που θα με πάει».

Τι να περιμένουμε να δούμε από τον Μαλίκ Πόουπ; Παίζεις στο «3», παίζεις στο «4»; Σου αρέσει να σουτάρεις τρίποντα; Σου αρέσει να καρφώνεις; Σου αρέσει να πηγαίνεις στο ριμπάουντ; Τι από όλα αυτά;
«Σίγουρα είμαι ένας ευέλικτος παίκτης. Πιθανότατα θα με δείτε στη θέση «4» στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν. Μου αρέσει πολύ αυτή η θέση, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να υπερισχύσεις σε αυτήν. Θα δείτε από τον Μαλίκ Πόουπ, έναν αθλητή με μεγάλη ενέργεια, που αμύνεται σε υψηλό επίπεδο, που πηγαίνει στο ριμπάουντ. Μπορώ να σουτάρω, αλλά η κύρια συγκέντρωση μου είναι στο να συμβάλλω με την ενέργεια μου και να κάνω αυτό που ξέρω καλά στο παρκέ, το οποίο είναι να κάνω δύσκολη τη ζωή των αμυντικών, να τρέξω το παρκέ και να δίνω έξτρα ενέργεια στην ομάδα».

Τι είναι αυτό που σου αρέσει στην ομάδα αυτόν καιρό που είσαι εδώ; Τι έχεις δει στην προετοιμασία;
«Μου άρεσε που κατάλαβα ότι... δε θα είναι καθόλου εύκολα εδώ! Θα είναι ένας δύσκολος δρόμος, αλλά αυτό που πιστεύω είναι ότι αυτή η ομάδα, είναι πολύ προετοιμασμένη για να κυριαρχήσει, αν είμαστε ενωμένοι και μείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Δε θα είναι εύκολο, αλλά δεν είναι κάτι που δε μπορούμε να πετύχουμε».

Πως περιμένεις το πρώτο παιχνίδι της σεζόν, κόντρα στον Πανιώνιο την Τετάρτη για το Κύπελλο;
«Πραγματικά ανυπομονώ! Δε μπορώ να μιλήσω για όλους τους συμπαίκτες μου, αλλά για ένα ρούκι, στην πρώτη του χρονιά μακριά από το κολέγιο, όπως εγώ, είμαι αρκετά αγχωμένος. Ξέρω ότι τώρα είναι η ώρα. Δεν είμαι πολύ σίγουρος για το τι να περιμένω, αλλά ξέρω ότι δε θα είναι εύκολο παιχνίδι, θα είναι δύσκολο, δυνατό. Είμαι ενθουσιασμένος, όμως, γιατί για αυτό ήρθα εδώ».

Ποιος είναι αυτός μέσα στην ομάδα που είναι και λίγο σα... δάσκαλος για σένα;
«Ειλικρινά, όλοι είναι δάσκαλοι σε αυτήν την ομάδα! Όλοι θέλουν να πάει πολύ καλά αυτή η ομάδα κι αυτό είναι το πιο ωραίο. Μιλάω με τον Τζαμάλ Τζόουνς, που μπαίνει στην τέταρτη σεζόν του στην Ευρώπη. Είναι ένα παράδειγμα αυτού που λέω, ότι όλοι σε αυτήν την ομάδα, είναι έμπειροι. Από τον Τζαμάλ, στον Χάτσερ, τον Γκος, στον αρχηγό τον Μαργαρίτη. Όλοι έχουν από λίγη σοφία στο πνεύμα τους, εντός κι εκτός γηπέδου».

Διαβάστε ακόμη...